Válassza az Oldal lehetőséget

Most már tényleg lesz 1 TB-os SD kártya?!

Most már tényleg lesz 1 TB-os SD kártya?!

A SanDisk 2016 őszén már bejelentett egy prototípust, az azonban még nem került kereskedelmi forgalomba. A Lexar állítja, hogy ők viszont már elérték ezt a szintet!

Lexar 1TB SDXC card

 

A Lexar a CES-en bejelentette, hogy az 1 TB-os tárterületet kínáló Professional 633x SDXC UHS-I SD kártyájuk 499 dolláros áron már elérhető a tengeren túlon. A hivatalos sajtóközlemény alapján az UHS-I kártya 95 MB/s-os olvasásra képes, még az írási tempó ideális esetben másodpercenként 70 MB-ra rúghat, tehát éppenséggel lassúnak sem mondható. A gyártó szerint egyébként ez a tényleg bődületes méretű kapacitás megfelelő lesz arra, hogy nagy számban tároljunk 4K-s felvételeket, magas felbontású fotókat, egyúttal azt is megjegyzik, hogy mindösszesen 15 esztendővel korábban még csak ezen méret ezredrészénél jártak (1 GB).

A korlátozott élettartam garanciával rendelkező eszköz ugyan papíron már elérhető, a német ComputerBase azonban megjegyzi, hogy egyetlen egy boltot sem találtak, ahol ténylegesen megvásárolható lenne a kütyü, olyan viszont van, ahol 399 dollár fejében legalább már előrendelhető (B&H).

Forrás: lexar.com

A szerzőről