Válassza az Oldal lehetőséget

Napelemes mobil a Samsung kínálatában

A Samsung E1107 Solar Guru képességeit illetően nem kelhet versenyre a multimédiás mobilokkal, ellenben olcsó, továbbá tölteni sem kell gyakran.

A készülék legnagyobb attrakciója jellegéből adódóan a napelemes energiaellátás, amely ha nem is számít forradalminak, a sorozatgyártásban előállított mobiltelefonok mezőnyében még ritkaságszámba megy. A gyártó állítása szerint 1 órányi töltés alatt nagyjából 5-10 perc beszélgetésre elegendő energiát halmoz fel a készülék, amely finoman szólva sem tűnik kényelmesen használható megoldásnak. Ebben a formában a napkollektor alkalmazása véleményünk szerint sokkal inkább tekinthető az üzemidő kitolásához használható extra lehetőségnek, mintsem a hagyományos töltők reális alternatívájának, azonban a turisták, vagy a civilizált világtól távol élők számára még így is reális alternatíva lehet.

A készülék tudáskészlete nem ostromolja a napjaink csúcsmobiljainál megszokott szintet, azonban a belépőszintű modellekkel szemben támasztott követelményeknek minden tekintetben eleget tesz: a megjelenítés feladata ezúttal egy 1,5 hüvelyk nagyságú, 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes CSTN panelre hárul, amely erősen lekorlátozza a multimédiás lehetőségeket. A napelem miatt a kamera ezúttal kimaradt a mobilból, ellenben az MP3-as csengőhangokat, valamint a zseblámpa funkciót nem spórolták ki a Samsung mérnökei a Solar Guruból.

Napelemes mobil a Samsung kínálatában

A 800 mAh-s akkumulátorral ellátott eszköz Indiában már megvásárolható, hozzávetőleg 12 ezer forintnak megfelelő összegért. Az európai piacokon várhatóan a hónap végén debütálhat a mobil.

Napelemes mobil a Samsung kínálatában

A szerzőről