Válassza az Oldal lehetőséget

2009 legjobb Androidos telefonjai

A REGHardware hirdetett eredményt a címben említett kategóriában.

Nem mondhatjuk, hogy a forrásoldal szerkesztői lennének a felkent szakértői a témának, de az oldaluk egyrészről valóban sokat foglalkozik telefonokkal, másrészről nagyjából mi is egyet értünk velük, harmad részről pedig érdemes a témával foglalkozni, hiszen az Android jól sikerült operációs rendszer, ráadásul a 2009-es év volt a nagy előretörés éve. Lássuk tehát az első három helyezettet!

Első! Motorola Dext MB200 Motorola Dext MB200

2009 legjobb Androidos telefonjai

A telefon teljes értékű QWERTY billentyűzetet kapott kemény gombokkal. A beépített kamera 5 megapixeles, a 3,1 inches kijelző felbontása 320 x 480 pixel. A tápellátásról egy 1420 mAh-ás akku gondoskodik, a gyártó szerint a készenléti idő több mint 325 óra, vagyis nagyjából 13 és fél nap. A külvilággal való kapcsolattartást Bluetooth és g-s szabványt ismerő WIFI csatoló is gondoskodik. Ahogy az egy mai modern okostelefontól elvárható a GPS sem maradt ki. Az Android 1.5-ös verzióját futtató telefon a multimédiás képességek területés is kiváló. A zenelejátszó elboldogul az AAC, AAC+, AMR NB, MIDI, MP3, Wav fájlokkal, videolejátszás esetén pedig a H.264, H.263, MPEG 4, YouTube videóklejátszása mellett az MPEG 4, 3GP streamek sem okoznak problémát. Lassan természetessé válik, hogy a közösségi oldalak támogatása sem maradhat ki, így a készülékről közvetlenül tudunk Facebook, My Space és Twitter üzeneteket küldeni.

Második, T-Mobile Pulse

2009 legjobb Androidos telefonjai

Viszonylag egyszerű darab, de lényeges, hogy a szolgáltatótól el lehet vinni részletfizetéssel, így egész jó áron lehet hozzájutni. Persze az egyszerűségen ne a múltszázadi telefonok szintjét értsük. Rendelkezik Wi-Fi-vel, HSDPA és Bluetooth rádióval, valamint a GPS sem maradhatott ki.

Harmadik, HTC Hero

2009 legjobb Androidos telefonjai

A 112 mm × 56,2 mm × 14,35 mm nagyságú, mindösszesen 135 gramm tömegű, négysávos HTC Hero ismeri a HSDPA (7,2 Mb/s) mobilkommunikációs protokollt, érintésre érzékeny kijelzője 3,2 hüvelykes és 320 × 480 pixel felbontású, autofókuszos kamerája 5 megapixeles, 528 MHz-es processzora a Qualcommtól származik, 512 MB-nyi ROM-ja és 288 MB-nyi RAM-ja van, ami a microSD aljzat révén akár bővíthető is. A Google Android operációs rendszer 1.5-ös verziójával, Wi-Fi-vel, GPS-szel, Bluetooth vevővel, USB porttal és egy 3,5 mm-es jack csatlakozóval ellátott HTC Hero Adobe Flash támogatással érkezik.

A szerzőről