Válassza az Oldal lehetőséget

Trend Micro: Vírusvédelem virtuális rendszerekre

Trend Micro: Vírusvédelem virtuális rendszerekre

A Trend Micro virtuális rendszerekhez kifejlesztett vírusvédelmi terméket jelentett be, amely a VMware-alapú környezeteket hivatott megóvni a kártékony programok ellen.

A virtualizáció terjedése töretlen, miközben az ezekkel teljes mértékben kompatibilis és együttműködő biztonsági megoldások fejlesztése még javában folyik. Pedig a megfelelő védelem kialakítására nagy szükség van a virtuális világban is. “Ahogy a virtualizáció gyökeresen megváltoztatta az informatikát, úgy újabb kockázatokat is teremtett” — vélekedett Tom Miller, a Trend Micro egyik vezetője a Trend Micro Core Protection for Virtual Machines termék bejelentése kapcsán.

Trend Micro Vírusvédelem virtuális rendszerekre

A virtualizációs technológiák tehát újabb kihívások elé állítják a biztonsági szakembereket és eszközöket. A hagyományos védelmi megoldások pedig nem mindig képesek maradéktalanul helyt állni. A Trend Micro szerint a legtöbb jelenlegi biztonsági termék a szokványos (fizikai) rendszerekből indul ki, de ezzel gyenge pontokat létesítenek a védelmen. Például nem képesek az éppen leállított virtuális gépek oltalmazására és ellenőrzésére.

A Trend Micro Core Protection for VMware antivírus termék célja, hogy a Windows operációs rendszerekre épülő, VMware ESX, ESXi vagy vSphere környezetekben futó virtuális gépeket folyamatos védelem alá helyezze. Harish Agastya, a Trend Micro termékmenedzsmentért felelős igazgatója elmondta, hogy a Core víruskereső minden egyes virtualizált rendszeren fut. Az új alkalmazás tulajdonképpen a Trend Micro eddig is ismert vírusvédelmi technológiáira épül, viszont az ügynökprogram kisebb erőforrásigényű lett annak érdekében, hogy a VMware alatt is valós időben legyen képes kiszűrni a nemkívánatos kódokat.

A Trend Micro Core Protection for VMware a vCenterből, valamint az OfficeScan menedzsment konzolból is felügyelhető. A cég azt is közölte, hogy ugyan komolyan foglalkozik a cloud-, vagyis a „felhő”-alapú vírusirtási modellek és szolgáltatások fejlesztésével, egyelőre nem tervezi, hogy ezeket a virtuális infrastruktúrák számára is elérhetővé teszi. Viszont már gőzerővel készíti azon megoldásait, amelyek a Microsoft Hyper-V és a Citix Xen alapú környezetekben is használhatók lesznek.

Trend Micro Vírusvédelem virtuális rendszerekre

A Trend Micro Core Protection for VMware várhatóan augusztusban kerül kereskedelmi forgalomba.

A szerzőről