Válassza az Oldal lehetőséget

Midea M7 Pro lézeres robotporszívó – ha egy sima MOP-nál többre vágysz

Midea M7 Pro lézeres robotporszívó – ha egy sima MOP-nál többre vágysz

Az ötlet nem új, de ilyen olcsó porszívóban még nem találkoztunk vele.

Midea M7 Pro lézeres robotporszívó - ha egy sima MOP-nál többre vágysz

Mind jól tudjuk, hogy mi az egyik legnagyobb rákfenéje a ma piacon lévő, megfizethető robotporszívóknak. Igen, a MOP! Ezeket a gépeket úgy árulják, hogy képesek felmosni is, de ez egyszerűen nem igaz. Nem mondom, hogy haszontalan a MOP és a víztartály, mert ezzel képesek leszünk a porszívózás után a padlón maradó nagyon vékony porréteg eltávolítására, de azért ez a tevékenység nagyon messze áll a felmosástól.

Midea M7 Pro lézeres robotporszívó - ha egy sima MOP-nál többre vágysz 1

A gyártók persze próbálnak újabb és újabb megoldásokat kitalálni, hogy a felmosás tényleg felmosás legyen, és tagadhatatlan, néha sikerrel is járnak. Itt vannak például a forgó MOP-pal, és nagy víztartályokkal épített dokkolóval ellátott gépek, amik tényleg felmosnak. Cserébe piszok drágák. Aztán ott van a roborock megoldása, aho a MOP-ot rezgetik, így hoznak létre a megszokottnál erősebb fizikai kontaktust a MOP és a padló között. Állítóleg ez sem rossz, de a roborock megint csak iszonyat drága.

Midea M7 Pro lézeres robotporszívó - ha egy sima MOP-nál többre vágysz 2

Emiatt örültem meg a Midea M7 Pro-nak, ami lézeres LIDAR rendszerrel tájékozódik, rengeteg szenzor van benne, és a MOP rezgő üzemmódra is képes. A gyári leírás szerint nem kevesebb, mint 500 alkalommal mozdul meg percenként a felmosó padlóval érintkező része. Ezáltal itt is elérhető egy plusz fizikai behatás ahhoz képest, ha a gép simán csak húzná a földön a nedves MOP-ot.

Midea M7 Pro lézeres robotporszívó - ha egy sima MOP-nál többre vágysz 3

A szép még a dologban, hogy az M7 Pro egyéb tekintetben sem rossz gép. A szénkefementes japán NIDAC motorral egészen csúcs, 4000 Pa szívóerőt értek el (annyit, mint a kedvenc Xiaomi  Dreame porszívóimban), ráadásul egészen kedvező, 65 decibelles hanghatás mellett. A porszívóban az akkumulátor méretes, 5200 mAh kapacitású, amivel 180 perces takarítási idő érhető el, ami nagyjából 250 négyzetméter területet jelent.

Midea M7 Pro lézeres robotporszívó - ha egy sima MOP-nál többre vágysz 4

Ezek mellett persze a gép tud mindent, amit elvárhatun manapság egy jó középkategóriás masinától. Leesés elleni védelem, automata dokkolás, időzítet takarítás, nogo zóna, virtuális fal, több térkép egyidejű kezelése, intenzív takarítás szekció takarítás, valós idejű útvonaltervezés, és még sorolhatnám napestig. A gyártó kiemeli, hogy a porszívójában nem kevesebb, mint 30 szenzor dolgozik.

Midea M7 Pro lézeres robotporszívó - ha egy sima MOP-nál többre vágysz 5

Mindent összevetve, ebből a képből az igazi csúcskategóriához képest csak az intelligens tárgyfelismerés hiányzik, ám árban meg sem közelíti a mai csúcsgépeket. Az ára a AD3ED90905F4 kuponkóddal mindössze 85 ezer forint, ami finoman szólva is kedvezőnek tűnik, főleg az extra, rezgős MOP-ra tekintettel.

Ha megtetszett, akkor itt német raktárban megtalálod:

 

Midea M7 Pro lézeres robotporszívó

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.