Válassza az Oldal lehetőséget

7 tuti tipp, ha megkarcoltad a telefonod kijelzőjét!

7 tuti tipp, ha megkarcoltad a telefonod kijelzőjét!

Ugye titeket is nagyon zavarnak a kijelző karcolásai? Ha igen, akkor jó helyen jártok, mutatjuk a lehetséges megoldásokat.

toothpaste

 

Találtunk 7 praktikus módszert, melyek segítségével eltávolíthatjátok a kisebb-nagyobb szépséghibákat a megjelenítőről, mindezt ráadásul otthoni körülmények között, különösebb nehézségek nélkül. 

Jobb megelőzni, mint utólag orvosolni!

Ahogy a régi mondás tartja, a legjobb megoldás a probléma megakadályozása, semmint utólag bűvészkedni. Természetesen a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a kijelzővédelemnek az üvegfólia, de még a hagyományos társa is sokkal jobb, mint a semmi. Ha követitek az alábbi útmutatót, akkor biztosra vehetitek, hogy nem találkoztok kellemetlen légbuborékokkal, a képernyőt pedig innentől fogva karcmentes állapotban tudjátok.

Gyakorlati tippek

Tegyük fel, hogy már megtörtént a baj. A kármentesítés előtt győződjünk meg róla, hogy kikapcsoltuk a készüléket, az sem hátrány, ha egy apró szalaggal leragasztjuk a telefon portjait – így semmilyen folyadék sem mehet bele! Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhetnek az alábbiak:

fogkrem

1. Tisztítás fogkrémmel (műanyag képernyőknél)

Tegyünk egy szolid mennyiségű fogkrémet a pamut ruhára, majd finom mozdulatokkal vegyük kezelésbe a karcot! A fogpaszta bámulatos módon ugyanolyan hatékonyan működik a kijelzőknél, mint a fogunkon. Ha végeztünk, akkor nedves ruhával távolítsuk el a maradványokat a képernyőről.

babapor

2. Jöhet a szódabikarbóna és a baba hintőpor

Az elv ugyanaz, mint az előbbinél, csak most más anyagokkal próbálkozunk. Hígítsuk fel 2:1 arányban a szódabikarbónát vagy a baba hintőport vízben, majd az így elkészült anyaggal óvatosan próbáljuk meg karcmentes állapotúvá varázsolni telefonunk megjelenítőjét.

autos fenyezo

3. Az autós módszer

Számos autós karceltávolító krémet találhatunk az interneten böngészve, ezekkel is érdemes egy próbát tenni. Vigyünk fel egy kis mennyiségű viaszt a puha ruhára, majd vegyük kezelésbe az érintett felületet!

olaj

4. Növényi olaj

Ezen némileg mi is meglepődtünk, állítólag a kisebb, alig látható karcolások ellen ideiglenes megoldásként megteszi, ha pár csepp növényi olajjal végezzük a felületi javítást.

testapolo

5. A testápoló új szerepkörben

A bőrápoló termékek szintén sikeresen vehetik fel a harcot az éktelenkedő sérülésekkel. Nedvesítsünk be egy ruhadarabot, kenjünk rá némi testápolót, majd töröljük a karcolásokat addig, amíg azok el nem tűnnek – vagy izomlázat nem kapunk.

csiszolopapír

6. Csiszolópapír a finom kezűeknek

Itt aztán tényleg rendkívül körültekintőnek kell lennünk, hiszen ha balul üt ki a dolog, akkor komolyan károsíthatjuk a képernyőt. Használjuk a legfinomabb csiszolópapírt, lehetőség szerint azt is csak a legminimálisabb ideig!

autos polirozo

7. Az üvegpolírozás

Ha a telefonunk érintőüveggel bír, akkor célravezető lehet egy speciális üvegpolírozó szer. A cerium oxide-ot vízzel hígítsuk paszta állagúvá, ezt követően mikroszálas ruhával óvatosan dörzsöljük/polírozzuk a karcolódott felületet. A szépséghibát sűrűn ellenőrizzük (20-30 másodpercenként), a folyamatot pedig addig ismételjük, amíg a megátalkodott karcolások el nem tűnnek.

Ezúttal is kíváncsian várjuk a Ti észrevételeiteket, hogy nektek melyik módszer vált be a leginkább! Ne feledjétek, már egy olcsóbb képernyővédő is elégséges védelmet biztosíthat; kiváltképp akkor, ha soha nem tároljátok együtt a mobilotokat kulcsokkal, érmékkel, fémes tárgyakkal. A fenti műveletekhez mindenkinek sok szerencsét kívánunk!

Forrást: Gearbest