Válassza az Oldal lehetőséget

2019 legjobb olcsó drónjai 15 ezer forint alatt

2019 legjobb olcsó drónjai 15 ezer forint alatt

Ezek a legjobb kamerás és kamera nélküli belépő szintű drónok, amiket 2019-ben megvehetünk.

olcso dronok marcius


 

Bevezető

A drónok, vagyis a több légcsavaros repülő alkalmatosságok évek óta népszerűek a gyerekek és a felnőttek körében is. Remek kikapcsolódás, nagyon jó közös program ezeket reptetni, és ami nagyon fontos, hogy végre kiszabadulhatunk velük a szobából.

Sokan vagyunk, akik nem tudunk vagy egyszerűen nem akarunk százezreket fizetni egy drónért. Lehet, hogy azért, mert gyermekünknek vesszük, lehet, hogy azért, mert ki szeretnénk próbálni egyet, mielőtt sok pénzt kiadunk egy komolyabb darabra, de lehet, hogy azért, mert egyszerűen csak néhány felhőtlen pillanatra, kellemes kikapcsolódásra vágyunk. Szerencsére a gyártók is gondolnak az ilyen esetekre és ellátnak minket mindenféle masinával.

Ami az érdekes ezekben a gépekben, hogy hiába olcsók, mégis egyre fejlettebbek. A drága madarakban tucatnyi szenzor, kamerák tömkelege dolgozik azért, hogy a repülés könnyű legyen, a felvételeink pedig olyanok, mintha egy komplett forgatócsoport kísért volna el minket. Az olcsóbb megoldásoknál erre, már csak az ár miatt sincs lehetőség. A gyártók azonban fifikásak, olyan módszereket találnak ki, amik többé-kevésbé képesek a drágább megoldások képességeit adni. A magasságtartást például nem GPS-szel, hanem barométeren alapuló légnyomásmérés segítségével végzik, de több esetben találkozhatunk már ebben az alsó kategóriában is kisegítő második kamerával a géptest hasán.

Ebben a cikkben kamerás és kamera nélküli megoldásokat is figyelmetekbe ajánlunk. Előbbiek tömegük, méretük miatt kültéren, gyengébb szél mellett is használhatók, utóbbiak pedig a kis méret miatt beltérre vagy teljesen szélmentes kültéri használatra alkalmasak. Ezen szempontok alapján érdemes az alábbi listából válogatni.

A legkedveltebb 2019-es drónok 50 dollár alatt:


 

Legjobb olcsó drónok kamerával:

TIANQU VISUO XS809W: A szegényember DJI Mavic drónja (13 261 Ft)

TIANQU VISUO XS809W Foldable RC Quadcopter RTF WiFi FPV / G-sensor Mode / One Key Return- Black 0.3MP Camera + Air Press Altitude Hold

A lista első tagja egy DJI Mavic klón. A TIANQU VISUO XS809HW quadcopter ugyanazt a dizájt kapta, mint a méltán ismert és híres DJI által gyártott gép. A géptest formája a behajtható karom és a kamera elhelyezése mind a Mavicet utánozza, ám a hasonlóság itt nagyjából véget is ért. Nem találunk segédkamerákat és szenzorok erdőjét sem, viszont kapunk hozzá légnyomásmérést, amivel a lehetőségekhez képest stabil magasságtartás is jár. Ez nem csak azt jelenti, hogy egyhelyben stabilan fog lebegni, repülés közben is segít nekünk a madarat stabilan tartani. A gép nagy előnye, hogy a behajtható karok miatt kis helyen elfér, könnyű szállítani, egy kis hátizsákban mindenhova magunkkal vihetjük.

TIANQU VISUO XS809W Foldable RC Quadcopter RTF WiFi FPV / G-sensor Mode / One Key Return- Black with One Battery, 2MP Camera + Air Press Altitude Hold

A TIANQU VISUO XS809HW esetén további extra, hogy támogatja a G-szenzor üzemmódot is, ami lehetővé teszi, hogy a drón az okostelefonunkkal összhangban mozogjon. A TIANQU VISUO XS809HW egy 3,7 voltos, 900 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ami teljes töltés esetén nagyjából 10 perces repülési időt tesz lehetővé. A töltés mikro-USB kábelen keresztül történik.

