Válassza az Oldal lehetőséget

Samsung NX30: gyors sorozatfelvétel másodpercenként 9 kép sebességgel

Immár Magyarországon is kapható a Samsung professzionális képességekkel felvértezett új kompakt rendszerkamerája, az NX30, amely még a csúcskategóriás tükörreflexes gépeknél is elképesztően gyorsnak számító sorozatfelvételi képességgel és kategóriájában egyedülálló fényerősséggel bíró, “S” sorozatú prémium objektívekkel érkezik.

NX30 1

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően mára jelentősen átalakult a digitális kamerák és fényképezőgépek piaca. Az olyan technológiai óriáscégek, mint a Samsung, kutatás-fejlesztésre fordított hatalmas erőforrásainak köszönhetően egy új kategória jelent meg a fotográfia egén: a tükörnélküli cserélhető objektíves, vagy más néven kompakt rendszerkameráké. Habár ezen eszközök számos területen jelentősen felülmúlták tükörreflexes elődeiket – például jelentősen könnyebbek és kisebbek, ezáltal hordozhatóbbak, miközben képminőségben kiválóak –, mindezidáig jellemzően csak a DSLR-ek belépő kategóriájával versenyeztek.

NX30 1

Ezt felismerve alkotta meg a Samsung az NX30-at, amely nemcsak az igényes amatőrök, hanem az igazi profik számára is megfelelő minőséget és képességeket nyújt. A készülék tulajdonságai közül érdemes kiemelni az akár 1/8000 mp-es zársebességet, a másodpercenként 9 kép készítésére képes sorozatfelvételt és a hibrid autófókuszt, amelyek révén a fotós a leggyorsabban elillanó pillanatot is képes lesz megörökíteni. Az így megszületett képek és videók pedig az NX30 fejlett NFC-s és Wi-Fi-s kapcsolódási funkcióinak köszönhetően mindenféle bonyolult beállítási művelet nélkül, egy érintéssel átmásolhatók NFC-képes okostelefonokra és táblagépekre, vagy pedig hasonló tempóban feltölthetők többek között a Facebookra vagy YouTube-ra.

NX30 2

 

Az NX30 a Samsung úttörő modellje, amellyel minden lelkes amatőr és hivatásos fotográfus számára bebizonyítja, hogy a kis méret és egyszerű hordozhatóság együtt járhat a remek minőségű képekkel, a villámgyors működéssel és a fejlett funkciókínálattal. Biztos vagyok benne, hogy minden fotózni szerető ember, aki kipróbálja újdonságunkat, ezután kétszer is meggondolja, hogy tükörreflexes készüléket, vagy inkább kompakt rendszerkamerát válasszonKunos Balázs, a Samsung mobil és képalkotási divíziójának igazgatója

 

A magas minőségű képeket a fejlett, 20,3 MP-es APS-C CMOS szenzor garantálja. A nagyméretű képérzékelővel a főtéma könnyedén kiemelhető, a háttér pedig elhomályosítható. A Samsung NX AF System II gondoskodik a villámgyors és precíz fókuszálásról, így a felhasználók semmilyen számukra fontos pillanatról sem maradnak le.

NX30 01

Az NX30 DRIMeIV képfeldolgozó processzora révén Full HD 1080/60p felbontású videók készíthetők. A készülék érzékeny szenzorával az ISO100-25600-as választható, így gyenge fényviszonyok között sem kell félniük a fotósoknak. Az OIS Duo technológia a remegésmentes képet a videók esetén is biztosítja, még akkor is, ha a kamera tulajdonosa mozgásban van. Emellett a Samsung 45mm F1.8 2D/3D objektívvel 3D felvételek is alkothatók. Az OLED Color maximális kontrasztot és valódi színeket nyújt, így a tájképek szebbek, a portrék pedig élethűbbek lehetnek.

 

Az NX30 elektronikus keresője egyedülállóan magas, 2,359 millió képpontos felbontással bír, ráadásul 80 fokban dönthető, így különleges nézőpontokból – például a tömeg feje fölött vagy a lábak között is egyszerűen készíthetők fotók. Emellett a gép 3 hüvelykes képátlójú, Super AMOLED technológiájú, szinte teljesen szabadon forgatható és dönthető kijelzője is megsokszorozza a kreatív fotósok és videósok lehetőségeit.

NX30 _LENS_1

A Samsung NX30 NFC és Wi-Fi képességével a fotók számos módon megoszthatók, a ‘Tag & Go’ funkcióval pedig a felhasználók egy érintéssel átadhatják emlékeiket más NFC-képes okostelefonok vagy táblagépek tulajdonosainak.

