Válassza az Oldal lehetőséget

2012-2013 EISA elismerések – telefon díjak

Az EISA szerint ezek az év legjobb mobil termékei.
Az Európai Kép és Hang Szövetség (EISA) tagmagazinjainak szerkesztői minden évben összegyűlnek, hogy egy több napos tanácskozás után megválasszák az adott időszak legjobb, legizgalmasabb termékeit. A díjakról egy független szakértőkből álló testület dönt, amelyet 20 ország több mint 50 vezető magazinjának szerkesztői alkotnak. A díjak a fejlett technológiát és funkciókat, valamint a valódi értéket képviselő terméktervezést ismerik el, de a döntések során az EISA csak saját szempontjait veszi figyelembe.
 

Európa Mobil Fejhallgatója 2012-2013 – Focal Spirit One
 
A Spirit One a Focal első vállalkozása a mobilfejhallgatók piacán. Ezt a headsetet , luxus csomagolásban kínálják, a gusztusos hordtáska jól védi a terméket. Ez a zártrendszerű fejhallgató egy in-line távirányítót, és beépített mikrofont is tartalmaz, valamint kompatibilis az iOS smartphone készülékek kínálta telefonos- és zenei szolgáltatásaival is. A felcsavarodásmentes kábel teljes egészében leválasztható. A Focal igen magas minőségű anyagokat használt a Spirit One fejhallgató létrehozásánál, melynek súlya pehelykönnyű, viselete kényelmes. A fülpárnák puhák, és kiválóan szigetelnek a külső zajoktól. A fejhallgató hangminősége kiváló. Nagy hangsúlyt fektet a magas frekvenciákra, de elégséges mélyet is kínál, amikor a zene azt úgy kívánja.
 
 
Európa Közösségi Média Telefonja 2012-2013 – HTC One S

Ennek a fekete, sima tapintású Smart Phone-nak a váza egyetlen aluminium darabból készült, “micro arc oxidation” technológia alkalmazásával. A gyártási folyamatban a fémet 10 000 voltos feszültség alatt munkálják meg, így a 7,87 mm vastagságú készülékház erősebb, és tartósabb, mint a korábban erre a célra rendszeresített aluminium vázak. A 4,3 inch-es ( 10,1 cm ) AMOLED kijelző 540×960 pixeles felbontással bír, és Gorilla Glass üvegborítás védi. A telefon teljesítményét egy kétmagos, 1,5 GHz-es processzor biztosítja. A benne található 8 megapixeles kamera mellé ledes vakut is építettek. A készülék 1080/30 p-s videófelvételek készítésére is alkalmas, felvétel közben egy “Beats Audio” hangkorrekciós eljárás is működik. A One S Android 4.0.3-as operációs rendszert használ. A HTC One S grafikus felületén különleges közösségi alkalmazások futtatására is képes.
 

Európa “Inteligens Kapcsolatok” (Smart Connectivity) 2012-2013 – JVC KW-NSX1

Első látásra azt gondolnánk, hogy a JVC KW-NSX1 egy nagy, modern dupla DIN méretű In-car fejegység, és akár igazunk is lehet. Ami a szemünknek először feltűnik, az a 6,1”-es érintőképernyő, ami egyben az RDS rádiónak, CD-nek, az USB-s zenéknek, a DVD-knek, és a DiVX videóknak a megjelenítésére szolgál, mellesleg Bluetooth csatlakozást, és iPhone/iPod App Link interfészt is tartalmaz. De a készülék legfontosabb funkciója a Mirror Link: ez az első olyan modellek egyike, ami ezt az új ipari szabványt használja. Csatlakoztatható Android, vagy Symbian smartphone-okhoz, melyeken a kiválasztott alkalmazások könnyedén elérhetők, és azok a nagyméretű érintőképernyőn is megtekinthetők. A fejegyeség kijelzője pontos másolata a telefon kijezlőjének, így arról könnyedén hozzáférhetünk a telefonos alkalmazásokhoz az autónkban, egy nagyobb, könnyebben kezelhető, és barátságosabb grafikus felhasználói felületen. Eközben a telefon töltése is megtörténik. A JVC KW-NSX1 a Mirror Link nagyszerű megoldás, mi autójában a legtöbbet hozza ki smartphone-jából.

 

Európa Mobil Fotó technológia 2012-2013 – Nokia PureView Pro Imaging

Sok éves kutató- és fejlesztőmunka után alkották meg a Nokia PureView Pro Imaging technológiát. Az alapötlet az volt, hogy hozzanak létre mobiltelefonok számára is olyan digitalis zoom-rendszert, melyben a képminőség akkor is tökéletes marad, ha a felvételnek csak egy darabját vágjuk ki. Az első ilyen technikával bíró készülék a Nokia 808 PureView Pro, mely Carl Zeiss optikával, xenonos vakuval és ledes video világítással rendelkezik. Nagyfelbontású 7728×5368 pixeles szenzora 32 vagy 38 megapixeles képalkotásra képes akkor, amikor zoomot nem használunk hozzá. A zoom használata közben a készülék ezt a felbontást jóval kisebb felületre is képes alkalmazni. A Nokia PureView Pro Imaging technológia, óriási előrelépés a mobilkészülékek területén, mely a nagy tömegek számára teszi lehetővé minőségi, nagyfelbontású fényképek készítését.

 

Európa Vezeték nélküli Hangszóró 2012-2013 – Philips Fidelio A9
A Philips Fidelio A9 rendszert wi-fi-vel is felszerelték, így hozzáférhet a zenegyűjteményéhez, bárhol, számitógépen, hard disc-en, Nas szerveren, de akár a “felhőben” is tárolja azokat. Az Air Studio smart phone alkalmazás felismeri a csatlakoztatott forrást, és még az internet rádiókat is kezeli.
Egyszerűen csak húzza végig smart phone készülékén az ujját, és a Philips Fidelio A9 segítségével máris vezérelheti az otthonában található jelforrásokat. A rendszer két hangszórót tartalmaz, egy passzívat és egy aktívat, valamint a beépített hardver segítségével a hálózatra is csatlakozhat, akár wi-fi-n, akár kábelesen is. Ez a praktius bookself-set kiváló ár-értékaránnyal bír, miközben a basreflex rendszerű egység bőséges és kiterjedt alacsonyfrekvenciás tartományt kínál.
 
Európa Mobiltelefonja 2012-2013 – Samsung Galaxy S III
 
Elég annyit mondani “Hi Galaxy!” és ez elég egy virtuális beszélgetés inditásához a Galaxy S III –mal – az SVoice funkció alkalmazásával. A Samsung Galaxy készülékcsalád zászlóshajója számos új technológiát vezet be az Android környezetben. A hang- és mozdulat-vezérlésen kívül számos más, Smart Stay inteligens funkcióval is rendelkezik. Van például, amely nyomon követi a szemmozgást és bekapcsolva tartja a kijelzőt, amíg a felhasználó azt nézi. A Direct Call funkció automatikusan megkezdi a hívást, amikor a készüléket a fülünkhöz emeljük. A Galaxy S III nagyteljesítményű, quad-core 1,4 GHz-es processzort használ, kijelzője 4,8 inch-es, és HD Super AMOLED kijelzővel rendelkezik; melynek felbontása 1280×720 pixel. A készülék 8 megapixeles 1080/30p-s videofelvételre is alkalmas. A Galaxy S III az EISA díj egyértelmű győztese.
 
Forrás: eisa.eu
 

A szerzőről

Exit mobile version