Válassza az Oldal lehetőséget

LG HX300G LED projector: VB-döntő, pub hangulattal a szobádban

LG HX300G LED projector: VB-döntő, pub hangulattal a szobádban

Cikkünkben bemutatkozik az LG HX300G LED projektora, melyet készítői leginkább azok számára ajánlanak, akik távoli helyszíneken tartanak bemutatókat. Mi nem tartozunk ebbe a körbe, így más hasznát vettük a kivetítőnek!

LG HX300G LED projector: VB-döntő, pub hangulattal a szobádban 

Egyszer volt, hol nem volt, az LCD és plazma tévék elterjedése előtt, amikor még hagyományos képcsöves televíziókat bámultunk. Akkoriban történhetett, hogy azt szerettük volna, hogy nappalinkban 100 centi feletti képátlóval rendelkező képet nézhessünk. Sokunk számára ez egy megvalósíthatatlannak tűnő álom volt csupán, hiszen ahhoz, hogy ilyen élményben legyen részünk egy dolog kellett csak, rengeteg pénz.

LG HX300G LED projector: VB-döntő, pub hangulattal a szobádban 1

Akkoriban két megoldás állt rendelkezésre, melyek igazából nem is voltak nagyon különbözők. Az egyik a hagyományos projektor, melyben iszonyat pénzért lehetett csak lámpát cserélni, ha elfáradt, és amely igazán nevetséges fényerővel rendelkezett, a felbontásról nem is beszélve. Vagy ott voltak azok a televíziók, melyek hátulról vetítős technológiával, lényegében egy projektort egy bazi nagy házba zárva tudtak borzasztó kontraszttal, alacsony fényerővel és iszonyat színhűséggel képet varázsolni.

LG HX300G LED projector: VB-döntő, pub hangulattal a szobádban 2
Amikor hátulról vetítünk…

Ezek a megoldások drágák voltak. A projektorhoz vászon is kellett, ahogy feljebb írtuk az égők élettartama sem volt túl magas, a csere pedig egy kisebb vagyon volt. Ezen okok miatt sem az egyik, sem a másik megoldás nem tudott elterjedni.

Az idők azonban változnak. A hátulról vetítős TV-k eltűntek, hiszen a nagy képátló immár az LCD és plazma megoldásoké. A projektor azonban maradt, igaz, meglehetősen sokat fejlődve a néhány évvel ezelőtti állapotokhoz képest.

LG HX300G LED projector: VB-döntő, pub hangulattal a szobádban 3
…, és amikor elölről vetítünk

Oldalainkon már nem egy ilyen témájú cikket olvashattatok Skipper virtuális pennájából, és be kell látnom, az Ő szakmai hozzáértése nagyon hiányzik a mai napig. Szerencsére az írásai itt maradtak nekünk és nektek, így napjaink technológiáiról még mindig tájékozódhatunk. Azok számára tehát, akiket kicsit mélyebben is érdekel a műszaki tartalom, ajánljuk a következő írásokat:

Most pedig lépjünk tovább, lássuk jelen cikkünk alanyát!

A szerzőről