Előnyök:

 • Nagyon jó megjelenés
 • Erős építési minőség
 • Magasságtartás
 • Összecsukható kialakítás

Hátrányok:

 • Átlagos 2 megapixeles kamera
 • Átlagos akkumulátor élettartam

Ár: 13 261 Ft

Itt tudod megvenni: TIANQU VISUO XS809W

 


 

SG106 Drón: Olcsó négy légcsavaros, ami megéri az árát! (12 979 Ft)

SG106 22mins Flight RC Drone - RTF Optical Flow / Altitude Hold HD Dual Cameras Gesture Photo UAV- White 1080P One Battery

Az SG106 drón egy szenzációsan jól sikerült darab. Többféle kiépítésben is kapható, van belőle 720p-s és 1080p-s kamerával szerelt darab is, utóbbi ára csak minimálisan több, így azt gondoljuk, hogy ezt érdemes megvásárolni. A kamerákon kívül választhatunk még, hogy a csomagban egy- kettő- vagy három akkumulátor legyen a csomagban, azt, hogy ezek közül melyiket választjátok rátok bízzuk. Ha több akkumulátort vásárolunk hosszabb repülési idővel számolhatunk.

Az SG106 egy igazán lenyűgöző darab a saját kategóriájában. Gesztusvezérléssel rendelkezik, így kézjelzésekkel is irányítható. De az extrák sora itt nem ér véget. A stabil repülés érdekében optikai stabilizációt és hat tengelyes giroszkópot is építettek bele, könnyen irányítható és stabilan repül, kezdő fiataloknak is megfelelő lehet.

Az SG106 kapott egy gombos visszatérési funkciót, amivel visszatér a gép a kiinduló pozícióba. De ez még mindig semmi, A beépített algoritmusok és szenzorok segítségével követő módot is kapunk, ami lehetővé teszi, hogy kövesse kezelőjét.

SG106 22mins Flight RC Drone - RTF Optical Flow / Altitude Hold HD Dual Cameras Gesture Photo UAV- White 1080P One Battery

Az alacsony árért tehát itt teljes HD kamerát kapunk, plusz kapunk egy segédkamerát ami lefelé néz. Azt gondoljuk, hogy az áráért ez egy nagyon nyerő szerkezet!

Nem, tényleg nem viccelünk, Te vártál volna ilyen tudást alig 13 ezer forintért?

Előnyök:

 • Lenyűgöző jó megjelenés
 • Erős építési minőség
 • Magasságtartás
 • Összecsukható kialakítás
 • 1600 mAh kapacitású moduláris akkumulátor

Hátrányok:

 • Nem tudunk ilyenről

Ár: 12 979 Ft

Itt tudod megvásárolni: SG106 Drón 1080p kamerával 1 akkumulátorral

 


 

X12 Wifi FPV RC drón: A legjobb a légi felvételhez, fotózáshoz! (14 108 Ft)

X12 WiFi FPV RC Drone Altitude Hold Wide-angle Lens Waypoints Follow Headless Mode One Key Return / Takeoff / Landing- White 720P Camera

Az X12, bár kamerája csak 720p-s mégis talán a legjobb a kínálatból a légifelvételek készítéséhez. Köszönhető ez annak, hogy erős motorokat kapott, kategóriájában kiemelkedően jól ellenáll a szélnek, ráadásul a hozzá letölthető applikációban útvonal repülést is tervezhetünk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy előre kijelölhetjük az útvonalat, amit aztán stabilan repül végig, kiküszöbölve a kézi irányítás bizonytalanságait.

Kezdők számára is kínál okos funkciókat a gép. Az első a Headless mód, ami szó szerinti fordításban fejnélküliséget jelent, de igazából épp ellenkezőleg, nem fejetlenül fogjuk irányítani. A Headless mód azt jelenti, hogy a gép lebeghet nekünk háttal, vagy lehet velünk szemben, ha jobbra húzzuk a kart mindig jobbra, ha balra akkor balra fog mozdulni. Ezen kívül kapunk még egygombos le és felszállást is, ami higgyétek el komoly segítség lesz olyanoknak, akik még nem reptettek drónt.

