Redmi 10X – a legolcsóbb 5G telefon lett

Megérkezett a Redmi 10X sorozat, egyelőre két (3) készülékkel.

Egy ideje érkeztek információk a Redmi 10X-ről, ám most már tudjuk, hogy valójában nem egy, hanem két telefont kapunk ezen a néven. A Redmi 10X és a Redmi 10X Pro sok dologban hasonlít, de a Pro verzió természetesen erősebb lett néhány képességben.

 

A telefonok központi egysége a MediaTek Dimensity 820, ami a gyártó új, felső-középkategóriás lapkája, természetesen 5G támogatással. A Redmi-nél természetesen meg is indokolták, hogy miért erre a lapkára esett a választás. Az egyik ok, hogy teljesítményben nagyon közel van a Snapdragon 855-től, egészen pontosan a Dimensity 820 415 672- míg a az SP855 445 343 pontot tol Antutuban. A második k, hogy a MediaTek lapkája már képes a két SIM kártyás 5G+5G működésre, míg a Qualcomm egyelőre nem tudott ilyen központi egységgel piacra lépni.

A két telefon a kijelző és az akkumulátor tekintetében sem tér el egymástól. Előbbi mind a két esetben egy 2400 x 1080 pixel felbontású, 20:9-es oldalarányú OLED panelt jelent, ami támogatja a HDR 10+-t. Az akkumulátor mind a két készülékben 4520 mAh kapacitású, ám amíg a Pro-hoz 33- addig a sima 10X-hez csak 22,5 wattos gyorstöltést kapunk. Azt mindenképpen jó tudni, hogy az 5G telefonoknál nagyobb akkumulátorokra számíthatunk, mint az eddig megszokott átlagos méret, mert a technológiáak valamivel nagyobb az energiaigénye.

A különbségek terén talán a kameráknál a legjelentősebb az eltérés. A Pro verzió 20 megás szelfikamerát kapott, amivel akár 120 képkockás felvételek is készíthetők (csak kérdés milyen felbontásban. A hátlapon egy négykamerás megoldás vár majd ránk, ebben a főkamera 48 megapixeles, mellette egy 8 megás ultraszéles látószögű és 8 megás zoom kamera dolgozik. Utóbbi 5-szörös hibrid és 30-szoros szoftveres zommal dolgozik. A negyedik kamera egy 5 megapixeles amkró lett.

A Redmi 10X ezzel szemben az előlapra egy 16 megapixeles szelfikamerát kapott, hátra pedig egy jóval kevesebbet tudó hármas megoldást. A főkamera ebben az esetben is 48 megapixel, ám a 8 megapixeles ultraszéles kamera mellett már csak egy 2 megás mélységszenzor kapott helyet. Tehát se zoom, se makró.

Lássuk a további érdekességeket! Az első, hogy a Xiaomi (Redmi) új vízjeleket hozott létre az automatikus jelenetfelismeréshez. Ez inkább esztétikai szempontból érdekes, gyakorlati haszna nincs. A másik, hogy kapunk IP53-as víz és por elleni védelmet, de hogy ez csak a Pro verzióra vonatkozik vagy mind a két készülékre, még nem tudjuk. A harmadik, hogy a Pro verzió kapott NFC-t is, ez sajnos az olcsóbb modelből kimaradt.

Vannak már áraink is, de ezeket tessék fenntartással kezelni, az áruházakban minden bizonnyal combosabb árcédulákkal találkozhatunk. A Redmi 10X alapmodell a 6/64-es kiépítésben 250 dollár, a 6//128-asban 295 dollár, a 8/256-os verió pedig 340 dollár. Ez utóbbinak nem sok értelmét látom egy ilyen kategóriájú telefonnál, de majd a piac eldönti, hogy szükség van-e rá.

A Pro verzió természetesen drágább. Itt a 8/128 gigás darabért 320 dollárt, a 8/256 gigásért 365 dollárt kell fizetnünk.

A végére még egy plusz adalék. A Redmi bemutatta a Redmi 10X 4G verzióját is, de ez a készülék lényegében megegyezik a más ismert Redmi Note 9-cel. A Helio G85 lapkakészlettel és 5020 mAh kapacitású akkuval szerelt telefonért 4/128 gigás kivitelben 140- 6/128 gigásért pedig 168 dollárt kérnek.

 

További Xiaomi hírek oldalunkon

 

Forrás: link1

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Jelenlegi poszt

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná!Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná!

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná!

Ha szinonimát keresel az olcsón, jót, Kínából szavakra, akkor a Xiaomi Sneakers 4 éppen megteszi!…

2 nap ago
Itt a Banggood Prime Sale – hatalmas akciókkal indítja újra az életet a járvány utánItt a Banggood Prime Sale – hatalmas akciókkal indítja újra az életet a járvány után

Itt a Banggood Prime Sale – hatalmas akciókkal indítja újra az életet a járvány után

Az idei év fenekestöl fordult fel a vírus miatt, júliusban jön a Banggoodon a Banggood…

1 hét ago
Kínából olcsón, heti kütyüválogatásKínából olcsón, heti kütyüválogatás

Kínából olcsón, heti kütyüválogatás

Okosórától a kerékpároskesztyűn át a Bluetooth fülhallgatóig, 15 olcsó, de használható cucc. (tovább…)

2 hét ago
CHUWI AeroBook Plus bemutató – Elképesztő 4K-s notebook a hazai árak töredékéértCHUWI AeroBook Plus bemutató – Elképesztő 4K-s notebook a hazai árak töredékéért

CHUWI AeroBook Plus bemutató – Elképesztő 4K-s notebook a hazai árak töredékéért

A CHUWI AeroBook Plus egy olyan hordozható gép, ami után mind vágyakozunk, de ezt akár…

2 hét ago
Alldocube X Neo – Az idei év legjobb kínai táblagépe rengeteg ajándékkal!Alldocube X Neo – Az idei év legjobb kínai táblagépe rengeteg ajándékkal!

Alldocube X Neo – Az idei év legjobb kínai táblagépe rengeteg ajándékkal!

Ha tabletet szerettél volna venni, akkor itt az idő, mert olyat mutatok, amitől az állad…

2 hét ago
Kospet Prime SE teszt – a nevében olcsósított Androidos okosóraKospet Prime SE teszt – a nevében olcsósított Androidos okosóra

Kospet Prime SE teszt – a nevében olcsósított Androidos okosóra

Mutatós dizájn, meggyőző tudás és alacsony ár, valamint extraként két kamera. (tovább…)

2 hét ago