Válassza az Oldal lehetőséget

Merevlemez-szekrények a PC-ben

 

Jelen cikkükben olyan termékek kapnak majd szerepet, melyeknek feladatkörük az otthoni felhasználás határán mozog, vagy inkább átlép az üzleti alkalmazási zónába. Senki nem vitatkozhat azzal, hogy az adattárolásnak mekkora szerepe van, főleg egy olyan helyen, ahol nem csak az adatok megőrzése, hanem azok védelmezése is kiemelt fontosságú.

Habár napjainkban már elérhetőek a 2 TB kapacitású merevlemezek, még akár otthoni környezetben is előfordulhat, hogy digitális tartalmainknak, adatainknak ekkora hely sem elég, ezen elgondolkozva pedig képzeljük el mi lehet egy cégnél, ahol komplett adatbázisokat, fontos tartalmakat kell tárolni és biztonságban tudni. Természetesen a megfelelő kapacitás elérésének eszköze a több merevlemez használata, beépítése a számítógépházba. Azonban a számítógépház helykínálata sem véges, illetve nem biztos, hogy komolyabb feladatokra az a jobb megoldás.

Merevlemez-szekrények a PC-ben 1

Ilyen problémákra (is) ajánlják a gyártók a különböző merevlemezházakat, beépítő-kereteket, rack-szekrényeket, mi pedig most belőlük szeretnénk néhányat megismertetni Olvasóinkkal. A gyártó az SNT (Sunnytek) melyet — mint nevet — itthon valószínűleg csak kevesen ismernek, pedig több helyen is elérhetőek. A cégről néhány szóban annyit érdemes tudni, hogy 1992-ben alapították, ennek megfelelően már szép múlttal és nagy tapasztalattal rendelkezik a mobil rackek, keretek, külső tárolódobozok, a RAID dobozok és a Mini ITX PC-k gyártásában. Fő célterületük természetesen Tajvan és Kína, de termékeik gyakorlatilag az egész világon megtalálhatóak, köztük Európában, így kis hazánkban is.

Merevlemez-szekrények a PC-ben 2

Lássuk a résztvevőket:

  • SNT1042SS
  • SNT2131SS
  • SNT2231BS
  • SNT3141SS és SNT3141SAS

A szerzőről