Válassza az Oldal lehetőséget

Kingston DT6000, a biztonság kódja nagyvállalatok és kormányzati szervek számára

Kingston DT6000, a biztonság kódja nagyvállalatok és kormányzati szervek számára

Kingston DT6000, a biztonság kódja nagyvállalatok és kormányzati szervek számáraA Kingston bejelentette a DataTraveler 6000 (DT6000) USB-meghajtó megjelenését. Az eszköz a FIPS (Federal Information Processing Standard) 140-2 szabvány 3-as szintű tanúsítványával és 100 százalékos titkosítással védi a bizalmas adatokat, így megoldást kínál az egyre égetőbb adatvédelmi és szabályozási kérdésekre. 

A vállalatok évente több millió dollárt költenek a hálózati biztonságra, hogy elhárítsák a hackertámadásokat és egyéb külső fenyegetéseket. Az USB-meghajtókhoz köthető adatszivárgásokkal kapcsolatos hírek legtöbbször a hanyagság, az emberi mulasztás (elvesztett USB-meghajtók) így a biztonságra vonatkozó házirendek hiányosságaira vagy azok be nem tartására vezethetők vissza, nem pedig a rosszindulatú szándékra. Más szóval, a nem titkosított USB-meghajtó egy adatszivárgási veszélyforrás az emberek zsebében.

„Amíg a nagyvállalatoknak és a kormányzati szerveknek hozzáférést kell biztosítaniuk az érzékeny és bizalmas adatokhoz a távoli és mobil eléréssel dolgozó alkalmazottak számára, a biztonsági házirendek létrehozása és az adatvesztést megelőző USB termékek éppolyan fontosak, mint a szervezetek hálózati biztonsága” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere. „A nem biztonságos USB-meghajtók használatával a szervezetek sebezhetővé válnak az adatvesztéssel és az adatszivárgással szemben, ami súlyosan ronthatja hitelüket az alkalmazottaik, az ügyfeleik és a partnereik szemében egyaránt. A DT6000 a piacon elérhető, legbiztonságosabb USB-kulcs, amely a legszigorúbb vállalati és kormányzati követelményeknek is megfelel” – tette hozzá Kaszál Norbert.

 A Kingston DT6000 a szabadalmazott Secured by Spyrus™ technológiát alkalmazza, amely támogatja a 256 bites AES hardveralapú titkosítást az XTS blokkonkénti titkosítási mód használatával. Az XTS a legújabb generációs technológia, amely sokkal erősebb védelmet biztosít, mint más blokkonkénti titkosítási módszerek, például a CBC vagy az ECB mód. A DT6000 emellett „katonai szintű” elliptikus görbére épülő titkosítást (ECC) használ, amelyet az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) is ajánl a Suite B titkosítási algoritmusainak részeként.

A Kingston DataTraveler 6000 jellemzői és műszaki adatai:

 • FIPS 140-2 Level 3 tanúsítvánnyal rendelkezik.
 • Extraerős biztonsági architektúra: A meghajtó 10 sikertelen próbálkozás után zárolja önmagát, és megsemmisíti a titkosítási kulcsot. Az eszköz és a befogadó készülék sem tárol jelszavakat.  
 • Digitálisan aláírt firmware-frissítések Suite B SHA-384 és ECDSA P-384 eljárásokkal.
 • Kötelező összetett jelszó: a jelszót a felhasználó állítja be a négy elemből legalább három kiválasztásával (kisbetűk, nagybetűk, karakterek és számok) a jogosulatlan hozzáférés megelőzése érdekében.
 • Teljes titkosítás: az összes tárolt adat 256 bites, hardveralapú XTS módú Advanced Encryption Standard (AES) védelem alatt áll – a fő kulcs bejelentkezéskor újragenerálódik.
 • A jogosulatlan hozzáférésnek ellenálló fizikai biztonsági korlát. 
 • Garancia: öt év garancia, napi 24 órás támogatás. 
 • Strapabíró: vízálló és titánbevonatú rozsdamentes acél tok.
 • Méret: 77,9 mm x 22 mm x 12,05 mm
 • Sebesség: akár 11 MB/s olvasási, 5 MB/s írási sebesség.
 • Kapacitás: 2 GB, 4 GB, 8 GB, 16 GB
 • Kompatibilitás: megfelel az USB 2.0 specifikációnak.
 • Hőmérséklet működés közben: 0 ºC és 60 ºC között.
 • Tárolási hőmérséklet: -20 ºC és 85 ºC között.

135b
A kép nagyítható.

A Kingston DT6000 ajánlott fogyasztói ára a kapacitástól függően 100 és 208 dollár között mozog.

Forrás: kingston.com

A szerzőről