Válassza az Oldal lehetőséget

3D tervezés workshop diákoknak – így profitálhat belőle gyermeked!

3D tervezés workshop diákoknak – így profitálhat belőle gyermeked!

Gyermeked érdeklődik a digitális világ és az abban való tervezés, valamint alkotás iránt? Szeret kreatív projekteken dolgozni? Esetleg hasznos új hobbit és szabadidős elfoglaltságot keresel számára?

3D tervezés workshop diákoknak – így profitálhat belőle gyermeked!

A kifejezetten gyerekeknek készült 3D tervezés workshop minden esetben príma opció lehet számára. A jellemzően 5-6 alkalomból álló gyakorlatias workshopon a diákok játékos módszerekkel tanulhatják meg korunk egyik legfontosabb technikai innovációjának, a 3D tervezésnek és nyomtatásnak az alapjait. Alábbi cikkünkből megtudhatod, hogy milyen előnyökkel járhat gyermeked számára a részvétel.

Miért érdemes workshopra küldeni iskoláskorú gyermeked?

A gyermekek számára megalkotott workshop viszonylag új, iskola utáni időtöltési lehetőség a diákok számára. A workshopok általában 5-6 alkalomból állnak és egyenként 60-90 perces elfoglaltságot jelentenek a gyerekek számára. A workshopon való részvétel remek lehetőséget nyújt arra, hogy a gyerekek belekóstoljanak az adott témába és rövid idő alatt szignifikáns tudásra és tapasztalatra tegyenek szert anélkül, hogy egy teljes szemeszterre elköteleződjenek egy tanfolyam mellett. A workshop végén pedig ha úgy érzitek, hogy érdemes lenne tovább folytatni a tanulást az adott irányba, akkor célirányosan választhattok kurzust gyermekednek. 

3D tervezés workshop: mit is takar ez pontosan?

A 3D tervezés a modern grafikai folyamat elválaszthatatlan eleme, és alapjainak elsajátítása számos előnnyel jár a gyerekek számára.

A workshop során a gyerekek megismerkednek a 3D nyomtatás történetével, jelenlegi és jövőbeli lehetséges felhasználási módjaival. Emellett megtanulják a 3D-s alakzatok tervezését, és elkészítik saját 3D-s tárgyaikat is. A workshop folyamán a gyerekek megtanulják a 3D nyomtató és a lézervágó használatát is, amelyek segítségével a digitális térben megtervezett tárgyaikat életre kelthetik a való világban. 

Összefoglalva tehát a 3D tervezés workshop középpontjában az alábbi tevékenységek állnak:

  • A 3D-s nyomtatás múltja, jelene és várható jövője
  • 3D-s tervek megépítése valódi építőkockákból 
  • 3 dimenziós alakok és tárgyak megtervezése, megalkotása és nyomtatása

 

3D tervezés workshop diákoknak - így profitálhat belőle gyermeked! 1

Milyen rendszerben történik a tanulás?

A tanulás formája a workshopot szervező oktatási intézménytől függ, de jellemzően két lehetőség közül választhatnak a diákok: a tantermi személyes és az online digitális workshopok közül. Vannak olyan intézmények, amelyek egyéni workshopokat is tartanak a gyerekek számára. Ami fontos, hogy olyan workshopot válassz, amelyen kis csoportban folyik az oktatás. A tantermi oktatáson résztvevők száma ne legyen több 12-nél, az online workshopon résztvevőké pedig maximum 8 legyen. Így lehetsz biztos benne, hogy gyermeked megkapja a kellő figyelmet és visszajelzést, amely elengedhetetlen az új tudás magabiztos elsajátításához. 

Hány éves kortól ajánlott?

A 3D tervezés workshopon való részvétel nem igényel semmilyen előzetes tudást vagy tapasztalatot, a tananyag megértéséhez és megtanulásához viszont szükséges egy bizonyos életkor és érettség. Ezt a típusú a workshopot ezért 7-10. osztályos diákok számára szoktuk javasolni. 

Mire van szükség a workshopon való részvételhez? 

Minden oktatási intézmény maga határozza meg azt, hogy a workshopon résztvevő diákok milyen eszközökkel rendelkezzenek, valamint milyen feltételeknek kell megfelelniük. Általánosságban azonban elmondható, hogy ha a gyermek személyesen veszt részt a workshopon, akkor minden szükséges eszközt biztosít számára az iskola. Ha az online workshopot választjátok, akkor viszont elengedhetetlen lesz a jó internetkapcsolat, valamint egy laptop vagy asztali számítógép mikrofonnal. A fejhallgató és webkamera hasznosak lehetnek, a kényelmesebb tanulás érdekében. A workshopon használt szoftvereket jellemzően az iskola biztosítja, és segítenek a telepítésben is még a tanulás megkezdése előtt. 

Mire használhatja később az itt megszerzett tudást a gyermeked?

A 3D nyomtatás korunk egyik legjelentősebb innovációja, amelynek számtalan szakmában és hobbi szinten hasznát vehetjük. A háromdimenziós tervezés alapjainak elsajátítása már gyermekkortól elkezdhető, a megszerzett tudást pedig számos módon hasznosíthatják a diákok. 

A 3D tervezés workshopok remek lehetőséget biztosítanak gyermeked számára az alapok elsajátítására, a számítógéphasználat és digitális készségeik fejlesztésére valamint az alkotói öröm megélésére. Sőt! Később akár karriert is lehet építeni erre a kreativitásra. 

 

 

Szponzorált tartalom

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.