Válassza az Oldal lehetőséget

Kipróbáltuk – olcsó, de érdekes kütyük Kínából

Kipróbáltuk – olcsó, de érdekes kütyük Kínából

Digitális mikroszkóp és walkie-talkie fillérekért, de megéri megvenni?

 Kipróbáltuk – olcsó, de érdekes kütyük Kínából


 

Bevezető

Jó kapcsolatainknak hála, kínai barátaink időről időre meglepnek minket olyan kütyükkel, amiket nem is kérünk tőlük. Nem azért, mert rosszak lennének, egyszerűen csak vagy nincs rájuk szükségünk, vagy olyanok, amikről nehéz lenne egy normális cikket összehozni.

Most, az eddigi kipróbáltuk cikkek helyett egy olyan írás következik, amibe négy, a fenti kritériumoknak megfelelő eszközt pakoltunk. Kipróbáltuk, érdekesnek találtuk őket, és mivel bagóért meg lehet vásárolni az összeset, betettük őket egy cikkbe, gondolva arra, hogy a közelgő karácsony miatt ajándék ötletnek sem utolsók.


 

Digitális mikroszkóp

1000X 8 LED Electronic Microscope Digital Microscope Usb Professional Mount- Black

Gyerekként imádtam az apró mikroszkópomat. Műanyag volt az egész, beleértve a lencséket is, de izgalmas volt bogarakat, vagy a hagyma lehántott szeleteit nézegetni vele. Manapság már egészen más a trend, hiszen itt vannak a digitális, USB-re köthető mikroszkópok. Senki ne gondoljon itt valami orvosi műszerre, mert az olcsóbb darabok 640 x 480-as felbontása ehhez kevéske, de gyerekeknek jó móka lehet használni.

kutyu 9

Bár tényleg játékról van szó, azért a képességei miatt mégis rácsodálkozunk. A nagyítás nullától az ezerszeresig, fokozatmentesen állítható. Van hozzá egy elég jól használható program, és saját tárgyvilágítást is kapott a beépített ledekkel.

kutyu 8

A mérete miatt egy íróasztalon frankón lehet vele ügyeskedni, sőt, mivel kicsi, és elég hosszú a kábel, akár a monitorunk pixelszerkezetét is megvizsgálhatjuk vele. A külső alapján egész komoly darabnak tűnik, annál, amennyit elkérnek érte mindenképpen komolyabbnak. A talp fémből készült, ahogy fém a tartókonzol is. Jól ki van találva, könnyedén használható. A tárgyvilágítás erőssége a kábelen lévő tekerentyűvel változtatható.

A lényeg persze, hogy mennyire használható mikroszkópként. A mellékelt Digital Viewer (Digital_Viewer_3.1.07) nevű programmal könnyedén. Készíthetünk fotókat, de akár videókat is. Alább néhány jobban sikerült kép.

 

nagy1nagy2nagy3
AMOLED panel pixelszerkezetCsomó a fenyőfa asztalombanFázisceruza hegye
nagy4nagy5nagy6
5 eurós bankjegyIPS panel pixelszerkezetUjjbegy, bőr

 

A mikroszkóp ára pedig tényleg nem vág földhöz senkit, jelenleg 5258 forintért lehet itt megvásárolni:

1000x nagyítású digitális mikroszkóp

 


 

Baofeng BF-T3 walkie talkie 2db

kutyu 6

Walkie Talkie, magyarul adóvevő. Ismét vissza kell nyúlnom gyerekkoromba, amikor még sajnos nem lehetett ilyen cuccokat olcsón megvenni. Nekünk a spárgával összekötött tejfölös doboz, majd később a kibelezett gyerekeknek készülő szobatelefon jutott, arról, hogy vezeték nélkül beszélgessünk gondolni sem mertünk. Nos, mára ez is megváltozott, Kínából gombokért dobálják utánunk ezeket a kézibeszélőket!

Ami a dologban igazán jó, hogy ezek tényleg nem játékok, pontosabban akár munkaeszközként is használható dolgok. A hatótávolság nem kevesebb, mint 3 kilométer, választható csatorna, automatikus keresés és választható hívóhangok is rendelkezésre állnak, az pedig már csak hab a tortán, hogy még zseblámpát is építettek bele.

kutyu 4

A műanyag kopogós, de a gombok puha gumiból készültek. A fogása jó, a tömege és a mérete kicsi, betehetjük a zsebünkbe, vagy használhatjuk az övcsipeszt a hátulján. Tényleg pofon egyszerű használni, ráadásul tényleg jó a hatótáv. Oké, a 3 kilométerhez nem tudom mi kell, talán az alföld síkja, de azért még sűrűn lakott részeken is áthidalt 1 kilométert. A hangminőség nem hifi, de jól érthető, a hangszóró és a mikrofon is elég erős ahhoz, hogy gond nélkül használhassuk.

