Válassza az Oldal lehetőséget

Kipróbáltuk: Silicon Power Blaze B10

Kipróbáltuk: Silicon Power Blaze B10

Untitled document

Villámtesztnek vetettük alá a Silicon Power friss pendrive-ját, a Blaze B10-et! Az új háttértár nem csak sebességével, hanem a mellékelt szoftverek és a külső kapcsán is kilóg az átlagból.

Kipróbáltuk: Silicon Power Blaze B10

Először is fontos tudni, hogy a meghajtó támogatja az USB 3.0-ás technológiát, így meglehetősen gyors adatáramlásra számíthatunk. MIvel ez egy villámteszt mérési eredményeket is láthattok kicsit lejjebb. A 72,4 x 17,4 x 10 kiterjedéssel bíró termékkel a gyártó állítása szerint 70 MB/s-os adatátviteli is elérhető SuperSpeed kapcsolaton keresztül. A Blaze B10 jelenleg 3 különféle kapacitással kapható. A legkisebb 8-, a középső 16-, míg a legnagyobb tárterülettel rendelkező darab 32 GB-os.

f574af366041486da206b3318e665074

Ahogy azt említettük a drive több ok kapcsán is kilóg az átlag mezőnyből. Ezek közül az egyik a gyártó oldaláról letölthető SP Widget szoftver, ami hét fajta adatmentő és biztonsági funkciót kínál. Különlegeségnek számít még a burkolat festése, ami hő hatására változtatja a színét, így már ebből is láthatjuk mennyire melegedett fel az eszköz. Eddigi tapasztalataink szerint az USB 3.0 csatolóval ellátott meghajtók különösen szeretnek melegedni, így aztán ez a funkció egyáltalán nem tűnik feleslegesnek, sőt!

siliconpowerB10-1

Lássuk a részletes spacifikációt!

  • USB 3.0 interfész
  • Nagy sebességű adat átvitel, olvasni akár 70 MB / másodperc
  • Teljesen kompatibilis az USB 3.0, 2.0 és 1.1 felületekkel
  • A festés színe változik, ha a hőmérséklet magasabb, mint 31 °C
  • Igaz plug and play, külső tápellátást nem igényel
  • LED jelzőfény
  • SP Widget ingyenesen letölthető
Mivel ez egyetlen pendrive tesztje nem is húzzuk az időt, íme itt vannak a mérési eredményeink.

 

1
2

 

Ahogy látható a gyári adatok az adatátvitel sebességét tekintve gyakorlatilag helytállóak, ami egyben azt is jelenti, hogy a gyors adatcsere terén sem vagyunk elhanyagolva. Összességében a Silicon Power Blaze B10 egy igen kellemes darab az USB háttértárak között, hiszen a sebesség mellett egyéb extrákkal is kényeztet minket. Rendben, nem nagy dolgok ezek, de valljuk be, egy pendrive kapcsán általában ennyit sem remélhetünk, sőt, jó esetben meg kell elégednünk annyivel, hogy az adatainkat rámásolhatjuk. Ehhez képest a Silicon Power a hőérzékeny festést és az adatmentő szoftvert is biztosítja számunkra.

 

115121_sp-widget

 

A Silicon Power Blaze B10, ahogy a Silicon Power termékek általában a Bluechiptől érkezett hozzánk. Köszönjük!

 

szerkesztoi_ajanlat
Silicon Power Blaze B10

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.