Válassza az Oldal lehetőséget

LG MS450H – Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től

LG MS450H – Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től

Napjainkban szerencsére egyre könnyebb HD tartalmakhoz jutni, azonban az elmúlt hónapokig ez nem így volt. HD megjelenítőt már évek óta lehetett kapni, ám ha kis is szerettük volna használni, akkor nem maradt más megoldás, mint egy drága Blu-ray vagy HD-DVD lejátszó beszerzése, aztán pedig aranyárban lévő filmek megvásárlása.

545 fiok1_k

Szerencsére a helyzet változni látszik. Bár jelenleg a DVB-T adások között magyar M1, M2 nem elérhető, de ez a helyzet remélhetőleg változni fog, így pedig akár HD minőségű magyar nyelvű adásokat is nézhetünk majd. A televíziós adások mellett egyre több HD tartalom érhető el az interneten is, elég ha a YouTube-on fellelhető nagyfelbontású anyagokra gondolunk.

LG MS450H - Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től 1

A helyzet tehát változik, így egyre nagyobb létjogosultsága lenne egy olyan készüléknek, mely nappalinkban kompakt módon lenne képes kiszolgálni minket, biztosítva a hozzáférést a saját hálózatunkhoz, az interneten elérhető tartalomhoz, és a digitális földfelszíni adásokhoz is. Nos, az LG tett róla, hogy legyen ilyen lejátszó a boltok polcain.

LG MS450H - Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től 2

Az LG az utóbbi időkben amúgy is kitesz magáért. Oldalainkon már olvashattatok arról az asztali Blu-ray lejátszóról, mely képes MKV fájlok lejátszására, sőt hálózati képességei révén az otthoni hálón megosztott média tartalmakat is elérhetjük.

A most bemutatkozó készülék hasonló,mégis teljesen más. Hasonló, hiszen az MKV fájlkokkal is boldogul, más mert optikai adathordozót nem tudunk vele lejátszani. Az LG új készüléke tehát részben kevesebbet, más területeken viszont sokkal többet nyújt. Az alapkoncepció szerint egyre keveseb filmet írunk ki lemezre, egyre több anyag marad merevlemezen. Ez igaz is lehet, hiszen a merevlemezek árai csökkenek, legalábbis akkor, ha a MB/Ft arányt nézzük. A szinte eszement módon bővülő háttértár kapacitás miatt már nem akkora probléma, ha néhány száz gigabyte filmekkel van tele, a zenékről már nem is szólva.

Ezen koncepció mentén indult el az LG fejlesztése, de itt természetesen nem állt meg. A mérnökök – ahogy feljebb is olvasható — jó érzékkel implementáltak internetes funkciókat is, és nem feledkeztek meg a digitális földfelszíni adások szaporodásáról sem. Szerencsére, ahogy azt LG készülékeinél már megszokhattuk a tuner sem jelent problémát, hiszen szinte minden új lejátszóban és televízióban MPEG4 tunert találunk.

Ennyit a bevezetőről. Izgalmas tesztnek nézünk elébe, így gyorsan vágjunk is bele a készülék bemutatásába!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.