Válassza az Oldal lehetőséget

Kiszivárgott képen a ZTE HD kijelzős mobilja

Kiszivárgott képen a ZTE HD kijelzős mobilja

Néhány hete még csak egy homályos kép és egy közösségi oldalról származó bejegyzés volt a bizonyíték arra, hogy a ZTE nagy dobásra készül. Most már név is van, ZTE Nubia Z5, kép is van, amin megnézhetjük, hogy néz ki a telefon.

Kiszivárgott képen a ZTE HD kijelzős mobilja

Az első képek alapján még Windows rendszert sejtettek a készüléken, ám már akkor is kérdéses volt, hogy a nyolcas verzió támogatja-e a teljes HD kijelzőket. Nos, azóta egyértelművé vált, hogy a készüléken Jelly Bean, vagyis a legújabb Android fog futni.

 

A ZTE nem aprózza el a hardver képességeit. Az eddig leginkább közép- vagy alsókategóriás készülékeiről ismert gyártó az új modellbe 13 megapixeles kamerát és négymagos, 1,5 GHz-en futó Qualcomm Snapdragon S4 Pro központi egységet épít, a konfigot pedig 2 GB RAM-mal koronázza meg. Úgy tűnik, hogy a ZTE szeretne egy kis szeletet kihasítani a prémium készülékek piacából is, ami nem csoda, hiszen a készülékenkénti árrés itt a legnagyobb, ráadásul egy presztizs készülék az alacsonyabb kategóriás telefonok eladásait is segítheti.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.