Válassza az Oldal lehetőséget

zanflare T1 teszt – s lőn világosság!

zanflare T1 teszt – s lőn világosság!

Legújabb szerzeményünk egy (innovatív) túralámpa. Hogy honnan? Kettőt tippelhettek, de szerintem elsőre is menni fog.

zanflare T1 teszt – s lőn világosság!

 

Bevezető 

Továbbra is tartom ama véleményem, hogy amely eszközt szabadtéri felhasználásra terveztek, az attól függetlenül házon belül is tökéletesen alkalmazható, sőt még akár előnyben is lehet – nyilvánvalóan némi megkötéssel él eme állítás. A zanflare T1 esetében is tartja magát ez a kijelentés, a kütyü túralámpa mivolta most lényegében az IP65-ös védettségben (védett a szilárd anyagok és szennyeződések ellen, illetve ellenáll a kisnyomású vízsugárnak) mutatkozik meg. Ez egy figyelemre méltó pozitívum, viszont őszintén bevallom, a főbb technikai specifikációkat átfutva az első gondolatom az volt, hogy a 29,99 dolláros árcédula mellett itt azért erősen elő kell majd rántani a nyulat a kalapból, mert hát nem egy filléres eszközről van szó.

Teljes specifikáció

Trmék adatai

LED típusa: SMD2835
LED mennyisége: 84 darab
Maximális fényáram: 350LM
Minimális fényáram: 1LM
Színek: fehér, meleg fehér, vörös
Színhőmérséklet: 2700K – 6500K
Akkumulátor: 2600 mAh
Védettség: IP65

Extrák: mágneses rögzítés, akasztó, töltöttségjelző

Adatlap: Link

Méretek és tömeg

5,8×5,58×9,30 cm és 180 gramm

Csomag tartalma

1×zanflare T1, 1×18650 akkumulátor, 1×Micro USB kábel, 1×Angol használati utasítás
 

Használat

A csomagolásra sok szót felesleges vesztegetni, a hivalkodásmentes doboz belsejéből a T1 névre keresztelt lámpán kívül egy értelmezhető hosszúságú USB-kábel, meg az angol nyelvű használati útmutató bújt elő. Az akkumulátor gyárilag a helyén volt, kakaó is volt benne, úgyhogy lényegében azonnal használatba vehető állapotban kaptam meg a lámpát. A zanflare jól láthatóan megpróbálta néhány „vérpezsdítő” megoldással megspékelni a cuccost, így szerencsére messze nem egy közönséges lámpát alkottak.

t1 specs custom

Merthogy, mint azt a lenti videó majd mutatja, a T1 változatos fényhatásokra képes; ezeket a tetején elhelyezett érintőgombbal („SW2”), illetve az alján található másodlagos vezérlőgomb („SW1”) használatával érhetjük el – a bekapcsolásra az előbbi, kikapcsolásra pedig az utóbbi szolgál.

zanflare t1 feature

Érintőgomb (SW2)

 • Rövid érintés → bekapcsolás és a színek változtatása (fehér, melegfehér)
 • Hosszú érintés → a fényáram módosítása (1 és 350 lumen között)

Nyomógomb (SW1)

 • Gombnyomás → vörös fény és SOS jelzés
 • Nyomva tartás (két másodpercig) → az eszköz kikapcsolása

Ennyi az annyi, de ez sem feltétlen kevés, mert egyrészt a fényerősség optimális megválasztásával jelentősen kitolhatjuk az üzemidőt, másrészt még ezzel a három színhatással is remek hangulatvilágítást tudunk alkotni! Még mielőtt bárki fejében is megfordulna a gondolat: nem, ez nem egy okoseszköz, tehát nem fogjuk tudni telefonról vezérelni. Az előbb említett üzemidőt a magas fényerejű módban volt alkalmam alaposabban kitesztelni – alacsony fényerővel ez igencsak hosszadalmas lenne, szóval ezt nézzétek el nekünk –, ott azt tapasztaltam, hogy a gyártó által megadott számok megközelítik a valóságot. Egyébként erősen kétlem, hogy a cuccot sokan fogják végig a legnagyobb fénymennyiséggel üzemeltetni, mert a 350 lumen azért nem kevés.

Fehér     Meleg fehér Vörös  
 Magas fényáram (350LM) Alacsony fényáram (3LM)  Magas fényáram (250LM) Alacsony fényáram (1LM)  Normál SOS 
 2,8 óra 220 óra 3,5 óra 350 óra 10 óra

 

Tippek és észrevételek:

 • A túralámpát nem ajánlott töltés közben működésben tartani, mert ez egyrészt meghosszabbítja a töltést, másrészt károsíthatja a belső telepet. Ha semmiképpen sem tudjuk mellőzni, akkor legalább alacsony fényerőt állítsunk be!
 • A töltöttségjelző már 30% alatt „pánik módba” lép, szóval az első figyelmeztetés megjelenése után nem kell azonnal kétségbe esnünk, még egy ideig bírni fogja a lámpa. A T1 automatikusan kikapcsol, ha az energiatároló a végét járja. 
 • Ügyeljünk az akkumulátor behelyezésére, a pozitív pólus kerüljön előre!
 • A fényáram az SW2 nyomva tartásával szabályozható, egyszerűen emeljük le az ujjunkat akkor, amikor a világítás elérte a kívánt szintet.
 • A teljes töltési idő a gyártó szerint 4 óra, a T1 kék fénnyel jelzi, ha a telep elérte a teljes kapacitását.
 • A valós üzemidőt nehéz pontosan felmérni a különböző módok miatt, az biztos, hogy nálam váltakozó mértékű (hol erősebb, hol pedig gyengébb fényáram), de napi szintű használattal is gond nélkül üzemelt egy hónapot át!
 • Az eszköz rendelkezik módmemória funkcióval, tehát a legközelebbi bekapcsolásnál az előző beállítással indul, azonkívül a különböző színekhez rögzül a fényerősség is.

zanflare t1 usage

Végszó

Meggyőzött, habár továbbra is úgy gondolom, hogy némi kedvezmény nem árt a cuccnak – szerencsére most akciósan fut. Pozitívumként lehet elkönyvelni a T1 letisztult formavilágát és a viszonylagosan sokrétűnek mondható képességeit, azonkívül értékeljük a gyártó figyelmességét a következők tekintetében: védősapka az USB-portnak, IP65 védettség, akasztó, mágneses rögzíthetőség. A mellékelt áramforrás mérete viszont nem épp állejtő (2 600 mAh), ennél fogva intenzív világítással 3 óra alatt meg lehet fektetni. Némi tanakodás után arra jutottunk, hogy egy valamicskét kedvezőbb ár mellett – tehát akciós időszakban – kijár neki az ajánlott logó, szóval a lent látható plecsni ennek figyelembevételével született meg. A zanflare T1 egyébként az eredeti ár mellett is tetszett nekünk, hiszen technikai értelemben (funkcionalitás, anyagminőség, stb.) semmi érdemleges kivetnivalót nem találtunk rajta; talán csak azt tudom felróni neki, hogy a fényintenzitás szabályozása meglehetősen gyors, így nem könnyű a kívánt értéket eltalálni.

zanflare T1 teszt – s lőn világosság! 1

zanflare T1 teszt – s lőn világosság! 2

A zanflare T1 a Gearbesten jelenleg is megvásárolható (katt a képre!), az ára 14,99 dollár. Ha bármi kérdésetek van, ne habozzatok feltenni!

A szerzőről