Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná!

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná!Pontszám 100 %Pontszám 100 %

Ha szinonimát keresel az olcsón, jót, Kínából szavakra, akkor a Xiaomi Sneakers 4 éppen megteszi!Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná!


 

Bevezető

Túl vagyok egy igazi tartósteszten. No nem a Sneakers 4 nevű cipővel, hanem a Sneakers 2-vel, ismertebb nevén a Xiaomi Fishbone-nal. Immár több, mint két éve nyúzom, és nálam a nyúzás nem hasonlít a hétköznapi használathoz. Ha éppen nem mínusz 20 fok van és szakad az eső, akkor mindenhova ebben megyek, utcán, erdőben, mindenhol. Ebben építkezek, ásom a kertet, és úgy általában mindent ebben csinálok.

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná!

Jó, tudom, nem vagyok teljesen normális, de akkor is így van, imádom a cipőt, és egyszerűen mindent kibír.

Nem szoktam cipőkre vagyonokat költeni, beérem az olcsóbb darabokkal. Ám, valamikor három éve vásároltam egy itthoni áruházban egy olcsó, de márkás edzőcipőt, aminek alig egy év után leesett a talpa. Emiatt kénytelen voltam utód után nézni, akkor akadt meg a szemem a Xiaomi lábbelijén, amiért forintban hála a jó árfolyamnak alig 14 ezret kértek. Nyilván megrendeltem.

A cipő megérkezett, és a róla írt cikkemben azt írtam, életem legkényelmesebb cipője. És tudjátok mit, két év durva kínzás után még mindig az.

Ha lusta vagy olvasni nézd meg a videós tesztünket, és iratkozz fel Youtube csatornánkra!


 

Xiaomi Sneakers 4

Idén úgy döntöttem, hogy beruházok egy újabb cipőre. Nem mintha a másikat ne tudnám hordani, de az fekete, és szerettem volna egy fiatalosabb, világosabb színűt mellé. Naná, hogy megint Xiaomit vettem. Azonban eltelt két év, kimaradt a tavalyi generáció, és a Sneakers eléggé megváltozott. Emiatt izgultam kicsit, hogy az új is olyan jó lesz-e, mint az első volt. Nem kellett volna.

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná!

Amikor megérkezett az első észrevételem az volt, hogy nem dobozban jött, mint az elődje, csak egy zacsit kapott. El is szontyolodtam, ezt kapásból a minőség romlásával, a spórolással kötöttem össze. A bánatom egészen addig tartott, amíg elő nem került az új lábbelim. Hihetetlen jól néz ki.

Sok változás történt a két évvel ezelőttihez viszonyítva. A felső rész szövése teljesen megváltozott, oldalt kevésbé elasztikus, cserébe sűrűbb a szövése, így átmeneti időben is hordhatóbb lesz, mint a Fishbone. A sarokrész és a boka alatti terület erősebb lett, jobb merevítést kapott. Belül nagyobbak és puhábbak a párnák. A talp mérete is nőtt, leginkább a sarokrésznél.

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná!

Egy valami viszont szerencsére nem változott, ez pedig a kényelem.

Ám, mielőtt a tapasztalatokról beszámolok, előbb lássuk milyen érdekességeket tartogat a cipő!


 

Xiaomi Sneakers 4 – technológia

A talp

A talp öt különböző rétegből épül fel, igaz a felső két réteg anyaga megegyezik. Ez a felépítés egyszerűbb, mint a Sneakers 2 esetén volt.

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná! 1

  • Legalul egy rács mintázatú, viszonylag kemény gumiból készülő csúszásmentes réteggel nyitunk. Ez a rész találkozik a talajjal, így fontos a kopásállóság szempontjából és a csúszásállóság szempontjából is. A sajtóanyag szerint az autók gumijának bordázottságát próbálták utánozni.
  • A második réteg a legnagyobb darab a talpból ez EVA-ból készül. Ez a sportcipők talpában leggyakrabban használt hab. A préselt etilvinilacetátot felmelegítik és bepréselik a cipőtalp alakú formába. Könnyű elasztikus és jó tompító tulajdonságú, vagyis ez a réteg már számít az ütéselnyelés szempontjából.
  • A harmadik egy TPU réteg. A TPU, vagyis thermoplasztikus poliuretán (hőre lágyuló poliuretán). Ennek a rétegnek a feladata, hogy a talprésznek megfelelő merevséget adjon, mellette pedig tovább javítsa az ütéselnyelő képességet. Az anyag nagy előnye, hogy a hőmérsékletváltozásra érzéketlen, vagyis nagy melegben vagy fagyban is állandó, változatlan képességekkel rendelkezik.
  • A negyedik és ötödik „szinten” egy poliuretán, vagyis PU réteget találunk, ez érintkezne a talpunkkal, ha nem lenne ráragasztva egy vékony szövetréteg, illetve nem találnák a cipőben egy plusz talpbetétet.

Az alsó kopásálló réteg, legalábbis szemre és keménységre megegyezik a Sneakers 2 Fishbone cipőn található anyaggal, ez nálam Jól vizsgázott. Nem kopott el, nem is vált le a felette található EVA rétegről.

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná! 2

Ez az EVA réteg az, ami a leginkább látszik a talpból, jól látható a habosított anyag. Felette a TPU, ami érzésre a cipő hosszanti-középső vonalában van elhelyezve, összekötve a sarokrészt az első résszel. Ad egy megfelelő merevséget, de engedi a két részt kicsit elcsavarodni egymástól.

Felül a két réteg TPU kicsit keményebb, mint a második réteg, az ütéselnyelés mellett fontos szerepe, hogy a sarokrésznek adjon némi stabilitást.