X12 WiFi FPV RC Drone Altitude Hold Wide-angle Lens Waypoints Follow Headless Mode One Key Return / Takeoff / Landing- White 720P Camera

Az X12 ezen kívül 3D flipet is tud, vagyis gombnyomásra „szaltózik”. A beépített akkumulátor 1000 mAh kapacitású, feltöltése 60-80 percet vesz igénybe, a repülési idő pedig 10-13 perc. A gép repülés közben nagyjából 100-150 méterre távolodhat el tőlünk, ezen a távolságon belül tudjuk irányítani. A repülést könnyítendő ennél a masinánál is kapunk magasságtartást és 6 tengelyes giroszkópot, amik a stabil repülést segítik elő, ez pedig nem hátrány, ha légifelvételeket akarunk készíteni.

Előnyök:

 • 720P széles látószögű légifelvétel
 • Erős építési minőség
 • Magasságtartás
 • Jó szélellenállás
 • 3D-s flip

Hátrányok:

 • A vezérlő lehetne jobb

Ár: 14 108 Ft

Itt tudod megvásárolni: X12 Wifi FPV RC drón

 


 

JJRC H68 Drón: Szerintünk a legjobb! (15 519 Ft)

JJRC H68 720P WiFi FPV RC Drone 20mins Flight / Headless Mode / 3D Flip / Adjustable Camera- White

Nekünk ebből a listából a JJRC madara tetszik a legjobban. Vannak hátrányai, hiszen csak 720p-s a kamera és a karok sem behajthatók, azonban van két olyan tulajdonsága, ami ebben a kategóriában nem megszokott.

A gép építése a hagyományos irányvonalat követi, ami szép ugyan, de a szállítást nem könnyíti, hogy a karokat nem tudjuk behajtani. A relatív nagy géptestnek azonban vannak előnyei is. Kültérre a legalkamasabb, viszonylag jól ellenáll a széllökéseknek is. Hatalmas, 1800 mAh kapacitású akkumulátor lakik a gép hasában, ami a kategóriában kiemelkedő 18-21 perces repülési időt tesz lehetővé. Ami azonban a legjobban tetszik benne, hogy a kamera dőlésszöge 0-45 fok között állítható.

JJRC H68 720P WiFi FPV RC Drone 20mins Flight / Headless Mode / 3D Flip / Adjustable Camera- White

Természetesen a JJRC H68 is kapott olyan képességeket, mint a többiek, így van légnyomáson alapuló magasságtartás, van Headless mód, amit feljebb már leírtunk, tud 3D flipet, vagyis átfordulást, és kapunk gravitációs szenzor támogatást is, aminek hála telefonunk döntésével irányíthatjuk.

Előnyök:

 • 0-45 fokban állítható kamerafej
 • 20 perc repülési idő (1800mAh)
 • 720P HD kamera
 • Magasságtartás, stabil felvételek

Hátrányok:

 • Nem mai dizájn

Ár: 15 519 Ft

Itt tudod megvásárolni: JJRC H68 Drón

 


 

Legjobb olcsó drónok kamera nélkül:

S9 mikró összecsukható RC drón: félelmetesen kicsi (4231 Ft)

S9 Micro Foldable RC Quadcopter RTF 2.4GHz 4CH 6-axis Gyro / Headless Mode / One Key Return- White WiFi FPV 0.3MP Camera + Altitude Hold

Ez a mikró drón a tudásához képet rendkívül olcsó akkor is ha a kamerás, akkor is, ha a kamera nélküli változatát vesszük. A mérete és a tömege miatt szobába ajánljuk a használatát. Az olcsóbb és a drágább verzió is kapott 6 tengelyes giroszkópot, a kamerás verzió pedig a kamera mellé még automatikus magasságtartást is. A netes beszámolók szerint az olcsóbb verzió is meglepően stabilan repül, így, ha nem szeretnél plusz 3000 forintot kiadni a kamerára és a magasságtartásra, akkor is jó szórakozást fog nyújtani. További extra még egy gombos automatikus visszatérés és a headless mód. Ezért az árért tényleg nagyon jó. A gépben található akkumulátor nem eltávolítható, teljes töltés esetén 7-8 perces repülési időt ad.

