Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi Haylou LS05S RT – Az egyik legjobb okosóra 15 ezer alatt

Xiaomi Haylou LS05S RT – Az egyik legjobb okosóra 15 ezer alatt

A Xiaomi Haylou LS05S RT  20 napot bír egy töltéssel, vízálló és 12 sportmódot támogat.

Xiaomi Haylou LS05S RT – Az egyik legjobb okosóra 15 ezer alatt


 

Bevezető

Xiaomi Haylou LS05S RT - Az egyik legjobb okosóra 15 ezer alatt 1

A Haylou az egyik legjobb kínai márka az okosórák terén, ami nem csoda, hiszen a Xiaomi ökoszisztémához tartozik. A mai cikkünk alanyának elődje, a Haylou Solar LS05 rendkívül sikeres lett, így nem meglepő, hogy utódott kapott. Ebben a cikkben bemutatom a változásokat és a specifikációkat, higy lássátok hogy teljesít, érdemes-e a Solart lecserélni.


 

Dizájn és minőség

A Haylou RT LS05S okosóra kör alakú számlapot kapott, pont mint a Solar LS05. A panel 1,28 colos, a felbontása pedig 240 x 240 pixel. Az elődhöz hasonlóan sportos, könnyű, vékony fémkerettel rendelkezik, amely jó minőségű és tartós. Az óra teljes testte fekete. Az alja műanyag, itt szokás szerint megtaláljuk a töltőérintkezőt és a szenzort.

Xiaomi Haylou LS05S RT - Az egyik legjobb okosóra 15 ezer alatt 2

 

Jobboldalon két fizikai gombot találunk. A felsővel tudjuk ébreszteni/bekapcsolni az órát, illetve ezzel tudunk a suzámlapra is visszaugrani az almenükből. Az alsó gombbal alapértelmezetten a sporfunkciókat érhetjük el. Az óra természetesen vezérelhető a számlapról is, de ez szerintem nem lep meg már senkit.

Xiaomi Haylou LS05S RT - Az egyik legjobb okosóra 15 ezer alatt 3

Ami a kijelzőt illeti, elég fényesnek bizonyult a maximális szint beállításával, mondom ezt még akkor is, ha közvetlen napfényben kicsit nehéz látni a képernyő tartalmát. A kijelzővel kapcsolatban csak egy kis panaszom van, a maximálisan beállítható ébrenlét mindössze 15 másodperc, ez néha egy picit kevésnek tűnik.

A szíj természetesen a megszokott módon szilikonból készült, kellően, de nem túlzottan puha, és kényelmes. Nyilván ez a mondat sem hordozott semmilyen lényeges információt, de a kötelező dolgokat mégis le kell írni.

Xiaomi Haylou LS05S RT - Az egyik legjobb okosóra 15 ezer alatt 4

Összegezve, a külsőre panaszunk nem lehet. Abszolút sportos, még sem nagy darab, könnyű, és egész vékony. Az anyagok a megszokott módon minőségiek, vagyis ha attól fész, hogy nevetség tárgya leszel egy RT LS05S-sel a csuklódon, akkor ettől nem kell tartanod.


 

Tudás, képességek

A Haylou RT sportos, de azért még sem lehet sportórának mondani, még akkor sem, ha amúgy  12 különböző sportágat támogat. Manapság lényegében nincs olyan okosóra, amibe ne tettek volna valami féle sportfunkciót, így mostantól a sportóra jelzőt inkább olyan időmérokre fogom vesztegetni, amik kimondottan sporthoz készültek, és kaptak minimum egy GPS-t.

Xiaomi Haylou LS05S RT - Az egyik legjobb okosóra 15 ezer alatt 5

Szóval az RT sportos, de inkább egy általános célú, sportfunkciókkal ellátott órának mondanám. A támogatott sportok a következők:

 • Futás a szabadban
 • Futás beltéren (futópadon)
 • Gyaloglás
 • Kerékpározás
 • Mászás
 • Szobakerékpár
 • Jóga
 • Szabad edzés
 • Gimnasztika
 • Kosárlabda
 • Foci
 • Evezés

Ahogy látható a sportok köre széles, amit hiányolhatunk, az úszás. Az óra ugyan kapott egy IP68-as víz- és por elleni védelmet, de ez a gyári adatok szerint csak arra elég, hogy 1 órán keresztül kibírja sérülésmentesen 3 méter mélyen. Vízben persze, a pincébe bármikor lemehetünk benne, és lent is maradhatunk sokáig, ha úgy tartja kedvünk.

