Válassza az Oldal lehetőséget

UMIDIGI X – majdnem szenzáció!

UMIDIGI X – majdnem szenzáció!

Remek telefon, igazi szenzáció lenne, ha a Xiaomi nem csinálta volna meg Mi A3 néven ugyanezt.

UmidigiX 01

Azt hiszem, ahhoz nem fér kétség, hogy az UMIDIGI egyre jobb telefonokat készít, és nem csak azért, mert fejlődik a technológia, hanem amúgy is. Nem állítjuk, hogy a vezető márkákhoz történő felzárkózás viharos, de azért szabad szemmel is jól látható a fejlődés. Ennek igazán jó példája az UMIDIGI X!

UmidigiX 04

Az új jövevény a modern Helio P60 lapkakészlettel, 4 GB rendszermemóriával és 128 GB beépített tárral rendelkezik, de az igazán nagy durranás nem ez, hanem a kijelző és a kamera rendszer. Előbbi egy AMOLED panel, aminek felbontása HD+. A kijelzőt egy picike, csepp alakú kamerasziget töri csak meg, ráadásul alá került az ujjlenyomat érzékelő, szóval tényleg jónak tűnik. A hátlapon már három kamera van, ezek sorrendben a 48 megapixeles főkamera, a 8 megapixeles szélelátószögű kamera és az 5 megapixeles mélységszenzor. Ahogy látható jó kis telefon ez, azonban van egy nagy bökkenő vele kapcsolatban, az, hogy az ikertesó már egy ideje piacon van és megvásárolható Xiaomi Mi A3 néven.

UmidigiX 03

A két telefon között árban, jelenleg 10-15 dollár a különbség az UMIDIGI javára. A magasabb árért cserében a Xiaomi nem MediaTek procit, hanem egy Snapdragon 655-öt ad, ami bőven fedezi a 3-5 ezer forintos felárat. Az egyetlen képesség, ahol az UMIDIGI jobb a amélységszenzornál érhető tetten, ez a Xiaominál csak 2 megapixeles. Azt hiszem Ti is érzitek, hogy az UMIDIGI most valóban közel állt ahhoz a bizonyos nagy dobáshoz. Azt gondoljuk, hogy a probléma egyetlen megoldása az lenne, ha az UMIDIGI X ára később rendeződne, mert egy 20-30 dolláros differencia esetén már meggondolandó lehet, hogy ne a Xiaomit válasszuk, így azonban nem kérdés a dolog.

Az UMIDIGI X ára bevezető akcióban a következő képpen alakul:

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.