Válassza az Oldal lehetőséget

Pletykálkodunk a Xiaomi új óriás telefonjáról

Régóta téma már, hogy a telefonok utol fogják érni a tabletek méretét, a Xiaominál ez már jövőre bekövetkezhet!

mi-max-3-leak-1.jpg

2016-ban egy óriás telefon 5,5 colos volt, 2017-ben már 6,4 colos, jövőre pedig elérhetjük a 7 colt is! Ez elsőre ijesztőnek tűnik, de ha jobban belegondolunk van benne ráció.

Napjaink telefonjai nagyban különböznek az első 5,5 colos készülékektől. Az oldalsó keretek lényegében eltűntek, a kijelzők oldalaránya 16:9-ről 18:9-re változott. Emiatt ezek a telefonok az eddig megszokottnál nagyobb képátló mellett sem lettek szélesebbek, sőt, mivel az alsó és felső keret is vékonyodik a hosszuk sem nőtt annyival, mint amennyit várnánk. Ráadásként a gyártástechnológia fejlődése, a nagyobb kapacitással, de kisebb mérettel rendelkező akkumulátorok miatt a telefonok vastagsága – vékonysága- kezd egészen elképesztő lenni, emiatt a nagyobb méret ellenére sem nehezebb kézben tartani, használni őket.

mi-max-3-leak-2.jpg

A Xiaomi 2017-ben adta ki Mi MAX 2 nevű mobilját. A jelenlegi pletykák alapján nem csak azt feltételezhetjük, hogy jön az utód, hanem a képességekről is beszámolhatunk. Az első és legfontosabb tehát, hogy a Xiaomi hű marad a telefon nevéhez, így a MAX tovább nő, eléri a 7 colos képátlót. Fontos érdekesség, hogy a gyártó valószínűleg követi a friss telefonjainál bevezetett gyakorlatot, vagyis, hogy két verziót ad ki egyszerre. A Redmi 5 esetén a Plus jelű változat méretben tér el leginkább a normál kiadástól, de sejthetjük, hogy a MAX 3 esetén ez szóba sem jöhet, így aztán, ha a hírek igazak, akkor a “kisebbik” telefon a Snapdragon 630- míg a “nagyobbik” a Snapdragon 660 SoC-ot fogja megkapni. A nagy képernyő miatt a telefon több energiát igényel, mint egy átlag készülék. Emiatt, meg persze azért is mert a házba belefér, egy 5500 mAh kapacitású akkumulátor kerül beépítésre, ami mellé megkapjuk a Quick Charge 3.0-át, hogy ne kelljen órákig tölteni a mobilt.

mi-max-3-leak.jpg

Így a hír végére csak két adalék. Az egyik, hogy a hírben látható képeken ugyan a MAX 3 van, de gyaníthatóan nem eredeti képek ezek. A másik, hogy a telefon csak jövő nyáron mutatkozik be, így a fenti infókat még jó darabig nem fogják megerősíteni, szóval kezeljük őket a helyükön.

A Xiaomi Mi MAX 2 óriás telefonról itt találsz bővebb információkat: Xiaomi Mi MAX 2

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.