Xiaomi Haylou LS05S RT - Az egyik legjobb okosóra 15 ezer alatt 6

Az óra támogat több nyelvet, a magyart sajnos nem. Meg egy csomó másikat sem, de van angol, és ez bőven elég is, hiszen a megszokott módon kapunk piktogramokat, amik segítenek az eligazodásban.

Egy ilyen óránál lényeges, hogy egy töltéssel mennyi időt bír. Nos, a gyári adatok szerint az LS05S 20 napot tud, ami a saját tapasztalataim szerint nem teljesen igaz.

Xiaomi Haylou LS05S RT - Az egyik legjobb okosóra 15 ezer alatt 7

Az órába telepített akkumulátor 300 mAh (valós 270 mAh) kapacitású, amivel erőteljes használat mellett olyan 10 napot lehet kihúzni, míg, ha normál módon nyomkodjuk csak (szóval nem birizgáljuk a pöckeit folyamatosan), akkor elérhető a 15 nap is. A 20 szerintem csak akkor, ha szigorúan betartuk a szabályt, miszerint naponta ötnél többször nem nézzük meg, hogy hány óra van.

Xiaomi Haylou LS05S RT - Az egyik legjobb okosóra 15 ezer alatt 8

Azon persze nem lepődünk meg, hogy folyamatos pulzusérzékeléssel nem lesz hosszú az üzemidő, ez minden óránál így van. Sőt, igazán pozitív, hogy még ilyen módon is adott a 24 órás működés. Ez pl. a futók egy kissebb halmazának, az ultramaratont futóknak ideális lesz. Nem teszteltem le, mert még a jóval nagyobb futók halmazba sem férek bele.


 

Szoftver

Az azonos nevű modellekkel ellentétben ez az okosóra a Haylou Fun és nem a Haylou Fit programot használja. Az alkalmazás a várakozásoknak megfelelően villámgyors, amikor a készülékhez való csatlakoztatásról van szó, és amúgy is, használat közben gyorsnak tűnik.

Xiaomi Haylou LS05S RT - Az egyik legjobb okosóra 15 ezer alatt 9

Ez az érzékcsaódás csak addig tart, amíg nem akarunk egy beállítást az óra exportálni, mert ha igen, akkor rögtön kiderül, hogy sokszor 15-20 másodpercbe telik, mire egy beállítás leszinkronizálódik. Feljebb írtam, hogy a kijslző ébrenléti ideje csak 15 másodperc, nos, az appból ezt is lehet állítani.

Amúgy a program a minimumot hozza. Mostanában nem vagyok túlzottan elájulva ezektől a szoftverektől, nem csoda, hogy a Haylou Fit és társai meglehetősen gyatra értékelést kapnak az app store-ban is. Azért a lényeget tudják, a kezelőfelület áttekinthető, szóval ez sem lehet ok, hogy ne vedd meg az órát, ha tetszik.


 

Összegezzünk

A Haylou RT LS05S jó óra, de semmi különleges. Ha van egy Solar a csuklódon, akkor csak akkor cseréld le az RT-re, ha a dizájn annyival jobban tetszik. Megjegyzem szerintem jobban néz ki, mint a Solar, nagyfiúsabb, ha szabad így fogalmazni.

A képességek ls a tudás terén semmi újat vagy extrát nem kapunk a millió hasonló órához képest. Ami pluszt ad a dologhoz, hogy ez is egy Xiaomi (mégha kicsit távolról is), szóval a felhasznált anyagok, az összeszerelés, a dizájn hibátlan, és ha egyszer meg akarsz tőle válni, biztos jobb áron sikerül, mint egy ismeretlen dzsunka márkájú időmérőtől.

Xiaomi Haylou LS05S RT - Az egyik legjobb okosóra 15 ezer alatt 10

Szóval, ha éppen most állsz óravásárlás előtt, vagy már lecserélnéd az eddigit, mert minden barátodnak megmutattad már, akkor nyugodtan vedd meg a Haylou RT-t, szerintem 15 ezer kemény magyar forintot megér, nem fog csalódást okozni!

Vásárlás itt:

Xiaomi Haylou LS05S RT okosóra

 

Hasonló cikkek oldalunkon

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.