Válassza az Oldal lehetőséget

Részmunkaidős lehetőségek vidéken – állás Kaposvár környékén

Részmunkaidős lehetőségek vidéken – állás Kaposvár környékén

Az álláspiacon fellelhető teljes állások mellett szép számmal találunk szezonális és részmunkaidős pozíciókat, akár vidéken is. Adott esetben ezek is jó lehetőséget jelenthetnek azok számára, akik valamilyen oknál fogva ezt a foglalkoztatási formát szeretnék választani.

Részmunkaidős lehetőségek vidéken – állás Kaposvár környékén

Részben elfoglalt

Az álláshirdetések kínálatát böngészve kifejezetten színes felhozatallal találkozhatunk. Akkor különösen igaz ez, ha specifikus szűrők nélkül tekintjük át az aktuális ajánlatokat, hiszen ez esetben mindenféle korlátozást mellőzve ömlenek ránk az információk. Ha csak a kíváncsiság hajt bennünket, ezzel a módszerrel sincs semmi probléma, ugyanakkor ha valóban releváns álláshelyeket keresünk, érdemes lehet valamiféle koncepciót kialakítani a szűrés és keresés menetére.

Igazából számos különböző úton indulhatunk el, hiszen a fejlett keresőmotorok erre minden lehetőséget megadnak. Kereshetünk konkrét cégekre, pozíciókra vagy akár földrajzi helyekre is, melyek mindegyike a végletekig specifikussá teszi a kapott eredményeket. Minél lazább feltételrendszerrel dolgozunk, várhatóan annál több álláslehetőség akad majd a horgunkra, de pár kitételt mindenképpen meg kell fogalmazni.

Ha például az egyébként szép számban elérhető részmunkaidős állások érdekelnek bennünket, érdemes lehet az erre vonatkozó szűrőt beállítani. A kínálat ebben az esetben is meglehetősen széles, ezekkel a lehetőségekkel egyszerűen azért találkozunk ritkábban, mert az álláskeresők többsége a nyolc órában végezhető pozíciókat keresik. Holott sok helyen – így vidéken is – kínálkoznak lehetőségek, így például jó néhány részmunkaidős állás Kaposvár Profession kínálatában is fellelhető.

Turizmus és azon túl

Talán kevesen gondolnák, de a részmunkaidős állások is legalább annyira sokfélék lehetnek, mint nyolc órás társaik. Sőt, ezek a pozíciók sokszor egyszerűbben el is nyerhetők, hiszen jellemzően kevesebben gondolkodnak ebben a foglalkoztatási formában. Holott például egy állás Kaposvár környékén ilyen lehetőségeket is szép számmal kínál, főleg ha szezonális munkákról van szó. Ennek egyik fő letéteményese pedig a környéken nem más, mint a Balaton.

Bár Kaposvár jellemzően kiesik a balatoni turizmusból és más területeken erős, a környéken élők számára mégis jó lehetőséget jelentenek az ott található szezonális állások. Ezek adott esetben akár munka mellett is végezhetők, mely esetben egy turisztikai szektorban betöltött 4 órás munka kiváló bérkiegészítés is lehet. De természetesen túlzás lenne azt állítani, hogy egy részmunkaidős állás csak ilyen formában életképes.

Részmunkaidős lehetőségek vidéken – állás Kaposvár környékén 1

Sok állás Kaposvár városában és környékén is ilyen feltételeket kínál, de ezek a lehetőségek már több területen is elérhetők. Tekintve, hogy Somogy vármegye székhelye inkább az ipari szektorban erős, a nyitott pozíciók többsége ezen a területen érhető el. Itt működik például hazánk egyetlen cukorgyára, de húsüzem és elektronikai gyártó is megfér a palettán. Egy állás Kaposvár iparában tehát szintén sokszínű lehetőségeket kínál, akár főállásban, akár kiegészítésként, 4 órás munka formájában.

Beugrós lehetőségek

Egy 4 órás munka vagy részmunkaidős állás sok esetben egyfajta beugrós jelleget is magán hordoz. Ezek a pozíciók ugyanis nem egyszer aktuálisan futó projektekhez, meghatározott időre szóló megbízásokhoz kötődnek. Ezek természetesen ugyanúgy megkövetelik a megfelelő munkaerőt, de valamivel lazább és kiszámíthatóbb körülményeket teremtenek. Sok ilyen állás Kaposvár kínálatában is fellelhető, de a ezek elérhetősége meglehetősen hullámzó, hiszen sokszor eseti szerződésekről beszélhetünk.

Sok részmunkaidős állás kötődik példáuk különféle adminisztratív teendőkhöz, olyan feladatokhoz, melyek nem igényelnek nyolc órás munkavégzést, elvégzésükre azonban nincs szabad kapacitás. Egy ilyen állás Kaposvár intézményeiben is könnyen elérhetővé válhat, hiszen a városi intézmények és hivatalok mellett egyetem is működik itt, melynek a háttérfolyamatai sok ügyintézői és adminisztratív teendőt igényelnek.

Az, hogy egy 4 órás munka kinek milyen okból lehet szimpatikus, legalább annyira különböző, mint az elérhető lehetőségek. Legyen szó akár bérkiegészítésről, akár időhiányról vagy más, rajtunk kívül álló tényezőről, egy ilyen állás Kaposvár környékén is jó opció lehet mindazok számára, akik nem teljes állás betöltésén gondolkoznak. Érdemes folyamatosan monitorozni a kínálatot, hiszen a nyitott pozíciók gyorsan változnak főleg, ha egy ennyire specifikus munkarendről van szó.

Támogatott tartalom

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.