Válassza az Oldal lehetőséget

Új funkciók a Xiaomi MIUI 12 rendszerében – videóval!

Új funkciók a Xiaomi MIUI 12 rendszerében – videóval!

A Xiaomi nem állt le a telefonos felületének fejlesztésével, amiről régóta azt hisszük, hogy nincs már mit csiszolni rajta.

Új funkciók a Xiaomi MIUI 12 rendszerében - videóval! 1

Hivatalosan már tudhatunk néhány újdonságról, egészen pontosan ezekről:

  • MIUI 12 új navigációs sáv és gesztusok
  • Új multitasking szolgáltatás animációkkal
  • Új kamera felhasználói felület
  • „Tökéletes” sötét mód
  • Új értesítési rendszer

Azonban a fejlesztések ennél mélyebbre hatolnak, így kapunk például új eszközöket a telefon használatának elemzéséhez, és a kényelmesebb használathoz is.

MIUI 12 új kijelző használati elemzés

A mobilokban az egyik legnagyobb energiazabáló a kijelző, emiatt aztán nem árt, ha figyelemmel kísürjük, hogy mikor és mennyi ideig van bekapcsolva. Az új elemzés segít majd optimalizálni a kijelzőhasználatot, illetve kapunk beállítási lehetőségeket is, amivel szabályozhatjuk a kijelző működését. A lényeg tehát, hogy takarékosabban használhatjuk majd a telefonunkat.

Fókusz mód

A telefon állandóan a kezünk ügyében van, ami jó. Az viszont már kevésbé szerencsés, hogy állandóan elvonja a figyelmünket az egyéb feladatainkról. Folyamatosan üzenetekkel, figyelmeztetésekkel bombáznak minket az appok, harcolva afigyelmünkért, akkor is, amikor éppen fontos, esetleg határidős feladataink vannak. A fókusz mód segít, hogy nyugodtan dolgozhassunk, rajta keresztül inaktívvá tehetjük a telefont. A beállított időszak 20 és 180 perc között lehet, ez idő alatt a telefon nem zavar majd az egyéb tevékenységekben.

Villogásgátló mód

Erről niincs mit mondani, a szemünk kímélése a cél. A villogásgátló mód a kijelző villogását csökkenti, így az kevésbé fárasztja majd a szemünket.

Frissítési ráta

A legújabb béta verzióban jelent meg ez a funkció, amivel természetesen a kijelző képfrissítése állítható. Egészen pontosan még nem állítható, a funkció nem működik, az sem biztos, hogy a végleges kiadásba belekerül majd. Ez persze igaz mminden más funkcióra is, hiszen akár az utolsó pillanatban is kikerülhetnek olyan, nekünk stabilnak tűnő appok, amik a mérnökök szerint még gondot okozhatnak.

Xiaomi telefonok a Gearbest webáruházban

Xiaomi telefonok a Banggood webáruházban

További Xiaomi hírek oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.