Válassza az Oldal lehetőséget

LG MS450H – Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től

LG MS450H – Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től

Kezdjünk egy specifikációs táblázattal, utána vegyük sorra a képességeket!

LG MS450H - Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től 1

Ahogy látható a készülékbe egy 250 GB-os merevlemez van beépítve, erre menthetünk fájlokat és televíziós adásokat.

Tunerből két darab DVB-T MPEG-4 HD található. A két tuner előnye, hogy miközben TV-t nézünk egy másik adón futó műsort rögzíthetünk is.

A támogatott kodekek listája azt hiszem mindenkit meggyőz arról, hogy lényegében minden manapság használatos film és hanganyaggal elboldogul a lejátszó.

A videó felbontás is magáért beszél, de ezen manapság nem lepődünk meg, hiszen szinte alapkövetelmény egy ilyen lejátszónál, hogy a teljes HD felbontást támogassa.

Az EPG azoknak lehet ismerős, akik média bokszot vagy műholdvevőt használnak. Ez egy elektronikus programfüzet, melyben a televíziós műsorok sorrendjét és rövid leírását találjuk meg.

Adatkezelés. Itt tulajdonképpen az állományaink kezeléséről van szó. Ahogy a következő oldalon látható menü képeken is látszani fog a lejátszó fájlkezelő képességekkel is rendelkezik, vagyis az állományainkat szabadon másolhatjuk merevlemezek között, vagy merevlemezről USB-s meghajtóra (ez lehet pendrive vagy USB-s merevlemez is). A már nem használt állományokat törölni is tudjuk.

LG MS450H - Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től 2

A kényelem pontban láthatjuk, hogy a készülék képes elérni és lejátszani a Youtube-on található filmeket, és használhatjuk a Picasa szolgáltatását is, ahol fényképalbumainkat helyezhetjük el. Ahogy arról már szó esett csatlakoztathatunk külső merevlemezt USB-n keresztül, erre felvehetünk, erről lejátszhatunk filmeket, zenéket, képeket. A készülék az 1080p-nél kisebb felbontású anyagokat képes felskálázni teljes HD felbontásra. Ettől persze még nem kapunk a teljes HD anyagokkal megegyező minőséget, de aki már használt ehhez hasonló lejátszót az tudja, hogy a felskálázás révén javíthatunk valamennyit a képminőségen.

LG MS450H - Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től 3

A csatlakozókról az előző oldalon már esett szó, így ezekre külön most ne térjünk ki.

A végére maradtak az általános információk. Ahogy látható működés közben az energia-felvétel 30 watt, ami nem mondható soknak, igaz nagyon kevésnek sem. A készenléti állapot 1 watt alatti értéke viszont dicséretes! Lapozzunk, próbáljuk ki a lejátszót!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.