Felsőrész

A Xiaomi maradt a jól bevált zokni dizájnnál. Ez magyarra fordítva azt jelenti, hogy a teljes felső rész egy anyagból készült, nincs cipőnyelv sem. Az egész felsőrész elasztikus, így pontosan követi a lábfej formáját.

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná! 3

Változott a halcsont szerkezet, pontosabban mondhatjuk, hogy lecserélődött. A Fishbone esetén ezek a pántok adtak formát és tartást a cipő felső részének, de a Snakers 4 esetén erre valószínűleg már nem volt szükség a vastagabb és sűrűbb szövés miatt. A halcsont helyett kaptunk a talprészbe bekötött cipőfűző tartókat, amik remekül tartják a lábfejet az oldalirányú mozgástól, de nem szorítanak.

A cipő a saroknál is merevebb lett. Magasabb a merevítés oldalt és hátul is, de ennek keménységét kellően egyensúlyozza ki a puhább belső párnázás.

Antibaktérium és szagmentesítő technlógia

Ez valami teljesen új, eddig a Xiaomi cipőinél ezzel nem találkoztam. A hivatalos anyag ezt írja:

A Microban egy világhírű vezető márka az antibakteriális baktériumok és a szag-ellenőrző technológia területén. 35 éves kutatási és fejlesztési tapasztalattal, valamint a biztonsági alkalmazások előzményeivel a technológiát és a termékeket széles körben használják több mint 1000 termékben a világ 30 országában.

A Nemzeti Textil-, Ruházat- és Ruházati Termékek Minőségfelügyeleti Központja által benyújtott antibakteriális légáteresztési teszt jelentése elérhető a következő regisztrációs számon: 200023497

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná! 4

Természetesen ahhoz, hogy erről a technológiáról, pontosabban a hatásosságáról nyilatkozni tudjak még nem telt el elég idő, de lévén a Sneakers 4 eleve legalább olyan jól szellőzik, mint az elődje, és mivel azzal sem volt beleizzadós problémám, gyanítom erre most sem lesz panasz. A Microban technológiája így csak hab a tortán.


 

Xiaomi Sneakers 4 – használat, tapasztalatok

Őszintén bevallom, még csak a harmadik napja hordom a cipőt, de már ennyi idő alatt is levonhatok több tanulságot. Főleg, hogy van is mihez hasonlítanom, hiszen a Fishbone-nal már több éves tapasztalat gyűlt össze.

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná! 5

Az első és legfontosabb, hogy a kényelem mit sem változott. Ahogy a Fishbone esetén, úgy itt is elmondható, hogy a cipő olyan, mintha kifejezetten az én lábamra készítették volna. Ez egyáltalán nem túlzás, és nincs is benne semmi csoda, egyszerűen csak az elasztikus, de nem túl lágy felsőrész szorosan, de nem bántóan feszesen öleli körbe a lábfejet. Emiatt sehol sem túl nagy, sehol sem túl kicsi, nyúlik, ahol kell, és ahol nem, ott marad olyan, mint mielőtt a lábunkra húztuk.

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná! 6

Kicsit futkostam is a cipőben. Már a Fishbone-nál is megemlítettem, hogy lehet benne futni, a talp puhasága miatt inkább kemény talajra, aszfaltra mertem ajánlani. Ezzel együtt az a cipő nem volt egy kimondott sportcipő.

Nos, a Sneakers 4 sem az, de határozottan jobb, mint az elődje. A sarokrész már-már olyan szinten nyeli el az ütéseket, mint a nagyságrendekkel drágább valódi futócipőm, a sarokrész merevítése pedig határozottabbá teszi a lépéseinket sport közben is.

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná! 7

Bár a Fishbone esetén sem lötyögött a lábfej jobb-balra, a Sneakers 4-nél ez szinte teljesen megszűnt.

Összességében a Sneakers 4 még mindig inkább maradt egy általános utcai cipő, de mégis sokkal alkalmasabb sportolásra, mint az elődje. Azt tanácsolom, hogy az, aki rendszeresen, amatőrszinten sportol, az ne ezt válassza, de akinek csak néhanapján támad kedve futni egy kicsit, az megveheti.

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná! 8

Amiben biztos vagyok, hogy se a külső, se a kényelem miatt nem lesz panasza senkinek, elképesztően komfortos viselet, ráadásul az ára sem vág minket a földhöz.


 

Xiaomi Sneakers 4 – konklúzió

A Xiaomi cipője továbbra is olcsó, az ára dollárban lényegében nem változott. Ez összegszerűen az akcióktól függően 50-55 dollár közötti árat jelent. Sajnos a forint árfolyama már nem olyan, mint két évvel ezelőtt, így a hazai fizetőeszközben számolt ár egy kicsit növekedett.

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná! 9

Szerencsére, ahogy általában, most is tudok rá kuponos akciót, amivel közel 6000 forinttal tudjuk olcsóbban megvásárolni. A BGTBSHOES kuponkód használatával a cipő ára most a vámmentes EU Priority Line szállítással és a csomagbiztosítással együtt 18 950 forint.

Vásárlás az alábbi hivatkozásra kattintva:

Xiaomi Sneakers 4 edzőcipő

 

További Xiaomi cikkek oldalunkon

Értékelés

100 %

Értékelés A Xiaomiban a cipők terén sem kell csalódnom. Ez már a második cipőjük, amit magamnak rendeltem, és ez is tökéletes, hibátlan darab. Az ára is olyan jóféle kínai, vagyis itthon, ennyi pénzért, ilyen minőségű lábbelit nem igen kapsz!

Külső
100 %
Kényelem
100 %
Ár
100 %

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.