Szóval kicsi, akár munkára is fogható, ráadásul olcsó is. Gyerekeknek játéknak, utazáshoz, ha több autóval megyünk kapcsolattartáshoz, vagy kirándulás közben, hogy ne szakadjunk el egymástól. Tökéletes!

kutyu 5

Az ár mindig döntő, de ebben az esetben szerintem ez sem lesz nagy visszatartó erő, hiszen mindössze 4719 forintot kérnek érte itt:

Baofeng BF-T3 walkie talkie

 


 

Alfawise A8 vezeték nélküli billentyűzet

Alfawise A8 Wireless Keyboard Fly Air Mouse for Android Smart TV Box PC- Night Style II

Talán két hete olvashattatok itt a blogon egy cikket, amiben elmeséltem, hogy hagytam magam mögött a hagyományos tévézést, és szoktam rá az online szolgáltatásokra. Azóta sem változott semmi, tv előfizetésem még mindig nincs, szóval lassan egy éve nem láttam híradót, nem üvöltenek 20 percenként a reklámok, élvezem.

Ahhoz azonban, hogy kényelmesen kezeljünk egy az online tévézéshez szinte elengedhetetlen Androidos TV boxot kell néhány olcsó, ám alapvető kiegészítő, olyan, mint ez az Alfawise billentyűzet!

kutyu 3

Ez az egyszerű és olcsó szerkezet helyettesít egy nagy billentyűzet-egér párost. Lehet rajta gépelni, a beépített tapipaddal pedig az egérmutatót vezérelhetjük. A műanyag itt is kopogós kicsit, de azért alul, kétoldalon kicsit érdesített, így nem csúszik ki a kezünkből. A fogása kényelmes, de azért az anyaghasználaton érződik, hogy nem egy sok tízezres vezérlőt szorongatunk. Azonban, ha nagy ritkán szükség van rá, akkor aranyat ér. Kicsi, praktikus, nem kell benne havonta cserélni az elemet. Igazából bárhol használhatjuk, ahol a vevőnek rendelkezésre áll egy USB port.

kutyu 1

A normál billentyűzet funkciókon kívül van rajta multimédiás rész is, itt például a hangerőt állíthatjuk, illetve elindíthatjuk- leállíthatjuk a lejátszást, vagy bele tekerhetünk a filmbe. Egy gomb megnyomásával indíthatjuk a levelezőprogramot, a böngészőt vagy a Media Playert. Egyetlen dolgot hiányolok kicsit róla, a gombok háttérvilágítását, de akinek ez elengedhetetlen, az majd keres egy drágábbat. Nekem megfelel ez is, főleg, hogy mindössze 2445 forintba kerül, ennek ellenére pedig tökéletes segítség az Androidos Box mellé.

Itt veheted meg:

Alfawise A8 vezeték nélküli billentyűzet

 


 

Utorch telefon dokkoló, vezeték nélküli töltő és éjszakai fény egyben

Utorch B06 Wireless Fast Charging USB Touch Night Light- White

Őszintén megmondom, ezt a töltőt nem használom. Hónapok óta a fiók alján pihent már, de nem tudom megmondani miért, mert most, hogy kicsomagoltam, rájöttem, hogy őrült praktikus darab.

Nem néz ki rosszul, de azért prémium érzést se várjon tőle senki. Persze ezt az ár sem indokolja. Viszont tényleg jól használható! A baloldalon egy forgatható dokkolót találunk, amin három féle csatlakozó van. Tehetünk iPhone-t a 8 pines csatira, de használhatunk hozzá micro USB vagy USB Type-C csatlakozós telefont is. A forgathatóság okán, nyilván azt a csatlakozót fordítjuk előre, amit éppen használni szeretnénk.

kutyu 11

Akinek a telefonja tud vezeték nélküli töltést, az használhatja a kütyü középső részét. Erre a sík felületre fektetve tölthetjük a telefonunkat. Gyorstöltés nincs, de a megszokott 10 wattot tudja a szerkezet.

A következő szekcióban ott egy apró ledes lámpa, ami barátságos, tompa fénnyel világít. Ha bekapcsoljuk, és éjszaka a telefonért kell nyúlnunk, akkor mostantól nem kell vaktában tapogatózni. A lámpa persze kapcsolható, nem kötelező a világítás. A fel és lekapcsolást egy érintésérzékeny kapcsolóval abszolválhatjuk.

kutyu 12

Lehet, hogy már vissza sem csomagolom, mert, ha valamiből állandóan kevés van kéznél, az a telefon töltő.

Ez a szerkezet az eddigieknél picit többe kerül, de akinek szüksége van egy sokoldalú töltőre, esetleg extraként a kis éjszakai lámpára, az nem fogja sajnálni érte azt a 7035 forintot, amit ma a kasszánál ki kell csengetnünk.

Itt veheted meg:

Utorch telefon dokkoló, vezeték nélküli töltő és éjszakai fény egyben

 


 

Zárszó

Mára ennyi jutott. A következő hetekben bőven lesznek érdekes tesztek nálunk, hogy mást ne mondjak egy részletes bemutató jön majd a Xiaomi okos mikrójáról, amit immár második hete nyúzok, és érdekes tapasztalatokat szereztem vele. Gyertek vissza, kövessétek a blogot, hogy ne maradjatok le semmiről!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.