Válassza az Oldal lehetőséget

Vezeték nélküli hangrendszert mutatott be a Philips

A Streamium NP2900 többek között a számítógépünkön tárolt hanganyagok megszólaltatására is használható.

A készülék legfőbb erénye, hogy segítségével lakásunk bármely helységében élvezhetjük a számítógépünkön tárolt zenéket, amelyhez az eszközön felül csak egy megfelelően konfigurált vezeték nélküli hálózat szükségeltetik. Ennek birtokában már semmi sem állhatja útját a zenei élvezetnek, hiszen a Streamium elboldogul a PC és Mac gépekkel is, mitöbb, bármilyen hálózati forrásból képes fogadni sugárzott médiát, amennyiben a forrás megfelel az UPnP szabványnak. A lejátszható formátumok köre bőségesnek mondható, hiszen a klasszikus MP3 formátumon felül a WMA, az AAC, az Ogg Vorbis, valamint a FLAC fájlok sem fognak ki az eszközön. A készülék alkalmas az internetes rádióadások vételére is, amelyre a számítógéptől függetlenül, önálló módon is képes.

A legnagyobb kérdés természetesen ezúttal is a hangminőség, azonban tekintve a Philips eddigi tevékenységét, vélhetően ezzel sem lesz majd probléma. Annál is inkább, mivel a 30 watt tényleges teljesítményű eszközt olyan fejlett megoldásokkal is felvértezték a gyártó mérnökei, mint például a tömörített hangállományok élethű megszólaltatásáért felelős “FullSound” technológia, vagy a sztereó hangzás nagyobb fizika térben történő kiterjesztését szolgáló “Living Sound” eljárás. Utóbbihoz szervesen kötődik a digitális jelfeldolgozó processzor (leánykori nevén a DSP), valamint a négy darab hangsugárzó is; utóbbiak közül kettő a készülék két oldalán helyezkedik el, így segítve fizikailag is a hanghullámok egyenletes szóródását.

 Vezeték nélküli hangrendszert mutatott be a Philips

A színes kijelzővel, valamint távirányítóval is ellátott Streamium NP2900 várhatóan hazánkban is megvásárolható lesz, azonban a vételárat illetően egyelőre csupán a Pocket-lint értesüléseire hagyatkozhatunk, amely szerint az újdonság hozzávetőleg 80 ezer forintos áron kerül majd forgalomba.

A szerzőről