 

A Photo Beammel a képek vagy videók okostelefonra vagy táblagépre másolhatók a készülékek összeérintésével. A MobileLink révén a felhasználók egyszerre több képet is küldhetnek egy időben akár négy különböző okos eszközre. Az AutoShare automatikusan elküld minden elkészített fotót a kiválasztott okostelefonra vagy táblagépre, míg a Remote Viewfinder Pro funkció okostelefonokról is vezérelhetővé teszi a kamerát.

 

A Dropbox, a népszerű internetes tárhelyszolgáltatás előtelepítve megtalálható a készüléken, így ez az első olyan kamera, amely a Dropboxra való közvetlen feltöltési lehetőséget nyújt. Ezen túl a Flickr-re is közvetlenül feltölthetők a képek.

NX30 _LENS_2

A fejlett videofelvételi képességek az NX30-at ideális társsá teszik azon videósok számára, akik egy kompakt méretű, mégis sokoldalú, nagy teljesítményű eszközt keresnek. A Full HD sztereó videók készítésének lehetősége mellett az NX30 3.5 mm-es mikrofon bemenettel is rendelkezik. Az Audio Level Meter a kijelzőn is megjelenik, így a felvétel közben is kiértékelhető a hangminőség. Ráadásul mindez manuálisan is állítható az optimális hang elérése érdekében. Ha mindez még nem lenne elég, az NX30 HDMI live streamingre is képes Full HD 30p minőségben.

 

Az NX30 egyszerűen személyre szabható, a tárcsán két, egyéni beállítások rögzítésére lehetőséget adó hely is található. A Samsung i-Function rendszerével az olyan beállítások, mint a záridő vagy a rekesz, egy gombnyomásra elérhetők, az i-Function Plus segítségével pedig a meglevő gombok is újraprogramozhatók.

 

ED-SEF580A vaku

Az új, 58-as kulcsszámú külső TTL vakuval sötétben is tökéletes képek készíthetők. A nagysebességű vakuszinkronizációs móddal 1/200 másodpercnél gyorsabb záridejű felvételek is vakuzhatók, ráadásul az újdonság vezetéknélküli módon is vezérelhető.     

 

16-50mm F2-2.8 S ED OIS objektív

Az új Samsung 16-50mm F2-2.8 S ED OIS objektívvel csúcsminőségű képek készíthetők minden körülmények között. Ez az első “S” sorozatú objektív, amely a jövőben a kompromisszummentes minőség szinonimája lesz a felhasználók számára. Az objektív kategóriájában a legfényerősebb zoom, emellett pedig időjárásálló kialakítása révén védett a por és a fröccsenő víz ellen.

 

Az objektív Ultra-Precise Stepping Motorja (UPSM) a hagyományos autófókusz motor, a Stepping Motor (SM) továbbfejlesztése, amelynél háromszor pontosabb. Az optikai képstabilizátorral és a három aszférikus, két extra-alacsony szórású és két extrém nagy törési mutatójú lencsetaggal felvértezett objektív kiváló minőségű és ragyogó tisztaságú képeket készít minden körülmények között. Az aszférikus tagok a szférikus torzítást, az alacsony-szórásúak pedig a kromatikus aberrációt korrigálják, míg a nagy törési mutatójú tagok beépítése a kisebb méretet teszi lehetővé.

 

16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS objektív

Az új, 16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS objektívet mindennapos használatra tervezték, illetve olyan fotósoknak, akik sokat utaznak, ezért fontos számukra a felszerelésük súlya és mérete. A mindössze 111 grammos objektív fekete és fehér színben érhető el. Különlegessége a csendes autófókuszálás és zoomolás képessége, amely videózás közben jön igazán jól.

 

Az újdonság másik egyedi tulajdonsága az elektronikus zoomállítás, amellyel a kompakt fényképezőgépeknél megszokott módon lehet közelíteni vagy távolítani a felvételt. Az i-Function, az UPSM és az optikai képstabilizátor szintén megtalálhatók az objektívben.

 

Árak és elérhetőség

A fenti újdonságok a Samsung partnereinél március végétől lesznek megvásárolhatók az alábbi ajánlott végfelhasználói árakon:

  • Samsung NX30 + 18-55mm F3.5-5.6 objektív                            294 900 forint
  • Samsung ED-SEF580A                                                              139 900 forint
  • Samsung 16-50mm F2-2.8 S ED OIS                                         399 900 forint
  • Samsung 16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS                     119 900 forint

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.