Válassza az Oldal lehetőséget

Wanbo Mozart1 – 11.11-re esett a Wanbo csúcsprojektor ára is

Wanbo Mozart1 – Az év legkülönlegesebb projektora megérkezett!

Sajnos így sem olcsó, de ezt talán nem is vártam el a Wanbo Mozart1 esetén.

Wanbo Mozart1 – Az év legkülönlegesebb projektora megérkezett!

A forma hasonlít a Wanbo többi gépére, igaz csak messziről és erősen hunyorítva. De azért Wanbo ez is. Ám minden eddigi gépüknél nagyobb a kocka, nehezebb is, az optika is nagyobb, meg úgy az egész teljesen más dimenzió. Ez már abból is kitűnik, hogy nincs az alján a szokásos szabvány menet, így nem lehet egyszerű tripodra felcsavarozni, asztal kell neki.

Wanbo Mozart1 - 11.11-re esett a Wanbo csúcsprojektor ára is 1

Kívülről nézve három dolog tűnik fel elsőre. Az egyik, hogy rendes 220-as kábel megy bele, olyan, mint a számítógépekbe. Vagyis a táp belül van, és gyaníthatóan nem is kicsi, ha nem borotvakábelen megy be az áram. A másik az optika, ami nagyobb, mint az eddigi gépeken. Megjegyzem védelem az optikán még mindig nincs, ezt picit azért nehezményezem. A harmadik, hogy van egy érdekes képződmény az oldalán Wanbo & Acoustics felirattal, és ez az a dolog, amitől Mozart lett a neve!

Az a helyzet ugyanis, hogy ebbe a gépbe beépítettek egy kisebb soundbart. Na jó, nem a forma miatt, inkább azért mert hasonló módszert kapunk itt is, mint a kisebb soudbarok esetén. Vagyis a hangrendszer egy zárt dobozban van, amiben találunk 2 darab 8 wattos hangszórót és ezt az oldalt elhelyezett membránt, amit a hangszórók által megmozgatott levegő lökdös. Vagyis, ez egy passzív sugárzó, amitől rendes mélyeket és igazi dinamikát kapunk. A két 8 wattos hangszóró sem megszokott teljesítmény, de ezzel a passzív sugárzóval a projektor akár zenehallgatásra is megfelelő lett.

Wanbo Mozart1 - 11.11-re esett a Wanbo csúcsprojektor ára is 2

A kép. A gyártó egy csomó extrát belenget, ezek egy része már ismert más Wanbo vetítőkből, ilyen például a teljesen üvegből készülő lencserendszer, ami itt 5 tagú. Az üveg lencsék előnye, hogy nem eszi meg őket az UV nem mattulnak be, nem is deformálódnak, vagyis örökélet plusz egy nap. A másik a teljesen zárt vetítési rendszer, ami azt eredményezi, hogy ennél a projektornál tuti nem fog belülről porosodni a lencse.

Ám a nagy truváj még sem ez, vagy ezek, hanem a fényáram nagysága, ami 900 ANSI ennél a gépnél. Hol van már a T2 Max a maga 200 ANSI fényerejével… Ez a fénymennyiség amúgy az életben is meg van, nem vicc, tényleg, egy normális vászonnal ez a gép már képes lehet egy tévét kiváltani (legalábbis ha kicsit besötétítesz), ami az árát ismerve nem semmi!

Wanbo Mozart1 - 11.11-re esett a Wanbo csúcsprojektor ára is 3

Az extrák között minden van, amit elvárhatunk, vagyis automata fókusz, automata trapézkorrekció, meg újdonságként az akadály kerülés. Ez egy olyan funkció, ami felismeri, ha a vetítő útjában van valami tárgy, és megpróbálja a kép méretét úgy alakítani, hogy a tárgy ne zavarja a vetítést. Érdekes.

A végére a feketeleves. Hiába a remek hang, a nagy fényerő, a HDR10 meg az ezer extra, Widevine L1-et nem kapunk. Teljesen érthetetlen a dolog, hiszen ez a cég csúcsprojektora. És tényleg csúcs egy csomó tekintetben, a fényerőben már felveszi a versenyt a komolyabb gépekkel és valahogy azt is sikerült megoldaniuk, hogy a nagy fényerő ellenére nem lett őrült hangos a hűtés. Szóval minden tekintetben szuper a gép.

Wanbo Mozart1 - 11.11-re esett a Wanbo csúcsprojektor ára is 4

Összességében tehát igazán csúcs ez a projektor, a kép minősége, a fény erőssége és nem utolsó sorban a hang minősége miatt ragyogó választás lehet akár karácsonyi ajándéknak is. Az ára most kicsit jobb lett, a BGDBI095 kuponkóddal 101 500 forintért szállítják cseh raktárból. A szállítás várhatóan november 20 előtt elindul majd, így megérkezhet a fa alá a gép.

 

Wanbo Mozart1 projektor

 

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.