Válassza az Oldal lehetőséget

Windows 10 fut a Samsung és a Xiaomi telefonján

Windows 10 fut a Samsung és a Xiaomi telefonján

Természetesen a Windows 10 ARM verzióját, de ez nem von le semmit az eredményből

Windows 10 fut a Samsung és a Xiaomi telefonján

Elsőként a Xiaomi Mi 6-ról érkeztek hírek, másnap pedig a Samsung Galaxy S8-ról, de a hírek szerint a Windows 10-et sikeresen futtató telefonok között van a Google Pixel X3 és a OnePlus 6T is.

A mostani hírben szereplő két mobil közös tulajdonsága, hogy a Snapdragon 835 rendszerlapkára épülnek, állítólag ez teszi lehetővé a Windows telepítését. Ugyanakkor a két projekt eléggé eltérő állapotban van, mert míg egy spanyol fejlesztő azt nyilatkozta, hogy Xiaomi telefonján valószínűleg élesben a Windowst fogja már használni, addig a Samsung esetén ez még nem jöhet számításba.

A jelenlegi állapot szerint nem működik rengeteg szenzor a telefonban, sőt a kamera és a kijelző érintésérzékeny felülete sem érhető el. Ez azonban csak a projekt korai állapotát mutatja, a későbbiekben, várhatóan a jelenleg nem működő részegységeket is működésre tudják bírni.

Őszintén szólva a hasonló projekteknek túl sok értelme nincs – kivéve, hogy érdekesek-, de ha a fejlesztőnek sikerül megoldani a kettős rendszerindítást, akkor máris értelmet nyernek a dolgok. Ilyenkor ugyanis választhatunk, hogy melyik operációs rendszert szeretnénk használni, és így egyben kapunk egy Androidos telefont és egy Windows 10-et futtató eszközt.

XIAOMI TELEFONOK A GEARBEST WEBÁRUHÁZBAN

XIAOMI TELEFONOK A BANGGOOD WEBÁRUHÁZBAN

További Xiaomi hírek oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.