Válassza az Oldal lehetőséget

Videón a Xiaomi Mi 10, és egyéb érdekességek

Videón a Xiaomi Mi 10, és egyéb érdekességek

Ideje, hogy nálunk is olvashassatok valamit a holnap bemutatkozó csúcsmobilról.

Videón a Xiaomi Mi 10, és egyéb érdekességek

A nagy oldalátalakításban, új oldal indításban nem volt időm az újdonságokról írni, most ideje, legalább részben bepótolni az elmaradásokat.

Kezdjük is egy érdekes témával, a Xiaomi új csúcstelefonjával, az Mi 10-zel. Ahogy megszokhattuk, a cég ebbe a sorozatba tesz bele mindent, ami a mai kor csúcsának felel meg, legalábbis szerintük. Brutál processzor, bitang erős fényképezős képességek, divatos külső, és természetesen Xiaomisan (poroszosan) precíz és feszes az anyagválasztás és összeszerelés. Egy szóval, igazi csúcstelefonok ezek. Sajnos, az őszi frissítésből kimaradt egy használható Xiaomi MIX verzió, így most már jó ideje éheztünk valami durva vasra. Amíg az Mi sorozat a divatos, addig a MIX az érdekes, előremutató volt a Xiaominál.

Szóval, az Mi 10-ről már mindent tudunk, azt is, hogy ismét egy unalmasan tökéletes telefont kapunk. Persze a processzor a legújabb, legerősebb, Snapdragon lesz, eszetlenül sok memória is lehet benne, ha úgy szeretnénk. A kijelző az oldalt lehajló lesz, amit az Mi Note 10-ben már jól kipróbáltak. A kijelző kapcsán két jelentős újításról számolhatunk be. Az egyik a 90 Hz-es képfrissítést tudó AMOLED panel, ami, a piacra dobott 120 HZ-es versenytársak mellett nem tűnik valami nagy dobásnak. A másik újdonság, legalábbis a Xiaomi telefonjainál, az előlapi kamera elhelyezése, ami most nem egy szigeten üldögél, hanem egy, a kijelző bal felső sarkában található lyukon kukucskál ki.

Videón a Xiaomi Mi 10, és egyéb érdekességek 2

A szelfikamera kapcsán a Xiaomi hangsúlyozza, hogy mennyire észrevehetetlen lesz a lyuk. Ezt arra alapozzák, hogy kifejlesztettek egy új, rendkívül kicsi kameramodult, amihez mindössze 3,84 milliméteres kukucskanyílás kell. Én mondjuk a majd 4 milliméteres lyukat nem gondolom észrevehetetlennek, de minden bizonnyal jobb lesz, mint bármilyen notch, még ha az csak egy csepp alakú sziget is.

A sajtóanyagokból előkerült a gyorstöltés támogatásáról is egy kép, amiből kiderül, hogy három féle gyorstöltést is kapunk. Lesz egy kábeles 50 wattos, és két kábel nélküli, 30- és 10 wattos mód. Az akkumulátor amúgy nem valami őrület, legalábbis a kapacitás terén, a beharangozott 4400 mAh nem emelkedik ki a mezőnyből.

Videón a Xiaomi Mi 10, és egyéb érdekességek 3

Természetesen a kamerák terén is lesz fejlődés. A Xiaomi az Mi Note 10-zel bebizonyította, hogy akár a világ legjobb kamerarendszere cím is megszerezhető, ha nagyon akarják. A Note 10 pedig kamerákban tényleg jó, bár van néhány pont, amin azért fent akadhatunk, ilyen például a 2 megapixeles makrokamera, aminek konkrétan nem sok értelme van. Az 5 megapixeles telefotó kameránál is igényelnénk a nagyobb felbontást, mert így a használható minőség határán egyensúlyoz a szerkezet. Na, de jön az Mi 10, és helyre teszi a hibákat!

Videón a Xiaomi Mi 10, és egyéb érdekességek 4

Nos, az Mi 10 esetén, valami egészen elképesztő kamera együttesről csicseregnek a madarak. A Note 10-ből (és a MIX Alpha-ból) már ismert 108 megapixeles főkamera mellé egy 48 megás, egy 12- és egy 8 megás segédérzékelőt is kapunk. Őrült pixelszám, és borítékolható, hogy a telefon a DXoMark listán is előkelő helyezést fog kapni.

Az árról ne beszéljünk, egyrészről a pontos árazást nem ismerjük még, más részről tujuk, hogy ezt a hardver gombokért nem fogjuk megkapni. Azért, abban reménykedhetünk, hogy a konkurencia alá pozícionálják, ha így lesz, akkor garantáltan sikerre van ítélve.

Végezetül jöjjön a frissen kiszivárgott videó a telefonról!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.