Válassza az Oldal lehetőséget

LG MS450H – Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től

LG MS450H – Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től

A készülék bekapcsolása után egy LG logó fogad minket a bootolás idejére. Ezután a menüvel találjuk szemben magunkat, ahonnan alapértelmezetten semmit sem fogunk elérni, amíg be nem állítjuk a készüléket.

Emiatt rögtön ugorhatunk is az utolsó pontra, ahol a beállításokat elvégezhetjük. Itt nagyjából 10 perc alatt minden fontos beállításon túleshetünk. Hozzá hangolhatjuk lejátszónkat a televízióhoz, beállíthatjuk a szükséges felbontást, és azt is, ha TV-nk támogatja a 24p-s üzemmódot, mely a mozifilmek csúszásmentes lejátszását teszi lehetővé.

LG MS450H - Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től 1LG MS450H - Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től 2

Beállíthatjuk a hálózati elérést is. Az LG lejátszója képes vezetékes és vezeték nélküli hálózatok elérésére is. A nálunk járt teszt darab a DHCP-n keresztüli IP kiosztás lekérésénél még nem volt tökéletes, de ez bőven betudható annak, hogy nem a végleges szoftver csücsült rajta. Ezen hiba miatt a vezeték nélküli hálózatot nem is tudtuk beüzemelni, de szerencsére a vezetékes remekül működött, így a hálózati funkciókat ki tudtuk próbálni.

Ne szaladjunk ennyire előre! A beállítások között megtalálható a TV adások hangolása is, ami végezhető manuálisan vagy automatikusan. Mi természetesen ez utóbbit választottuk, és 1-2 perc után már nézhettük is a jelenleg elérhető adókat. Itt érdemes megemlíteni, hogy antennának egy nagyjából 15 centis notebookok mellé adott antennát használtunk, de a vétel így is hibátlan volt.

Miután mindent beállítottunk nincs más dolgunk, mint hogy kipróbáljuk a működést. A TV adásokat a DTV menüpont alatt nézhetjük. Az adások minőségére nem volt panaszunk, de ez talán természetes is. A digitális adásoknál nincs szellemkép, ha a jelerősség nem elegendő, akkor egyszerűen szétesik a kép aztán kapunk egy hibaüzenetet miszerint nincs jel.

LG MS450H - Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től 3LG MS450H - Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től 4

Ha van internet elérésünk, akkor kipróbálhatjuk a Youtube videókat is. Ezek között könnyedén tallózhatunk, a filmeket pedig nézhetjük ablakban úgy, hogy mellette olvashatjuk a hozzá tartozó leírást, vagy akár teljes képernyőre is kitehetjük. Ekkor számíthatunk rá, hogy a kisebb felbontású filmek nem fognak szépen mutatni.

A Picasa szolgáltatását nem próbáltuk ki élesben, lévén a gyors tesztelés miatt arra már nem jutott időnk, hogy létrehozzunk saját fényképalbumot. Amit viszont kipróbálunk az a különböző kódolású videók lejátszása volt. Ebből a szempontból a készülék jelesre vizsgázott. Kipróbáltunk 1080p és 720p felbontású MKV fájlokat csakúgy, mint hagyományos DivX kódolású filmeket.

Lényeges, hogy a lejátszó hiba nélkül kezelte az MKV-be csomagolt felirat fájlokat is. Igaz a feliratot képtelenek voltunk kikapcsolni, de ezt is betudhatjuk a tesztverziónak. Összességében is elmondhatjuk, hogy bizony sok helyen érződött, hogy a szoftver még nem a végleges megoldás, de ezzel együtt kell tudnunk élni, hiszen így jár az, aki nem végleges bolti verziót próbál ki.

Természetesen kipróbáltuk a hálózaton keresztüli lejátszást is, hiba ezzel sem volt. A filmek akadás mentesen jöttek, pedig a média szervernek használt gép csak G-s szabványú wireless csatolóval volt szerelve.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.