Válassza az Oldal lehetőséget

Kerekecske, gombocska – itt a Kospet Magic 4 okosóra!

Kerekecske, gombocska – itt a Kospet Magic 4 okosóra!

Mutatós, sokat tud és olcsón adják, mi az? Persze, hogy egy Kospet óra!

Kerekecske, gombocska - itt a Kospet Magic 4 okosóra! 1

A Kospet Rock volt nálam teszten (van egy másik Kospet óra is, aminek a tesztjével még tartozom), de az egy teljesen más vlág volt, mint a most bemutatkozó Magic 4. A Rock strapaórás külsejével szemben, most egy sportos, mégis inkább elegáns dizájnt kapunk. Persze ez is fontos, de a lényeges dolgok bent vannak!

Kerekecske, gombocska - itt a Kospet Magic 4 okosóra! 2

Természetesen érintésérzékeny a kijelző, ez nem meglepő. Az annál inkább, hogy az olcsó óráknál megszokott 240 x 240 pixeles felbontás helyettú LCD kijelző helyett egy 1,32 colos, 360 x 360 pixeles IPS-t kapunk, ami hellyel közzel már napsütésben is használható lehet.

Kerekecske, gombocska - itt a Kospet Magic 4 okosóra! 3

Mivel a Magic a Kospet olcsó óra sorozatának tagja, így Android rendszer itt nincs. Emiatt nem szükséges ultra-erős hardver sem.  Az óra központi egysége egy Realtek 8762DK jelű proci, mellette 64 KB RAM és 64 MB ROM található, ez bőven elég is, hogy kiszolgálja az óra egyedi oprendszerét.

Kerekecske, gombocska - itt a Kospet Magic 4 okosóra! 4

Jó hír, hogy a fogyasztáshoz képest nagy kapacitású az akkuulátor, így elérhető a 7-10 napos használati- és 30 napos készenléti idő egy töltéssel. Kapunk vízállóságot 50 méteres mélységig, és kapunk 20 támogatott sportmódot is, amik között természetesen ott az úszás is. A sportok között a megszokott kerékpár és futás mellett az olyan egzotikusabbnak számítók is vannak, mint a baseball vagy a rögbi.

Kerekecske, gombocska - itt a Kospet Magic 4 okosóra! 5

Egészség opciók, és szenzorok által nyújtott szolgáltatások között van lépésszámlálás, szívmonitor és vérnyomásmérés. Persze a szokásos szolgáltatások, mint a telefonon lejátszott zene, vagy a fényképezés távirányítása is meg van, ahogy a bejövő üzeneteket is kezeli. A telefononkon a Da Fit alkalmazást kell használnunk, ami az eddigi Kospet tapasztalataim alpján egy jó applikáció.

Kerekecske, gombocska - itt a Kospet Magic 4 okosóra! 6

A végére az ár. A forgalmazás az általam kedvelt Wiibuying webáruházban indul, persze rögtön egy bevezető akcióval. A WIIMAG4 kuponkóddal az ár 30 dollár, vagyis ~ 9000 Ft. Határozottan nem rossz!

Vásárlás itt:

Kospet Magic 4 okosóra

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.