Válassza az Oldal lehetőséget

Olcsóbb a nyolcmagos AMD, mint egy Intel Celeron

Olcsóbb a nyolcmagos AMD, mint egy Intel Celeron

Elindult a végső döfés a Ryzen 1000 sorozattól, aztán jöhetnek az utódok.

Olcsóbb a nyolcmagos AMD, mint egy Intel Celeron 1

 

A TechSpot egy igencsak kellemes jelenségről számolt be a mai nap: a portál megfigyelése szerint az első generációs Ryzen processzorok még olcsóbbak lettek. Az ok egyszerű, a hamarosan érkező Ryzen 3000 végképp parkolópályára teszi az első Zen alapú termékcsaládot, így a boltok feltehetően az utolsó példányoktól akarnak most megszabadulni. Az egyik legjobb vétel a hat processzormaggal felvértezett Ryzen 5 1600, mely az Amazon és a Newegg kínálatában már 119 dollár fejében megvásárolható – ez 69 zöldhasúval kevesebb, mint az eredeti MSRP. A Micro Center még ettől is tovább ment, az oldal mindösszesen 79,99 dollárt (kb. 23 000 forint) kér el ezért a remekbe szabott CPU-ért, mely még hosszú évekig képes kiszolgálni a legtöbb felhasználói igényt! Szintén jó vételnek tekinthető a második generációs Ryzen 5 2600, illetve a kicsit drágább Ryzen 5 2600X sem tekinthető rossz ajánlatnak, de az igazán lehengerlő árakat a korábbi modelleknél várhatjuk.

A hazai piacra tekintve egyelőre azt tudjuk elmondani, hogy lassan őrölnek a malmok, némi mozgás azért már felfedezhető; Az egyik legnagyobb magyar webáruház kínálatában 20 490 forintért fellelhető a négymagos AMD Ryzen 3 1200 (Wraith Stealth hűtővel), miközben az INTEL Celeron G4920 ára 20 890 forint ugyanott – a címben említett FX-8350 pedig 20 190 Ft. 

Aki már mindenképpen az új Ryzent szeretné behúzni, annak legalább május végéig várnia kell, valószínűleg akkor jelentik be a friss sorozatot.

Forrás: techspot.com