Előnyök:

 • Összecsukható és rendkívül kicsi
 • Erős építési minőség
 • Egy gombnyomásos visszatérés
 • Szuper olcsó

Hátrányok:

 • Az olcsóbb verzióban nincs kamera

Ár: 4231 Ft

Itt tudod megvenni: S9 mikró összecsukható RC drón kamera nélkül

Itt a drágább változatot találod: S9 mikró összecsukható RC drón kamerával és magasságtartással

 


 

JJRC H36 Mini RC Drón: kicsi, de egy igazi őrült! (3666 Ft)

JJRC H36 Mini 2.4GHz 4CH 6 Axis Gyro RC Quadcopter with Headless Mode / Speed Switch- Gray Standard Version

A JJRC H36 Mini RC Drón talán a legjobb a 20 dollár alatti kategóriában. Tipikus szobai drón, ami túl sok extrával nem rendelkezik, viszont fürge és agilis, tényleg nagyon jó élmény vezetgetni. A könnyebb repülést segítendő azért kapunk egy 6 tengelyes giroszkópot és headless módot, extraként pedig van 3D flip funkció, szóval nem kell profinak lenned, hogy trükköket mutass be vele.

A JJRC H36 Mini egy 3.7 voltos, 150 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik. Ez a kapacitás nem tűnik soknak, de a kis gépet mégis képes akár 6 percen át ellátni energiával. A sötétben történő reptetést LED segíti.

Előnyök:

 • Olcsó
 • Nagyon kicsi, könnyen szállítható
 • A lapátok jól védettek
 • Egy gombos visszatérés
 • Változtatható (gyors vagy lassú) sebesség

Hátrányok:

 • Ebből nincs kamerás verzió

Ár: 3666 Ft

Itt tudod megvenni:JJRC H36 Mini RC Drón

 


 

GS – XXD158 RC Drón: Kezdők választása (4513 Ft)

GS - XXD158 - YW Altitude Hold One Key Takeoff / Landing Light Propeller Protection RC Drone - Black

A GS-XXD158 egy nagyon meggyőző kinézetű drónocska, ami ráadásul meglepően erős a képességek terén. Ha megkérdeznék, hogy melyiket szobai drónt ajánlanánk kezdőknek lehet, hogy ez lenne az.

Kezdjük ott, hogy nagyon jól néz ki. Nem csak egyszerűen LED-eket kapott, maguk lapátvédők világítanak, eszementen mutatós, ráadásul a vastag műanyag keret megóvja a lapátokat a töréstől, ha hozzácsapjuk a szekrény oldalához.

És miért ajánlanánk kezdőknek? Azért, mert az alacsony ára ellenére rendelkezik magasságtartással, változtatható a sebesség (lassú vagy gyors repülés), van egygombos visszatérés, egygombos le és egygombos felszállás is. Szóval az irányítása ebben a kategóriában mindenképpen kivételesen könnyűnek mondható.

Előnyök:

 • Színes LED-fényű propeller védelem
 • Egy le- és felszállás, egygombos visszatérés
 • Két sebességfokozat
 • Magasságtartás

Hátrányok:

 • Nincs kamera
 • Vezérlő lehetne kicsit jobb minőségű

Ár: 4513 Ft

Itt tudod megvenni: GS – XXD158 RC Drón

 


 

JJRC H8 Mini Drón: A szórakoztató (3948 forint)

JJRC H8 Mini Headless Mode 6 Axis Gyro 2.4GHz 4CH RC Quadcopter with 360 Degree Rollover Function- Black

A JJRC H8 mini RC drón egy hagyományos formájú, vagyis nem összecsukható drón. Rendelkezik giroszkóppal és headless móddal, de magasságtartást nem kapott, így kezdők számára csak óvatosan merjünk ajánlani.

