Válassza az Oldal lehetőséget

Korát megelőző tempót kínál a G.Skill

Korát megelőző tempót kínál a G.Skill

Milyen sebességű a jelenlegi memóriád? 1600 MHz? 2133 MHz? Sebaj, kulcstartónak még jó lehet.

Korát megelőző tempót kínál a G.Skill

Az új G.Skill Trident Z RGB memóriacsomag 16 GB-os kiszerelésben (2×8 GB) látja meg a napvilágot, de ennél sokkalta érdekesebb, hogy az üzemi frekvenciája őrületes, egészen pontosan 4700 MHz-re tehető – mindez optimális esetben CL 19-19-19-39 időzítés mellett. A brutális sebesség eléréséhez a nagy adag szerencsén kívül (jelenleg nincs olyan alaplap és processzor, mely hivatalos támogatást kínálna) 1,45 V-os feszültségre lesz szükségünk, ami DDR4 szinten nem épp alapjárat. Ha a nehézségek ellenére minden összeállt, akkor a megfelelő szoftver birtokában az RGB LED világítást is testre szabhatjuk, így aztán valóban ámulatba ejthetjük a jónépet.

A memória az Intel XMP 2.0 támogatás révén valamelyest megkönnyíti a kezdeti lépéseket, a G.Skill a technikai demonstrációt az MSI Z370I Pro Carbon AC mini-ITX alaplappal és a Core i7 8700K processzorral végezte. A deszka amúgy érdekes választás volt, mert mérete okán csak két foglalat található rajta, így a memóriák értelemszerűen egymás mellett kaptak helyet – a hűtés szempontjából nem ez a legjobb. Lehetséges, hogy a Trident Z RGB kifejezetten ilyen alaplapokra van optimalizálva, a QVL (Qualified Vendors List) hiányában ezt nem lehet megmondani.

g.skill trident z rgb ddr4 01Félelmetes tempó.

Egy pillanat erejéig izgalmas belegondolni, hogy az AMD Raven Ridge APU-jának grafikus processzora mire lenne képes ilyen támogatás kíséretében; kétcsatornás módban a rendelkezésre álló sávszélesség szinte már ideálisnak mondható.

A 16 GB-os memóriacsomag a második negyedévben lesz elérhető, az árát most még nem tudjuk megmondani.

Forrás: techpowerup.com, G.Skill