Válassza az Oldal lehetőséget

Piacon a legújabb Kindle e-book olvasók, szédületes áron!

Piacon a legújabb Kindle e-book olvasók, szédületes áron!

Az Amazon a Kindle Fire bejelentése után, egy másik nagy bejelentést is tett. Megjelent ugyanis az érintésérzékeny Kindle Touch és a frissített Kindle e-book olvasó.

amazon-kindle-event

A Kindle a maga nemében már most az egyik legjobb alternatívát kínálta, de most még magasabb szintre emeli ezt. Az új Kindle még az előző olvasóknak is alá licitál, és elképesztő 79 dolláros áron kerül a piacra, és ezért cserébe mindent tud, amire szükségünk lehet. Így kapunk Wi-Fi kapcsolódási lehetőséget, egy 6″-os E-Ink kijelzőt, ami 800 x 600 pixeles felbontással operál és 16 szín megjelenítésére képes, és 2 GB belsőmemóriával rendelkezik, ami olvasási célokra szinte kimeríthetetlen. Az új gép 30%-kal kisebb fizikai mérettel rendelkezik, egészen pontosan 166 x 114 x 8,7 mm, sajnos ebből következik, hogy el kell búcsúzni a QWERTY billentyűzettől; a gép súlya 167 gramm ami szinte pehelysúlynak nevezhető ilyen szinten (viszonyítás képpen, egyes felsőkategórás telefonok akár 180 grammot is elérik).Másik kettő eszközt is bemutatott a cég, ezek érintésérzékeny panellal rendelkeznek, az alap variáns a Kindle Touch, ez lényegében a kis Kindle tapogatható kijelzővel, így a gomboknak teljesen hadat üzentek, a kijelző másban nem változott, maradtak a fent említett paraméterek, a belső tárhely megduplázódott, így 4 GB-tal gazdálkodhatunk. Kapunk 3,5 mm-es jack kimenetet, és beépített hangszórót is. A mérete valamelyest nőtt, 172 x 120 x 10,1 mm-ről beszélhetünk a Touch esetében, ami 213 grammot nyom a mérlegen.

kindle-touch-cafe

Fentebb két verziót említettem, a második egyetlen extrában tér el a Kindle Touch-tól, mégpedig a Wi-Fi kapcsolat mellett már a 3G-t is használatba vehetjük, így szinte bárhol elérhetjük az Amazon Cloud szolgáltatásait. Ennek a modellnek a Kindle Touch 3G név jutott, talán nem meglepő. Ezeket akár már most is előrendelhetjük 99 és 149 dolláros árakon, természetesen az Amazonon.

Forrás: Amazon