Válassza az Oldal lehetőséget

Reolink E1 Pro – 4K-s beltéri kamera gombokért

Reolink E1 Pro – 4K-s beltéri kamera gombokért

A Reolink 4K-s kamerája mindent tud, de tényleg mindent, amit egy beltéri kamera tudhat, ráadásul olcsó is.

Reolink E1 Pro – 4K-s beltéri kamera gombokért 1


 

Bevezető

Kezdjük egy közhellyel, beltéri, forgatható kamerákkal Dunát lehet rekeszteni. De tényleg! Borzasztó sok típus közül válogathatunk, általában az árak sem magasak. Az egyetlen képesség, ami miatt húzhatjuk a szánkat, hogy a legtöbb kamera csak teljes HD felbontásban, tehát 1080p-ben dolgozik. Ez egészen addig nem tűnik túl nagy gondnak, amíg meg nem látjuk, hogy egy 4K kamera milyen képminőséget ad.

Reolink E1 Pro – 4K-s beltéri kamera gombokért 2

Mielőtt bármit is mondanék erről a kameráról, szögezzük le, borzasztó unalmas darab. Nem rossz, sőt, de ezt a kamerát tesztelni az utóbbi idők legunalmasabb feladata volt. Elsőre működött rajta minden, és ez nem túlzás, penge éles a képe.


 

Reolink E1 Pro – a külső

Reolink E1 Pro – 4K-s beltéri kamera gombokért 3

A Reolink E1 Pro pont úgy néz ki, mint az összes többi beltéri, forgatható kamera. Ezt a formát már jól kitalálták, teljesen felesleges bármit is változtatni rajta. Felül a nagy vízfej, alatta a stabil talp, amin a felső rész forogni tud. A fejben egy második motor dolgozik az optika döntésén, hangszóró az optikával átellenes oldalon, és már kész is vagyunk.

Reolink E1 Pro – 4K-s beltéri kamera gombokért 4

Két olyan momentum van, ami kicsit érdekes lehet, bár mind a kettőre láttam már példát korábban is. Az egyik, hogy a memóriakártya helye és a reset gomb az optika alatt található, akkor férünk hozzá, ha a kamera „szeme” felfelé néz. A másik, hogy nincs USB töltés, hagyományos adaptert kapunk egy hosszú, 3 méteres kábellel.


 

Reolink E1 Pro – tudás

A kamera tényleg mindent tud, ami egy ilyen eszköztől elvárható. A legtöbb konkurensnél kimarad egy-egy képesség, de itt nem sajnálták a fejlesztésre az időt.

Reolink E1 Pro – 4K-s beltéri kamera gombokért 5

Az érdekes a dologban az, hogy nem csak sima kamera a Reolink E1 Pro, mert képességei alapján az otthoni biztonsági rendszer teljes értékű darabja is lehet. Lát éjszaka, beállítható riasztás hanggal, de email formában is. Be lehet állítani a képen a riasztási területet, és beállíthatjuk azt is, hogy a hét mely napjain, mettől meddig figyelje a mozgást. Állíthatók a portjai, van külön RTSP, RTMP és Onvif port is, így lényegében minden riasztórendszerbe, minden rögzítőbe beköthető. Van DDNS szolgáltatás, így, ha nem fix az otthoni IP címed, akkor is elérheted távolról egy fix, általad beállított címen. Ha nem akarsz ennyire komoly dolgokat, akkor még mindig rendelkezésedre áll a memóriakártya vagy a felhőbe történő mentés.

Reolink E1 Pro – 4K-s beltéri kamera gombokért 6

Végezetül, de nem utolsó sorban érdemes azt is megemlíteni, hogy a kamera kétirányú hangkommunikációval is rendelkezik, így akár bébi figyelő kamerának is használható, vagy simán hazaszólhatunk a kutyának, hogy ne egye meg a kanapét.


 

Reolink E1 Pro – Használat

Reolink E1 Pro – 4K-s beltéri kamera gombokért 7

Lássuk, hogy kell a Reolink kamerát beüzemelni és használni! Hihetetlenül egyszerű, ugyanakkor biztonságos a kamera telepítése. A legkönnyebb, ha telefonon végezzük az alapbeállításokat. Letöltjük a Reolink szoftvert, elindítjuk, majd a telefon kamerájával beolvastatjuk a kamera alján lévő QR-kódot. Ezután megadjuk a kamerának, hogy melyik Wifi hálózaton kommunikáljon, adunk hozzá nevet jelszót is, végül, a telefonunk megjelenő újabb QR kódot beolvastatjuk a kamerával. Kész vagyunk!

Reolink E1 Pro – 4K-s beltéri kamera gombokért 8

A telefonnal minden funkció használható, de sokkal kényelmesebb a számítógépünkön beállítani a rengeteg riasztással és használattal kapcsolatos dolgot. Létezik Windows és MacOS alá is kliens, ezeket letöltve, elindítva, a program megkeresi az azonos hálózaton lévő kamerát. Ezután már csak a nevet és a címet kell megadni, és mehet a buli.


 

Reolink E1 Pro tapasztalatok

Ahogy a bevezetőben említettem, ez a kamera iszonyatosan unalmas, egyszerűen semmilyen plusz feladatot nem ad a tesztelőnek azon túl, hogy beüzemeli és használja. Minden elsőre működik rajta, nincs varázslat, nem kell a varázspálcánkkal különböző hókuszpókuszokat csinálnunk, bekapcsoljuk és megy.

Reolink E1 Pro – 4K-s beltéri kamera gombokért 9

Persze a beállításra kell egy kis idő, de ez sem a bonyolultság, hanem a rengeteg funkció miatt szükséges, és ha már megvettük, akkor használjuk is ki ezeket a képességeket.

Jómagam egy Synology NAS segítségével próbáltam ki az Onvif képességet. Nem csak a kép jelenik meg a Synology biztonsági kamera alkalmazásában, hanem a kamera minden képessége használható és állítható, vagyis az Onvif funkció is teljeskörű, hiba nélküli.

Reolink E1 Pro – 4K-s beltéri kamera gombokért 10

A képminőség pedig tényleg remek. Persze egy 4K felbontású kamerától ez el is várható. Tűéles, részletes, és sokat segíthet, ha esetleg egy betörő arcát, ruházatát kell később azonosítani.


 

Reolink E1 Pro – konklúzió

Régen írtam ennyire rövid cikket, és ennek nem, azaz oka, hogy nem jó az alany, hanem az, hogy a képességeken kívül egyszerűen nincs mit leírni. A beüzemelés és a használat egyszerű, és kezel sem olyan megrázó, mint egy pofon.

Reolink E1 Pro – 4K-s beltéri kamera gombokért 11

Jelenleg hazai beszerzési forrást is tudunk rá, itt alig 25 ezer forintért vesztegetik, szóval érdemes lehet rákattanni. A linket a cikk alatt megtalálhatod.

Reolink E1 Pro – 4K-s beltéri kamera gombokért 12

 

Vásárlás itt:

Reolink E1 Pro beltéri forgatható kamera

További kamera cikkek oldalunkon

Nézd meg videónkat is!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.