Válassza az Oldal lehetőséget

Teclast X80 Pro – Windows 10 és Android egy tabletben 80 dollárért

Teclast X80 Pro – Windows 10 és Android egy tabletben 80 dollárért

Én nem a Pro, hanem a Power verziót vettem, ami mint utóbb kiderült hiba volt. Egyrészről drágább, másrészről a fém hátlap miatt gyengébb a wifi.

 Teclast X80 Pro – Windows 10 és Android egy tabletben 80 dollárért

Számomra fontos volt, hogy a tableten ne csak Android legyen, mert bizony vannak olyan esetek, amikor elkel egy Windows 10 a nyaralás alatt. Jó rendszer az Android, többnyire azt használom, de vannak esetek, amikor nem elég. Erre a problémára pedig nagyon jó megoldást kínálnak az Intel processzoraival szerelt táblagépek, hiszen megfelelőek mind a két rendszer futtatására.

 Teclast X80 Power Tablet PC2

Emiatt akadt meg a szemem a Teclast gépén. A Power verzió fém hátlapja elegánsnak tűnt, élőben is az, viszont, ahogy feljebb írtam, a wifi képességeket eléggé lerontja. Emiatt tma már a Pro verziót venném, aminek az ára mostanra a nevetséges kategóriába csökkent. 

 Teclast X80 Power Tablet PC3

A gép ereje az Androidhoz bőséges, a Windows 10-hez elegendő. Természetesen nem várhatjuk el tőle, hogy egy asztali gép sebességét produkálja, így például a memória szűkössége miatt nem szereti, ha Windows 10 alatt sok programot futtatunk egyidejűleg. Igaz, a tabletek lényege nem is az, hogy az asztali gépet kiváltsuk vele, de ha mégis ilyet szeretnénk, akkor nem a 80 dolláros kategóriában kell kutakodnunk. Ezzel együtt azért elmondhatom, hogy a gép egy Bluetooth-os egérrel számomra már megfelelő megoldás az utazásokhoz, hiszen az előtelepítet Windows mellett egy előtelepített Office csomagot is kapunk, amivel a sürgős feladatok elvégzése már megoldható feladat.

 Teclast X80 Power Tablet PC4

Lássuk a hardver nyers adatait:

 • Processzor: Intel Cherry Trail Z8300 64 bit Quad Core 1 44 GHz, maximum 1,84 GHz
 • Memória: 2 GB
 • Háttértár 32 GB (maximum 128 GB-os microSD kártyával bővíthető)
 • Kijelző: 1920 x 1080 pixeles felbontású, 8 col képátlójú, érintésérzékeny IPS panel
 • Operációs rendszerek: Android 5.1 Lollipop, Windows 10 Home
 • Csatlakozók: TF kártyafoglalat, Micro USB (csatlakoztatható egér, billentyűzet, külső meghajtó, stb.), Micro HDMI, 3,5 mm-es fejhallgató jack
 • Kamerák: elő- és hátlapi kamera 2-2 MP
 • Vezeték nélküli csatlakozás: wifi 802.11b/g/n
 • Akkumulátor: 3.8V/3800mAh
 • Egyéb képességek: Bluetooth, gravitációs szenzor
 • Méretek: 21,3 x 12,4 x 0,8 cm
 • Tömeg: 0,334 kg

Teclast X80 Pro2

A legvégére már csak egy adat maradt, ez pedig az ár. Ahogy feljebb már olvashattátok a Teclast X80 Pro szállítással együtt mindössze 80 dollárba, vagyis ~23 ezer forintba kerül, ami vámmal és áfával sem lesz több 30 ezer forintnál. Az biztos, hogy ha nem lőttem volna már el ezt az ötletet, idén Karácsonyra meglepném vele a páromat.

További információk, képek és vásárlás itt:  Teclast X80 Pro Tablet PC

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.