Válassza az Oldal lehetőséget

Pehelysúlyú versenyzőt indít a Fujitsu a táblagépek kategóriájában

A MacBook Air árnyékában — csendesebb reklámkampány kiséretében — a Fujitsu is igen korrekt hordozható számítógéppel rukkolt elő.

Ugyan a LifeBook P1620 nem tekinthető az Apple-féle MacBook Air közvetlen konkurensének, mégis egyetlen apróság miatt érdemes őket egy lapon említeni: nagyságrendileg egy időben debütáltak, és miközben a világ legvékonyabb noteszének kikiáltott “almás-gépre” irányult a szaksajtó figyelme, addig a Fujitsu készüléke méltatlanul a feledés homályába merült, holott kategóriájának egyik legjobbjáról van szó.

Pehelysúlyú versenyzőt indít a Fujitsu a táblagépek kategóriájában

Az alapmodell lelke egy 1,2 GHz-es alacsony fogyasztású Intel Core 2 Duo U7600 processzor, kijelzője 8,9 colos képátlóval és WXGA felbontással büszkélkedhet, emellett 512 MB-nyi DDR2-es rendszermemória, 3 cellás akkumulátor és egy 1,8 hüvelykes minimerevlemez jelenti a technikai alapot. Ez utóbbi 60 GB adatot nyel el, motorsebessége 4200 fordulat percenként. Az apróságokat tekintve említést érdemel az ujjlenyomat-azonosító, a PCMCIA és a Secure Digital foglalat, a 802.11a/b/g szabványokat támogató vezeték nélküli eszköz és a gigabites Ethernet. A 3 cellás akkumulátorral a táblagép súlya éppen 1 kg alatt marad, a hosszabb üzemidőt biztosító 6 cellás egységgel azonban mintegy 10 dekával többet nyom a mérlegen.

Pehelysúlyú versenyzőt indít a Fujitsu a táblagépek kategóriájában

A választható operációs rendszereknél szabad kezet ad a Fujitsu, persze, ha szabadságnak tekintjük azt, hogy három Microsoft program közül választhatunk: kérhetjük Windows XP Professional, Windows XP Tablet PC Edition 2005 vagy Windows Vista Business OS-sel. Az indulóár 1749 dollár, ekkor csupán 512 MB memória és 60 GB tárhely áll a rendelkezésünkre. Egy lépcsővel feljebb a memória mérete megduplázódik és erősebb akkumulátort is kapunk, ekkor az ár kétezer dollár fölé kúszik (2049 $). A csúcsmodell 2224 dolláros árába nagyobb HDD (80 GB) és a Bluetooth adatátviteli technológia ismerete fért bele extraként.

A szerzőről