Válassza az Oldal lehetőséget

108 megapixeles kamerávak érkezik a Xiaomi Mi CC9 Pro

108 megapixeles kamerávak érkezik a Xiaomi Mi CC9 Pro

A készülékről pletykálnak egy ideje, most teljes spacifikációt kaptunk, ami akár hihető is!

108 megapixeles kamerávak érkezik a Xiaomi Mi CC9 Pro

Amit eddig is szinte biztosra vehettünk, hogy az első hétköznapokon is használható telefon, ami megkapja a Samsung 108 megapixeles szenzorát, a Xiaomi Mi CC9 Pro lesz. Ezen kívül azonban túl sok információ nem állt rendelkezésre, egészen mostanáig.

A friss hírek szerint a központi egység a Xiaomi Mi 9T-ben is használt Snapdragon 730G lesz, ami jó hír, erős, középkategóriás darabról beszélünk. A kijelző AMOLED lesz, mégpedig egy 6,4 colos panel, aminek FHD+ felbontása lesz. A 32 megapixeles szelfikamera egy csepp alakú kameraszigeten kap helyet, a megszokott módon a kijelző felső élének közepén. Az ujjlenyomat szenzor várhatóan a kijelző mögé kerül.

cc9

Persze, ami az eddigieknél sokkal izgalmasabb, az a hátlapi kamerák kérdése. Ezügyben jó híreket kaptunk, hiszen a 108 megás főkamera mellé végre egy normális felbontású, 13 megás szenzort kap a széleslátószögű fényképező, sőt, emellé kapunk még egy 8 megapixeles telefotó masinát is. Ez utóbbi létjogosultsága kérdéses számunkra, hiszen a 108 megás főkamerát úgy reklámozzák, hogy azzal tisztességes minőség és tisztességes szoftveres zzom is elérhető, ha pedig így van, akkor sok értelme nincs egy dedikált telefotó megoldásnak. Persze, a perdöntő ítélet csak a tesztek után születhet meg.

Amiről még beszámolhatunk, hogy lesz NFC, lesz infra, az akkumulátor pedig 4000 mAh kapacitású, amihez használhatunk 20 wattos gyorstöltést is. A vezeték nélküli töltés úgy tűnik ebből a készülékből is kimarad.

Lényeges, hogy ezek még mindig csak pletykák, bár hihetőnek tűnő információk. A tényleges bejelentésig már csak néhány nap van hátra, szóval hamarosan minden kiderül. Ami viszont sokkal jobban izgathat minket, hogy a telefon Európában kapható lesz-e. Mivel a jelenleg elérhető Mi A3 is a CC9 család tagja Kínában, én arra tippeltem, hogy esetleg A3 Pro néven ez a telefon is megérkezhet hozzánk, ami azért lenne jó hír, mert így az A-sorozat végre ismét kapna egy az Mi A1-hez hasonlóan, a mezőnyből kiemelkedő képességű kamera rendszert.

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.