Válassza az Oldal lehetőséget

Partnernap a Dunán Emporium módra

Partnernap a Dunán Emporium módra

Partnernap a Dunán Emporium módra 1

Mielőtt azonban a délután élményeiről szólnánk, kell néhány mondatot ejtenünk a termékbemutatókról. Egy partnernap nem lehet teljes a forgalmazó fő gyártóinak bemutatása nélkül. Ez amúgy teljesen megszokott menetrend, előbb a bemutatók, utána a szabadprogram, aki pedig végig ül mindent, az részt vehet tombolán is, ahol talán mondanunk sem kell, hogy nem nyertünk semmit. Az előadások közül hármat emelnénk ki. A leghosszabb, de talán legérdekesebb előadás a Seagate-é volt. Majd nem dupla annyi ideig tartott, mint az előzetesen várható lett volna, de szólt is valamiről. Nem csak a céget és termékeiket ismerhettük meg, hanem megtekinthettünk egy előadást a merevlemezek megfelelő tárolásáról, kezeléséről, valamint a lemezen keletkező fizikai sérülések kialakulásáról, okairól valamint hatásukról a tányérokon és az író-olvasó fejen.

Partnernap a Dunán Emporium módra 2

A második kiemelt előadás a Silicon Power termékekről szólt. A tajvani cég nem mondható réginek, hiszen mindössze 6 éves múltra tekinthetnek vissza, a foglalkoztatottak száma sem magas. Ennek ellenére a vállalat fejlődése nem nevezhető mindennapinak. Talán elég annyit leírni ennek példázására, hogy Japánban a 2006-os évben léptek piacra, ám memóriakártyák terén mára piacvezetővé nőtték ki magukat. A Távol-Keleten és Ausztráliában már jól állnak, a jelenlegi cél az európai pozíciók erősítése valamint többek között az USA, Oroszország és Dél-Amerika piacainak meghódítása. Ismerve a cég termékeit (ezekről nálunk is született jó néhány cikk) ezek az álmok nem is tűnnek kivitelezhetetlennek. További érdekesség, hogy ha Olympus márkanéven forgalmazott xD kártyát veszünk, akkor is a Silicon Power termékét vásároljuk, hiszen ezeket a kártyákat is ők gyártják. A gyártó saját kimutatása szerint a memóriakártyáikat mindössze 0,15 százalékos meghibásodási aránnyal gyártják, ami kiemelkedő teljesítmény ebben az iparágban.

Partnernap a Dunán Emporium módra 3

A Silicon Power természetesen nem csak memóriakártyákat gyárt. Termékeik között találunk USB háttértárakat, SSD meghajtókat valamint asztali és hordozható gépekbe szánt memóriamodulokat is.

Partnernap a Dunán Emporium módra 4

A harmadik kiemelt márka a GeiL. A GeiL forgalmazása az Emporiumnál nevezhető sikertörténetnek, hiszen a márka egyre kedveltebbé válik hazánkban. Ez persze nem véletlen, hiszen a GeiL memóriái egytől-egyig komoly teszten mennek keresztül, mielőtt a boltok polcaira kerülnének. Egyes modulokon a DBT technológiát alkalmazzák, mely nem más, mint egy óriási tesztpad, ahol a modulok 24 órán keresztül 70 fokos melegben dolgoznak. Ha eközben nem találnak hibát, akkor már valószínű, hogy a normál napi használatban sem lesz a modullal probléma.

Partnernap a Dunán Emporium módra 5

A GeiL a felhasználók szinte minden szegmenséhez szól termékeivel. A portfólióban a komoly tuningmemóriáktól az asztali és hordozható gépekbe szánt modulokig minden megtalálható. Itt érdemes szólni egy új, hazánkban eddig ismeretlen GeiL termékvonalról, mely a Pristine nevet kapta. Ezek a modulok különösen megbízható darabok, hiszen minden modul tesztelése a DBT technológiával történik. A megbízhatóságot mi sem mutatja jobban mint az, hogy a gyártó és persze a hazai a forgalmazó Emporium ezekre a termékekre élettartam garanciát ad. Ha ez nem lenne elég, akkor még annyit leírunk, hogy a GeiL a Pristine széria árát a hasonló konkurens termékek ára alá skálázta, lényegében egy osztállyal alacsonyabb árat adnak meg, mint amire a termék a minősége alapján jogosult lenne.

Partnernap a Dunán Emporium módra 6

Végezetül ejtsünk néhány szót a rendezvényről. Ahogy feljebb már írtuk, ez az alkalom az Emporium Computer életében az első volt, így érezhetően nagyon izgultak, hogy megfelelő lett-e a környezet, jók lettek-e az előadások. Nos, itt és most meg kell nyugtatnom minden érintettet, jó volt! Az tagadhatatlan, hogy van még mit finomítani, de ez a finomítás maximum az előadásokat kell, hogy érintse. A környezet, az esti hajókázás a Dunán csodás volt. Az ételek és italok finomak voltak, és az egész eseménynek adott valami különleges varázst a helyszín. Aki akart az a kivilágított városban gyönyörködött az ingyen szivarok füstjét bodorítva, aki akart a koktélbárban pihente ki az előadásokat, akinek pedig ez sem volt elég, az az alsó szint játékbarlangjában játszhatott pókert, Black Jacket, vagy rulettet, mindezt persze ingyen és nyereményekért. Mielőtt elfelejtem, ha legközelebb is lesz póker, akkor a profi osztó mellé dukálna a plasztik kártya és zseton is, mert, ahogy láttam, már az első körben elrongyolódott mind a két rendelkezésre álló pakli.

Partnernap a Dunán Emporium módra 7

Összességében elmondhatjuk, hogy egy színvonalas, és rendkívül hangulatos délutánon és estén vagyunk túl. A szervezéshez és a cég komoly sikereihez, valamint a cégvezető 33. születésnapjához ezúton gratulálunk, a meghívást pedig köszönjük, jól éreztük magunkat! 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.