Válassza az Oldal lehetőséget

Vannak még csodák, jön a DirectX 12 a Windows 7-re!

Vannak még csodák, jön a DirectX 12 a Windows 7-re!

Az első játék a World of Warcraft: Battle for Azeroth, mely elhozza a DirectX 12 támogatást az ősöreg operációs rendszerre. Igen, ez azt is jelenti, hogy hamarosan újabb címek jönnek!

Vannak még csodák, jön a DirectX 12 a Windows 7-re!

 

Bizonyára nem sokan számítottak erre, mindazonáltal a Blizzard fejlesztői úgy gondolták, a Windows 7 még napjainkban is olyannyira fontos tényezőnek bizonyul, hogy érdemes rá elhozni ezt az alacsony szintű API-t. Valóban, a Net Applications felmérése szerint a Windows 7 még mindig 36,9%-ot hasít ki a képzeletbeli tortából, amivel épp csak elmarad a Windows 10 mögött (39,22 százalék). Azt viszont mindenképpen érdemes észben tartani, hogy a Microsoft 2020 januárjában leveszi a kezét a rendszerről (bő 11 évvel a megjelenés után ez nem túl meglepő), ami értelemszerűen biztonsági szempontból nem sok jót ígér!

A redmondi mamut meglepő módon azt írja, hamarosan további DirectX 12-es játékokat futtathatunk a Windows 7 rendszeren. Azt azért zárásként hozzáteszik, hogy ennek ellenére is érdemes frissíteni, mert Windows 10 alatt talán még gyorsabb lesz az adott alkalmazás.

Természetesen az alacsony szintű API ezúttal is némi gyorsulást hozhat, de ennek mértékéről semmilyen információt sem kaptunk, úgyhogy várnunk kell az első tesztek megjelenésére.

Forrás: engadget.com, Microsoft

A szerzőről