Válassza az Oldal lehetőséget

Mire érdemes odafigyelni a nyomtatóbarát tonerek használatánál?

Mire érdemes odafigyelni a nyomtatóbarát tonerek használatánál?

Érdekesnek tűnhet a kérdés, hiszen az ideális festékpatronok alkalmazása abszolút evidensnek, mondhatni automatikusan helyesen végrehajtható feladatnak látszik.

Mire érdemes odafigyelni a nyomtatóbarát tonerek használatánál? 1

A robosztus felépítésű kellékek, azonban könnyedén megsérülhetnek, anélkül, hogy kalapáccsal ütné őket. Félretéve a rossz viccet: néhány nem megfelelő mozdulat komoly károkat okozhat.

A megbízható festékkazetták  sérülékenyek?

Nem. A nem mindennapi kialakítású tonerek nem arról híresek, hogy könnyedén megkarcolódnak vagy éppen behorpadnak. Ettől függetlenül az nyilvánvalóan nem kérdés, hogy az optimális bánásmód az esetükben odafigyelésre alapul.

Sokan tárolják a festékkazettáikat az élükre állítva. A legjobb elfektetni őket. Hogy mi a gond az élére vasalással, akarjuk írni állítással? Az, hogy a por állagú festékanyag megszorul az érintett toner egyik felében, s ha ez az állapot hosszan kitart, akkor az anyag be is tömörödhet. Ezt a helyzetet pedig nem képesek kezelni a nyomtatók, így a kazetta végül bele is szorulhat a szerkezetbe.

A nyomtatóba helyezés előtti megmozgatás gyakorlatilag bármilyen szituációban kifizetődő taktika. Így ugyanis a finom por eloszlása garantálható. Azért a megmozgatást, mint jótanácsot kicsit kifejtjük: nem rázásról és ide-oda forgatásról beszélünk. Hanem néhány könnyed oldalra billentésről. A tótágast állítás sem jó ötlet, mert a kazettában lévő anyag megszökhet, ami ugye egy cseppet sem kívánatos következmény.

A minőségi Canon toner alkatrészeit érdemes tapogatni?

Nem. Ugyan kétségtelenül érdekes, hogy a termék miként épül fel, s mi adja extra hatékonyságát, könnyű használhatóságát. De sem a henger, sem az egyéb, látható és érinthető részletek piszkálása nem jó ötlet. Nemes egyszerűséggel azért, mert a nem megfelelő bánásmódnak és túlzott kíváncsiskodásnak köszönhetően a prémium Canon toner élettartamának hossza jelentős mértékben csökkenhet. Hiába, ezeket a kiegészítőket nem arra találták ki, hogy avatatlan és nem hozzáértő kezek tapogassák az alkatrészeiket.

A nyomtatásra is vonatkozik néhány szabály, bár valószínűleg ezeket álmából felriasztva is ismeri, tudja. Egyet kiemelve közülük: A gépkapcsos papírra való nyomtatás nem bulis, hanem kifejezetten veszélyes. A történelemben figyelmetlenségből előfordult már ilyen eset. És hogy mi lett a próbálkozás vége? Nos maradjunk annyiban, hogy nemcsak a toner járt pórul.

Kis odafigyeléssel, azonban minden váratlan és negatív fordulat kivédhető!

Szponzorált tartalom

A fotó forrása:
antpkr / Shutterstock.com

 

Mire érdemes odafigyelni a nyomtatóbarát tonerek használatánál? 2

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.