Válassza az Oldal lehetőséget

Problémák adódtak az iOS 5 frissítésével

Problémák adódtak az iOS 5 frissítésével

Problémák adódtak az iOS 5 frissítésévelAz iOS 5 végleges megjelenésére a tegnapi nap folyamán került sor, de a szerverek megnövekedett terhelésével nem számolt eléggé a vállalat.

A frissítés előtt előbb az iTunes frissül, ami az Apple zeneboltja, illetve már inkább felhő alapú tárolója lenne a helyes meghatározás. Az iTunes frissítése október 12 óta lehetséges, ugyanis ekkor jelent meg, a szám szerint a 10.5-ös verzió.

A hiba több mint valószínű, hogy abból fakad, hogy az elmúlt időkben az iPhone 3GS óta megjelent összes eszköz megkapja az iOS 5 és ezzel együtt az iTunes frissítést. Ebből kifolyólag megtippelni is nehéz, hogy hány millió eszköz próbál egyszerre csatlakozni az Apple szervereihez, hogy letöltsék onnan a mintegy 700 MB-nyi frissítést, ezért gyakorlatilag olyan terheléssel néz szembe a szervert, mintha DoS támadást kapna. Ez a túlterhelés vezet oda, hogy az Apple készüléktulajdonosok az iTunes 10.5 helyett egy jóval kisebb, tíz karakteres frissítést kapnak a szolgáltatástól, az “Error 3200” hibajelentés személyében.

ios5

A probléma megoldása lényegében az idő. Amennyiben valaki hibajelzéssel találkozik, inkább várjon egy kicsit. Persze ha valakinek irtó fontos a legfrissebb szoftver birtokbavétele, akkor többszöri próbálkozással is elérheti a célját. A probléma nem tudni milyen szisztéma alapján válogat, de nem lehet benne felfedezni rendszert, egyaránt számíthat hibára a magyar user és az amerikai is, mivel a világ minden táján panaszkodnak a felhasználok, legalábbis a twitter bejegyzések alapján, de fórumokon is jelezték a hibát. A megfelelő megoldás az Apple részéről, egy elosztott frissítés lett volna, néhány napra leosztva a különböző régiók számára. Talán majd legközelebb már jobban átgondolják a frissítés menetét.

Persze nem mindenkinek jelentkezik a hiba, ezt fontos leszögezni. Az iOS 5 megjelenéséről mi is beszámoltunk egy alábbi hírben.

Forrás: fudzilla