Válassza az Oldal lehetőséget

Szenzációs képek szivárogtak ki a Xiaomi új telefonjáról, a Note 5-ről

Végre egy keret nélküli Xiaomi telefon a középkategóriában!

note51.jpg

A Xiaominál rég bevet gyakorlat, hogy a leggyengébb telefonjainál a típus végére egy A betűt tesz. Ezek  a készülékek általában az A betű nélküli, tehát erősebb megoldások után kerülnek piacra, mintegy kihasználva nagytestvér piaci pozícióját és nevét. A Xiaomi a Note 5 esetén azonban furcsát lépett, és az erősebb verzió helyet nagy melepetésre a gyengébbet adta ki, így a Note 5A-t ismerhettük meg. Mondanom sem kell, hogy ezek után még izgatottabban vártuk, várjuk a Xiaomi Note 5-öt.

note52.jpg

A sok renderelt kép és hamis információ után most olyan fényképeket kaptunk, amik vagy nagyon jó hamisítványok, vagy valóban az új Note van rajtuk. Ha így van, akkor igazán szenzációs telefont kaphatunk nem is olyan sokára. 

Amint a fotókon is látható, a Xiaomi Redmi Note 5 fémházzal rendelkezik. A hátsóról készült fotón láthatjuk, hogy két kamera van a hátlapon és ezek alatt találjuk az ujjlenyomatolvasót. Ez egyben azt is jelenti, hogy a hagyományos Home gomb+ujjlenyomat olvasó megoldás az előlapon egyszerűen nem fért el. ez pedig azt jelenti, hogy egy csodálatosan kinéző, keret nélküli telefont kapunk. Látható, hogy a felső sávon, bármennyire is vékony a beszéd hangszóró mellett szenzort és kamerát is sikerült beépíteni. Ez egy furcsa elrendezés, legalábbis a legtöbb keret nélküli telefonhoz képest. A gyártók általában igyekeznek a felső keretet a lehető legvékonyabbra alakítani, cserébe az alsó sáv egy picit mindig szélesebb lesz. A Note 5 esetén, persze ha hiszünk a fotónak, az alsó és a felső sáv egyforma széles, vagy mondjuk inkább úgy, egyforma vékony!

note53.jpg

A jelenlegi vélekedés szerint ez a modell a Snapdragon 660-as SoC-ot fogja megkapni, de nem kizárt, sőt más források ezt igyekeznek igazolni, a MediaTek P25 vagy P30 SoC lesz  befutó. A várható árak a következők lesznek kiépítéstől függően: 3 + 32 GB 999 jüan (150 $), 4 + 32 GB 1299 jüan (196 $) és 4 + 64 GB 1599 jüan (241 $).

Mi már nagyon várjuk!

A Xiaomi Note 5A-t akár 34 ezer forintért, EU Express szállítással vám és ÁFA nélkül is meg tudjátok vásárolni itt: Xiaomi Note 5A

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.