Egyéb képességek terén viszont jók a tapasztalatok, stabilan repül, képes trükkökre, mint a 3D flip és a tengely körüli forgás. Irányítása könnyű, a vezérlő a méretéhez képest precíz. A kialakítása miatt elég gyors és agilis, de pont emiatt lehet, hogy minimális gyakorlat kell a sikeres repüléshez.

JJRC H8 Mini Headless Mode 6 Axis Gyro 2.4GHz 4CH RC Quadcopter with 360 Degree Rollover Function- Black

A beépített akkumulátor itt is nagyon kis kapacitással bír, de a csekély tömeg miatt az 5-7 perces repülési idő egy töltéssel adott.

Előnyök:

 • Nagyon olcsó
 • Trükkök egy gombnyomásra
 • Két sebességmód

Hátrányok:

 • Rövid repülési idő
 • Nem a legjobb minőség

Ár: 3948 Ft

Itt tudod megvenni: JJRC H8 Mini Drón

 


 

TXD – G1 összecsukható mini RC drón: A nagyon kicsi, akár kamerával is (5359 Ft)

TXD - G1 Foldable Mini RC Drone WiFi Altitude Hold One Key Takeoff 360-degree Stunt High / Low Speed Quadcopter- Milk White No camera

A TXD-G1 lehet egy nagyon apróra összecsukható drón, ami persze kinyitva sem lesz nagy. Érdekessége, hogy három verzióban vásárolható meg. A legolcsóbban nincs kamera, a középsőben egy 0,3- a drágábban 2 megapixeles kamera található. Természetesen az áruk is ennek fényében változik, a kameranélküli 5400-, a közepes 7050- a drágább 8200 forintba kerül.

A kamerán kívül más eltérés nincs, így mindegyik verzióban találunk repülést könnyítő funkciókat, így légnyomásmérésen alapuló magasságtartást, 6 tengelyes giroszkópot, egy gombos le- és felszállást, de van az extrák között 3D flip is. Szóval panaszunk nem lehet, így, ha a legdrágább változatot vesszük egy meglepően komoly tudással rendelkező, mégis rendkívül apró szobadrón tulajdonosai leszünk.

TXD - G1 Foldable Mini RC Drone WiFi Altitude Hold One Key Takeoff 360-degree Stunt High / Low Speed Quadcopter- Milk White No camera

A TXD-G1 egy 3,7 voltos, 350 mAh kapacitású akkumulátort kapott. az apró drónokhoz képest nagy kapacitás kell is a kamera miatt, így pedig nagyjából 60 perces töltés után 8-10 perces repülés lesz a jutalmunk. Még egy fontos képesség kimaradt, ez pedig az alacsony töltöttségre történő figyelmeztetés, ami egyáltalán nem általános ebben a kategóriában.

Előnyök:

 • Erős motorok
 • 360 fokos flip és tengely körüli forgás
 • Riasztás alacsony töltöttség esetén

Hátrányok:

 • Az akkumulátor kivétele és berakása nehézkes

Ár: 5359 Ft

Itt tudod megvásárolni: TXD – G1 összecsukható mini RC drón

 


 

Zárszó

Reméljük tetszett a cikk és segítségünkkel megtalálod első drónodat. Kérünk vedd figyelembe, ahogy feljebb írtuk, az olcsóbb, kamera nélküli madarak beltéri használatra lettek kitalálva, így maximum teljesen szélcsendes időben ajánlatos a kültéri használatuk, de ilyen időszak nem sok van.

Figyelj oda arra is, hogy az 50 dollár körüli árral rendelkező termékek már vámkötelesek, illetve persze az a csomag is bele eshet a vámköteles tartományba, amiben több apróbb tétel van. Ezeknél a vásárlásoknál válasszátok a Priority Line szállítást, ami vám és ÁFA mentes érkezést ígér.

Ha még nem vásároltál külföldről, akkor olvasd el ezt a cikkünket: Így vásárolj a nagyobb kínai áruházakban

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.