Válassza az Oldal lehetőséget

LG MS450H – Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től

LG MS450H – Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től

Az LG hálózati funkciókkal felvértezett lejátszójában egy igazán kellemes készüléket ismertünk meg. Mindent tud, ami tőle elvárható volt, emellett már csak hab a tortán a dupla DVB-T tuner jelenléte. Ez utóbbi kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a boltok polcain a legolcsóbb tunerek is 20 ezer forint fölött vannak, azok amik képesek a HD adások teljes minőségben történő lejátszására már 40 ezer forint környékén mozognak. Az LG-től kapott információk alapján az MS408D-P ára 100 ezer forint környékére várható, így kiderül, hogy egy hasonló tudású csak MPEG4 adások vételére szánt készülékért majdnem ennek az árnak a felét kell kifizetnünk.

Az LG lejátszója pedig, ahogy az előző oldalakon kiderült jóval több, mint egy tuner. Több, hiszen ha ezt a készüléket választjuk, akkor lényegében búcsút mondhatunk a nappaliban árválkodó HTPC-nek. Az MS450H lényegében minden olyan állománnyal elboldogul, ami miatt eddig HTPC-t kellett tartanunk, sőt azoknál a tunerek révén még többet is tud.

LG MS450H - Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től 1

Ne felejtsük el azt sem, hogy a földi sugárzású digitális adásoké a jövő. Néhány év múlva a digitális átállás után a jelenlegi analóg sugárzások teljesen megszűnnek majd, és nem is marad más csak a digitális, aminek vételére az LG lejátszója tökéletesen alkalmas. Ez a szerkezet tehát nem csak a jelennek, hanem a jövőnek is készül. Érdemes lesz rá beruházni, hiszen jó néhány évre letudjuk a gondot a TV adások vételét tekintve. Itt térjünk vissza kicsit a cikk bevezetőjéhez, ahol említettük, hogy a mai napig elég szegényes a HD források elérése, vagyis azok akik ilyen anyagok lejátszására alkalmas készülékkel nem rendelkeznek csak korlátozottan tudják drága televíziójukat kihasználni. Az LG lejátszója már most nyújt erre némi orvoslást, hiszen képes HD anyagokat lejátszani saját merevlemezéről, külső merevlemezről vagy akár az otthoni hálózaton keresztül is.

LG MS450H - Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től 2

Ez a készülék tehát már most csökkenti HD éhségünket, és ha rendesen beindul a földi digitális sugárzás, akkor tovább fogja azt csökkenteni.

Végezetül az ítélet. Reméljük nem hat túlzásnak, de az MS408D-P nálunk ötöst (pontosabban tízest) kapott. A szoftver jelenlegi hibáit nem vettük bele az értékelésbe, az hiba lett volna már csak azért is, mert a lejátszó által nyújtott kép és hangminőségben nem találtunk hibát. Az ígért funkciók tökéletesen működtek, és ahogy megvitattuk, ezt a lejátszót bármelyikünk szívesen üdvözölné otthonában.

LG MS450H - Full HD hálózati médialejátszó és MPEG-4 tuner az LG-től 3

Az LG MS450H-t az LG hazai képviseletétől kaptuk a teszthez, köszönet érte! A cikkhez fórumunkban szólhattok hozzá!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.