Válassza az Oldal lehetőséget

Lezárult a 26 GHz-es pályázat

Jogerősen lezárult a 26 GHz-es frekvenciasáv értékesítése. A nyerteseknek a határozat jogerőre emelkedését követő tizenöt napon belül kell befizetniük a frekvencia blokkok díját.

Lezárult a 26 GHz-es pályázat 1

Az NMHH a 26 GHz-es frekvenciasáv alapblokkjainak frekvenciahasználati jogosultságára 2011. november 7-én indított pályázatot. Az értékesítésre a Telenor Magyarország Zrt., Magyar Telekom Nyrt., GTS Hungary Távközlési Kft., Magyar Villamos Művek Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. adott be érvényes pályázatot. Az elnyerhető jogosultság időtartama a határozat jogerőre emelkedésétől számított tizenöt év volt. Egy jelentkező legfeljebb 6 alapblokkra tehetett ajánlatot.

A hatóság az ajánlatok értékelésénél négy fő szempontot vett figyelembe: az ajánlott pályázati díjat, a pályázó üzleti tervét és hátterét, valamint azt, hogy az ajánlatok milyen mértékben szolgálják a hatékonyabb spektrumgazdálkodás céljait. A pályázat eredményei az alábbi képen láthatók:

26ghz pályázat

Az elnyert frekvenciablokkok hozzáférési rendszerek (végfelhasználói állomások közvetlen kiszolgálása), rádiórelé-hálózatok, továbbá a mobil hírközlés bázisállomásait kiszolgáló belső üzemviteli hálózat létesítésére és üzemeltetésére használhatók. 

 

Forrás: nmhh.hu

A szerzőről