Válassza az Oldal lehetőséget

Kicsi, keveset fogyaszt és csendes – Endeavor NP31S Nettop PC

Ez bizony nem más, mint az Epson új Nettop számítógépe! Bizony, az Epson nem csak nyomtatókat gyárt, bár nálunk leginkább erről ismert. Új gépük, az Epson Endeavor NP31S Nettop PC igazán pofás darab lett!

ga1 big

A gép kiterjedése mindössze 154 mm × 20 mm x 173 mm. Ebből a gép vastagsága a 20 milliméter, ami kis képzavarral inkább vékonyságnak mondható. Működése közben mindössze 24 dBA zajt termel, energia igénye pedig nem több, mint 10,5 watt.

ga2 big

A gép lelke egy 1,4 GHz-es AMD E1-1200-as processzor, ami mellett egy AMD A45 FCH lapkakészlet teljesít szolgálatot. A kép megjelenítéséért egy AMD Radeon HD 7310-es megoldás felel. A gép 4 GB DDR3 memóriával van szerelve, a háttértár 250 GB-os, ezen előre telepítve találunk egy 64 bites Windows 8 operációs rendszert is. A hazai forgalmazás gyaníthatóan csak egy szép álom, de annyit tudhatunk, hogy tőlünk nyugatra a 363 dolláros induló áron érhető el.

ga4 big

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.