Válassza az Oldal lehetőséget

Bemutatjuk: MC001-BD – egy PC, ami nem hagy hidegen

Bemutatjuk: MC001-BD – egy PC, ami nem hagy hidegen

arctic-mc001-bd_logoAz utóbbi hónapokban meglehetősen sokat írtunk az Arctic új arcáról. Most a cég talán legjelentősebb fejlesztése, egy mini-PC jutott el hozzánk.

Ugye mindenki emlékszik, hogy nagyjából másfél évvel ezelőttig az Arctic, vagyis Arctic Cooling egyet jelentett a minőségi számítógépes hűtésekkel. Svájci cég, svájci tervezés, és persze valószínűleg kínai gyártás. Pont ennyi kellett a sikerhez, semmivel sem több.

Az idő azonban halad, az asztali számítógépek szép lassan, de egyre gyorsuló ütemben vesztenek teret és piacot az alternatív megoldásokkal szemben. Előbb jöttek a notebookok, aztán a netbookok, most pedig a tabletek, hogy csak a hordozható gépeket említsük. Persze az asztali masinák sem tűntek el, hiszen egyre több nettop talál gazdára.

 

Ahogy már többször írtuk az Arctic váltott, és bár a minőségi hűtések nem tűntek el, egy rakás újabb érdekes termékkel leptek meg minket. Ezek közül talán a legérdekesebb a most kipróbált gép, pontosabban HTPC.

arctic-mc001-bd_11

A gyártó életében ennek a gépnek az elkészülte óriási lépés, hiszen szinte egy ugrással jutottak el idáig a hűtésektől. Igaz, a spanyolviaszt nem kellett feltalálni, mivel sok gyártó készít hasonló célra, vagyis otthoni szórakoztatóközpontnak használható gépeket. Volt tehát honnan meríteni. Kérdés, hogy mit tudtak ehhez a svájciak hozzátenni, amitől az ő gépüket jobban fogjuk szeretni, mint egynémely konkurensükét. Erre a kérdésre próbálunk választ találni ebben a cikkben.

arctic-mc001-bd_18

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.