Válassza az Oldal lehetőséget

LG BD370 – Blu-ray és MKV egy helyen?

LG BD370 – Blu-ray és MKV egy helyen?

A második oldalon a specifikációk között megtekinthettük már a fogyasztási adatokat, azonban jobban hiszünk a saját szemünknek, ezért mi is végeztünk pár mérést. A készenléti (kikapcsolt) állapot tényleg 1 watt alatt van, mivel műszerünk egy nagy 0-t mutatott. A menüben mászkálva 13 W, míg lejátszásnál — módozattól függően — 15-17 W volt a megjelenített érték – vagyis az LG abszolút tényszerű volt ebben a kérdésben.

Térjünk rá arra, hogyan is látjuk főszereplőnket hozzávetőlegesen egy heti nyúzás után! A válasz olyan értelemben egyszerű, hogy egyértelműen pozitív érzelmeket váltott ki belőlünk a BD370: kölcsönösen megszerettük egymást az együtt töltött idő után. Szaladjunk át szép sorjában a dolgokon!

LG BD370 - Blu-ray és MKV egy helyen? 1
Az (újra)írható Blu-ray-jel is elboldogul

A képminőségre egy panaszunk sem lehet – legyen szó akár Blu-ray-ről, akár DVD-ről. Persze ne hagyjuk ki a felsorolásból az MKV-t sem, melyből az 1080p-s változatok szintén igen jól néztek ki full HD-s megjelenítőnkön. Mivel a lejátszó támogatja a legújabb hangformátumokat is, ezért arra alkalmas hangrendszer megléte esetén fülünk is megfelelő kényeztetésben részesül majd.

LG BD370 - Blu-ray és MKV egy helyen? 2

Kezelését könnyűszerrel el tudjuk sajátítani, ráadásul olyan kényelmi funkciók állnak rendelkezésünkre, mint az Idősáv (Progress Bar) — mely segítségével villámgyorsan elérhetjük kedvenc jelenetünket –, vagy a SimpLink — vagyis HDMI-n keresztül vezérelhetjük egyetlen távrecsegővel az összes erre alkalmas LG audio/videokészülékünket –, mely egyben természetesen a HDMI-CEC szabványt is magába foglalja (vagyis képes bármilyen más HDMI v1.3a eszközzel kommunikálni) – és akkor még a YouTube-ot nem is említettük.

A fentiek alapján nyugodt szívvel ajánlhatjuk bárkinek, aki mostanság asztali lejátszón gondolkozik. A BD370 megállja a helyét DVD-játékosként is, DivX-gyűjteményünket sem kell a sutba dobnunk, ráadásul szolgáltatásainak köszönhetően igen jövőállónak ígérkezik BR-vonalon – no és persze MKV-rajongóknak is egyenesen ajánlott, pláne ha lemezen vannak a filmek.

LG BD370 - Blu-ray és MKV egy helyen? 3

Diszkrét megjelenése okán nappalinkból sem kell száműznünk őkelmét, barátságban megfér “ultradizájnos” lapostévénk alatt/felett/mellett. Az LG által ajánlott bruttó fogyasztói ár 69 990 forint, így itt a lehetőség, hogy belépjünk a HD világába eddigi gyűjteményünk megtartása mellett! A BD370 innovatív mivolta okán szerkesztői ajánlatot érdemelne, azonban két okból mégis csak tetszett nekünk: nem támogatja az NTFS fájlrendszert — ez a kunszt nyár végén megjelenő utódjára, a vélhetően hálózati funkciókkal is felruházott BD390-re vár –, illetve nem tudunk belenyúlni a képi paraméterekbe. No és persze azt sajnáltuk még nagyon, hogy ilyen hamar vissza kellett szolgáltatnunk tesztalanyunkat a gyártónak…

LG BD370 - Blu-ray és MKV egy helyen? 4
LG BD370

Foglaljuk össze a jó és rossz tulajdonságokat néhány bajusz segítségével!

Ami tetszett:

+ kifogásolhatatlan képminőség
+ remekül használható MKV-támogatás
+ egyszerű kezelhetőség
+ külcsíny
+ fürgeség (lemezbetöltés és film közbeni navigáció)
+ tudástár

Ami nem tetszett:

+ NTFS fájlrendszert nem kezeli (nem is fogja)
+ képi beállítási opciók hiánya
+ a távirányító lehetne picit “igényesebb”

LG BD370 - Blu-ray és MKV egy helyen? 5

A Blu-ray lejátszót az LG Elelctronics Magyar Kft.-től kaptuk, köszönjük.

Cikkünkhöz fórumunkban szólhattok hozzá.

A szerzőről