Válassza az Oldal lehetőséget

Olcsó(bb) Sandy Bridge alapú laptopot készített a Lenovo

 

Egy árához képest roppant jól felszerelt IdeaPad-del állt elő a Lenovo.

 

 

A Z570 az Intel új mobil platformjára, a Huron River-re épül, tehát második generációs Core processzorokkal jelenik meg. Mivel a közép szegmensbe szánják a gépet a 2,1 GHz-es Core i3-2310M és a 2,5 GHz-es Core i5-2520M CPU-k közül válaszhatunk, a grafikáról a beépített Intel HD 3000 grafika gondoskodik. A 15,6 hüvelykes IdeaPad felbontása a szokványos 1366 × 768 pixel. A memóriával nem spóroltak a Lenovo-nál, 4/6 GB-ot kapunk, de az 500 GB-os HDD-re se lehet panasz. Természetesen DVD írót, Gigabit Ethernetet, 802.11 b/g/n WiFi-t, Bluetooth 2.1-et is találunk a borítás alatt. A hálózat nélküli működésért a 6 cellás akkumulátor, a hangzásért az SRS Premium sztereó hangszórók felelnek.

Olcsó(bb) Sandy Bridge alapú laptopot készített a Lenovo

A Windows 7 Home Premium 64bit operációs rendszerrel szerelt Z570 kezdőára 699 dollár, ami kb. 130 000 forintnak felel meg. Meglepő módon csak egy év garancia jár a laptopra, de így sem lehet okunk a panaszra. Idehaza összetennénk a kezünket ilyen felszereltségért, ilyen olcsón, persze ismerve a viszonyokat, körülbelül ugyanennyi euróért jelenik majd meg az öreg kontinensen a Lenovo új IdeaPad-je.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.